Auto verzekeren

jouw auto verzekeren in 3 duidelijke stappen

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Verzekering voor jouw auto

Verzekering voor jouw auto afsluiten? Belangrijk, om te voorkomen dat je hoge kosten betaalt als je te maken krijgt met schade. En verplicht bovendien, als je met jouw auto de openbare weg op wilt.

Tip: voldoen aan de wettelijke plicht om jouw auto te verzekeren? Je hebt minimaal een WA-autoverzekering nodig. Dat is de autoverzekering, met de minst uitgebreide dekking. Je kunt er zelf voor kiezen om een meer uitgebreide dekking en aanvullende modules af te sluiten. Dat is niet verplicht.

De verzekering voor jouw auto kun je online vergelijken en afsluiten. Met een berekening van de premie en een blik op de premie en aanvullende verzekering. Zodat je daarmee een goede keuze maakt, om af te sluiten en eventueel jouw oude verzekering op te zeggen. Stap voor stap, waarbij we je op Autoverzekeraar.nl graag helpen.

Waarom jouw auto verzekeren ?

Benieuwd waarom het belangrijk is om een verzekering voor je auto af te sluiten? Je bent wettelijk verplicht om jouw auto te verzekeren. Als je daarmee de openbare weg op wilt. En ook als je een tweede auto alleen maar op de openbare weg hebt staan, zelfs als je er niet mee zou rijden.

De verplichte verzekering is de WA autoverzekering. Je hebt daarmee dekking voor de schade die je toebrengt aan andere personen, andere voertuigen en de spullen van anderen. We voorkomen daarmee samen dat je slachtoffer kunt worden, zonder dat de ander de kosten kan (laten) vergoeden.

Let op: de minimaal verplichte autoverzekering dekt geen schade aan je eigen auto. Die betaal je met een WA-autoverzekering altijd zelf.

Los van de wettelijke verplichting is het ook verstandig om een autoverzekering af te sluiten. Zodat je eventuele schade kunt laten vergoeden. Bijvoorbeeld als er schade ontstaat door het weer, als je te maken krijgt met diefstal of als je zelf per ongeluk tegen een paaltje rijdt. Zodat je geen hoge kosten hoeft te betalen om de schade te laten vergoeden, maar daarvoor terug kunt vallen op de autoverzekering.

In 3 stappen vergelijken en afsluiten

Benieuwd hoe je de autoverzekering kunt afsluiten? We zetten het in 3 stappen voor je op een rij:

 • Berekenen en vergelijken
 • Dekking auto verzekering en aanvullende verzekering
 • Auto verzekeren (oude autoverzekering opzeggen)

1. Berekenen en vergelijken

Begin met het berekenen van de verzekering voor jouw auto. Zodat je een goed beeld krijgt van de premie, die je per maand of per jaar zal betalen. Een belangrijke eigenschap van de autoverzekering, zodat je zeker weet dat je daarvoor niet te veel betaalt.

We bieden je online de mogelijkheid om de verschillende verzekeringen te vergelijken. Bijvoorbeeld om na te gaan waar je de laagste premie betaalt. Of om goed na te gaan waar je kunt rekenen op een uitgebreide dekking. Die past bij de risico’s die je graag wilt verzekeren, om op de verzekering terug te vallen als dat nodig is.

Tip: wil je een lagere premie betalen? Sommige verzekeraars bieden je de mogelijkheid om de premie per jaar af te rekenen. Je krijgt een paar procent korting, zodat je onder de streep goedkoper uit bent dan wanneer je per maand zou betalen.

2. Dekking auto verzekering en aanvullende verzekering

Voordat je de auto besluit te verzekeren is het belangrijk om goed na te denken over de dekking die je wilt. De goedkoopste dekking is die op basis van WA, voor de Wettelijke Aansprakelijkheid. Je dekt daarmee alleen de schade aan anderen en andere voertuigen of spullen. In ruil daarvoor betaal je een zo laag mogelijke premie.

Wil je gebruik maken van een meer uitgebreide verzekering voor jouw auto? Kies dan voor een WA Beperkt Casco (WA Plus) dekking of een WA Volledig Casco (Allrisk) dekking. In het eerste geval dek je ook de schade aan jouw eigen auto, waar je zelf niets aan kunt doen. Bijvoorbeeld door diefstal, joyriding, of gevolgen door het weer, zoals hagel en storm.

Wil je ook de schade aan jouw auto dekking die je zelf veroorzaakt? De Allrisk-dekking is dan een goede keuze. Waarmee je erop kunt vertrouwen dat je de schade kunt laten dekken, bijvoorbeeld als je achteruit per ongeluk tegen een paaltje rijdt. Of als er op een andere manier schade ontstaat, omdat je in principe overal voor gedekt bent.

Let op: soms is er sprake van een (hoog) eigen risico. Kijk hier goed naar als je de dekkingen vergelijkt, om aan de hand daarvan een goede keuze te maken.

3. Auto verzekeren (oude autoverzekering opzeggen)

De dekking gevonden die je zoekt? Je kunt jouw auto verzekeren door online de voordeelpakket polis af te sluiten. Eenvoudig aan te vragen, eventueel met de instructie om jouw oude verzekering op te zeggen. We nemen je dat bij Autoverzekeraar.nl graag uit handen, zodat je het papierwerk zelf niet in orde hoeft te maken.

In plaats daarvan zorg je online voor een nieuwe autoverzekering, waarvoor je een scherpe premie betaalt. Met een goede dekking, om op te vertrouwen als er echt een keer iets aan de hand is. Een verzekering voor jouw auto, waarmee je aan de wettelijke verplichtingen voldoet en die de dekking biedt die je belangrijk vindt.

Verzekering voor jouw auto: Autoverzekeraar.nl

Een goedkope (bestel)autoverzekering voor jouw auto afsluiten? We maken het je bij Autoverzekeraar.nl graag makkelijk. Met een overzicht van de verschillende verzekeraars en de dekkingen die er beschikbaar zijn. Voor een scherpe premie per maand. Met de meest uitgebreide dekking, om je nergens zorgen over te maken. Wij laten je zien wat er beschikbaar is, om online jouw auto te verzekeren en daarmee veilig de weg op te gaan.

Meer weten over de beste verzekering voor jouw auto of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • auto verzekeren verzekering

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23