goedkope autoverzekering

Online goedkope autoverzekering vergelijken !

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Goedkope autoverzekering

Een goedkope autoverzekering is bijvoorbeeld de WA verzekering , welke verplicht is in Nederland.

Bij schade in het verkeer kan het schadebedrag immers zo hoog zijn dat je dat nooit kunt betalen.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld letselschade of als iemand arbeidsongeschikt raakt.

Er zijn 3 dekkingen voor het verzekeren van je auto: wa , beperkt casco en allrisk verzekering, waarover later meer.

Wij vergelijken met onze nieuwste software ruim 125 goedkope autoverzekeringen op dekking , premie en voorwaarden.

Binnen 5 minuten je auto verzekeren en zonder zorgen goed verzekerd de weg op. Zo gemakkelijk heb je online je auto verzekeringSoorten Dekkingen

Er zijn verschillende soorten dekkingen voor een autoverzekering.

Waar moet je dan op letten bij het afsluiten van een goedkope autoverzekering?

Kijk als eerste goed naar de dekking die je wenst , moet schade aan je eigen auto bijvoorbeeld ook vergoed worden?

Maar hoe weet je nou welke dekking voor jouw de beste is?

Wij leggen de drie soorten dekkingen voor je uit.

Goedkope WA verzekering voor je auto

De goedkoopste autoverzekering is de wettelijk verplichte aansprakelijkheidsdekking tegen de gevolgen van schade toegebracht aan derden.

Schade aan de eigen auto is niet verzekerd. Dus alleen de schade die je aan een ander toebrengt is verzekerd , daarom is de premie laag! Deze WA verzekering is in Nederland verplicht.

WA plus autoverzekering

Naast de WA-dekking wordt er dekking geboden tegen autoschade als die is ontstaan door een in de polis omschreven gebeurtenis zoals brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal, storm, botsing met loslopende dieren en ruitbreuk.

Met deze relatief goedkope autoverzekering ben je dus verzekerd voor bovenstaande schades aan je eigen voertuig. Verzekeraars willen niet iedere auto verzekeren , de auto mag vaak niet ouder zijn dan ongeveer 10-12 jaar.

WA casco autoverzekering

Naast de WA-dekking wordt er dekking geboden tegen schade aan de auto die op de weg kan ontstaan, bijvoorbeeld door een botsing, doordat de auto omslaat of in een slip raakt. Ook schade aan de auto door ‘enig ander van buiten komend onheil’, valt onder de dekking.

We noemen deze verzekering vaak allrisk , omdat de schade aan eigen auto ook wordt vergoed. Dus je krijgt ook de schade bij een botsing , slippen en te water raken uitgekeerd

Aanvullende verzekeringen

Je hebt nu de dekking voor je auto gekozen, maar je kunt ook de inzittenden van je auto verzekeren. Daarnaast kun je juridische hulp bij bijvoorbeeld een ongeval meeverzekeren.

Ongevallen-inzittendenverzekering

Deze verzekering keert een van te voren vastgesteld bedrag uit als een inzittende van uw auto door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt.

Het maakt niet uit wie schuld heeft aan het ongeval en ook is er geen verband tussen het uitgekeerde bedrag en de werkelijke schade. Bij volledige invaliditeit ontvangt de inzittende 100% van het vooraf afgesproken bedrag.

Is er sprake van gedeeltelijke invaliditeit, dan staat in de polis welk percentage wordt uitgekeerd.

Schadeverzekering-inzittenden

De schadeverzekering voor inzittenden vergoedt de schade die een inzittende in uw auto door een ongeval heeft geleden tot € 1.000.000,- voor de inzittenden tezamen. De verzekeraar kijkt er niet naar wie schuldig is aan het ongeval. Het gaat om materiële schade, letselschade en gevolgschade.

Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan schade aan kleding en bagage (persoonlijk), medische kosten, inkomstenverlies door het letsel, een eventuele tijdelijke hulp in de huishouding, smartengeld etc.

Rechtsbijstand goedkope autoverzekering

De Rechtsbijstandverzekering biedt deskundige hulp bij het verhalen van alle schade als gevolg van een verkeersongeval waarbij de bezitter van een motorrijtuig betrokken is. De bestuurder en de passagiers zijn verzekerd.

In het geval dat u de auto alléén WA of WA en beperkt casco wilt verzekeren is het zeker verstandig deze dekking af te sluiten.

In geval van schade buiten uw schuld, dient u anders de schade zélf te verhalen. Ook bij een Allrisk dekking is het verstandig deze dekking af te sluiten.

Schade aan de auto wordt bij een All risk dekking wel verhaalt, maar bijvoorbeeld letselschade, eigen risico, vervangend vervoer e.d. vallen hier buiten.

Verzekering auto

Het verzekeren van je auto is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt, het merk en gewicht van je auto en de postcode van je woonplaats.

Onze software gebruikt bij de vergelijking een formule die daarmee rekening houdt. Wij vergelijken alle autoverzekeraars in Nederland met elkaar op premie en voorwaarden.

Zo betaal je nooit teveel voor je verzekering en de garantie dat je een goedkope autoverzekering hebt afgesloten via Autoverzekeraar.nl

Belangrijk bij het maken van een keuze is om eerst te kijken naar de dekking die je wilt verzekeren ( WA , WA Beperkt Casco of WA Volledig casco / all risk. Deze hangt vaak af van de ouderdom en de waarde van de auto.Autoverzekeren

Door het vergelijken van autoverzekeringen op premie en op voorwaarden krijg je de beste prijs kwaliteitsverhouding. Kijk dus niet alleen naar de prijs van een goedkope autoverzekering, maar weeg ook andere factoren mee zoals:

 • Bouwjaar van je auto ( is je auto ouder dan 5 of 10 jaar , pas dan de dekking aan ).
 • Rijdt je veel kilometers per jaar of juist heel weinig
 • Wat is de waarde van je auto? , pas daar de dekking van je auto op af
 • Wij nemen vaak een aantal schadevrije jaren opgebouwd in een leaseauto mee. Vraag dus altijd een leaseverklaring op bij de leasemaatschappij.

Eigen risico bij een goedkope autoverzekering

In veel gevallen kun je bij het afsluiten van een autoverzekering kiezen voor een hoger eigen risico en zo een lagere premie krijgen. Bij schade ontvang je dus minder uitkering , namelijk het schadebedrag minus je eigen risico.

Wat zijn Schadevrije jaren

Dat zijn de jaren die je met je auto zonder schade hebt gereden. Heb je op enig moment geen auto meer, of is je autoverzekering geschorst , dan blijven je opgebouwde schadevrije jaren maximaal 3 jaar geldig. Hierna vervallen ze en moet je opnieuw beginnen met opbouwen.

Krijg ik korting als ik een tweede auto verzeker?

Als je ook je tweede auto bij dezelfde verzekeraar onderbrengt dan ontvang je vaak dezelfde korting als op je eerste auto. Ook bouw je gewoon schadevrije jaren op met je tweede auto. Je moet echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen voor deze gezinsregeling , zoals bijv. :

 • Je mag de afgelopen 2 jaar geen schade hebben gehad.
 • Auto moet op eigen naam of dat van de partner staan ( dus niet van je kind )
 • Je moet ouder zijn dan 24 jaar

Wat is een vrijwaringsbewijs?

Het is een document dat als bewijs dient dat je je auto hebt verkocht.

De auto staat nu niet meer op je naam en bent dus geen eigenaar meer van de auto

Bij sloop krijg je het meteen mee en bij verkoop regel je dit op het postkantoor

Opzeggen van je autoverzekering

De opzegtermijn verschilt per verzekeraar , soms een dag , soms een maand.

Voor de meeste verzekeraars geldt een jaarcontract, waarna je per maand mag opzeggen

Bij Autoverzekeraar.nl vind je altijd een goedkope autoverzekering met de beste dekking voor je auto.

Wij zijn een onafhankelijke tussenpersoon en vergelijken voor je altijd de goedkoopste premie voor je autoverzekering.

Via Autoverzekeraar.nl kun je gemakkelijk besparen op autoverzekeringen. Niet alleen op prijs , maar ook op kwaliteit van de voorwaarden.

Bij iedere wijziging van je auto vergelijken we , middels onze premie check , of je nog steeds de goedkoopste autoverzekering hebt.

Op deze manier ben je altijd goed verzekerd en betaal je nooit teveel.

Onze voordelen nog even op een rij:

 • Wij zijn onafhankelijk
 • Gratis klantenadvies
 • Wij helpen bij het opzeggen van je oude verzekering
 • Gratis polischeck
 • Gratis verhaalbijstand
 • Direct verzekerd bij acceptatie , polis per email
 • Aangesloten bij AFM en KIFID

In 3 minuten je auto verzekeren

Bij Autoverzekeraar.nl kun je binnen 3 minuten online een autoverzekering afsluiten. Je aanvraag wordt direct beoordeeld en kan dus direct ingaan.

Je hebt bij ons altijd 14 dagen bedenktijd en kunt kosteloos de autoverzekering annuleren.

Autoverzekering vergelijken

De premie is niet het allerbelangrijkste bij de keuze voor je autoverzekering.

Stel jezelf eerst een aantal vragen zoals:

Hoe oud is mijn auto , welke risico’s loop ik en hoe wordt mijn schade behandelt

Als je schade hebt , kun je deze online melden bij Autoverzekeraar.nl op het tabblad schade melden.

Op je groene kaart staat het telefoonnummer van onze hulpdienst waarbij de autoverzekeraar is aangesloten, mocht je onderweg een sleepdienst nodig hebben voor je voertuig.

Let op deze punten bij het afsluiten van een autoverzekering

En als je auto in waarde daalt als hij ouder wordt kun je eventueel de dekking van Allrisk wijzigen in Beperkt casco

Een richtlijn is bij een nieuwe auto verzeker je hem allrisk , 6 to 10 jaar beperkt casco en ouder alleen WA

Controleer dus regelmatig of je huidige verzekering nog bij je past

Belangrijk bij een autoverzekering

De premie is mede gebaseerd op je leeftijd. Jongeren tot 24 jaar vormen voor de verzekeraar een groter risico.

Ook het aantal kilometers dat je per jaar rijdt speelt mee bij de premie voor je autoverzekering. Hoe meer kilometers je rijdt, hoe hoger de premie kan zijn. Bij sommige Autoverzekeraars speelt dit echter geen rol.

De regio waar je woont bepaalt een groot deel van de premie voor je autoverzekering. Woon je in een grote stad , dan bestaat er een grotere kans op schade.

Dus niet iedereen heeft dezelfde autoverzekering nodig. Daarom kun je via Autoverzekeraar.nl met de nieuwste software je autoverzekering vergelijken op premie en op voorwaarden.

Zo kun je een weloverwogen keuze maken om je auto goed te verzekeren

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen

Als je je auto hebt verkocht , krijg je een vrijwaringsbewijs en kun je je autoverzekering stopzetten.

Heb je gelijk een nieuwe auto gekocht , dan kun je deze verzekeren bij de verzekeraar van je eigen keuze.

Als een verzekeraar de premie of voorwaarden wijzigt , kun je je autoverzekering direct stopzetten.

Maar zeg je autoverzekering nooit op voordat je een nieuwe verzekering hebt afgesloten.

Autoverzekering opschorten

Heb je echter tijdelijk geen verzekering nodig , dan kun je je verzekering opschorten.

Je zet je polis dan tijdelijk stop en betaalt geen premie meer, maar je behoudt dan wel je schadevrije jaren voor maximaal 3 jaar. Bij het beëindigen van de polis is dit maximaal 1 jaar!

Heb je weer een andere auto , dan kun je meestal de polis gewoon weer activeren en gaan autorijden met dezelfde dekking en voorwaarden.

Uiteraard kunnen de voorwaarden in de tussentijd wel gewijzigd zijn.

Wanneer je bij de Autoverzekeraar een nieuwe autoverzekering afsluit heb je veertien dagen bedenktijd en kun je de verzekering kosteloos annuleren. De dekking vervalt echter wel met terugwerkende kracht. De polis heeft dan immers nooit bestaan.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice

Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.

2.Direct verzekerd

Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.

3.Gratis Polischeck

Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.

4.Tot 80% No claim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder

  contact pagina

  Bel ons : 0223 - 62 74 23

 • goedkope autoverzekering

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23