Auto overschrijven op zondag

Waar kan ik terecht om mijn auto over te schrijven ?

Auto overschrijven op zondag

De auto overschrijven op zondag? Het postkantoor is niet altijd open, dus waar kun je terecht als je dit toch wilt doen? Ga je zelf een auto verkopen of koop je die bij een particulier? Dan komt het veel mensen goed uit om dit op zondag te doen. Gelukkig kun je de auto zonder problemen op zondag overschrijven, zodat je er inderdaad meteen mee weg kunt rijden en veel plezier van zal hebben.

We leggen je natuurlijk uit hoe je de auto kunt overschrijven, ook op een zondag of op andere momenten dat het postkantoor dicht is. Al gaat het eigenlijk om het overschrijven van het kenteken. Dit moet op naam worden gezet, zodat het RDW weet wie er met de auto rijdt. Het voorkomt als verkoper dan je nog langer verantwoordelijk bent voor de auto. En ben je juist de koper? Dan zorg je er met de tenaamstelling voor dat het officieel jouw auto wordt.

Een auto overschrijven kan op een aantal verschillende plekken:

 • Kentekenloket
 • RDW-keuringsstation
 • RDW-balie
 • Postkantoor
 • Online

Tip: ga je een auto kopen bij een autobedrijf? Het bedrijf is waarschijnlijk een RDW-keuringsstation. Het is verstandig om dat vooraf na te vragen. Is dit het geval en kun je er op zondag terecht? Dan heb je daar de mogelijkheid om op zondag de auto over te schrijven, zodat jij vanaf dat moment de eigenaar bent.

Voordelen Autoverzekeraar.nl

Gratis Verhaal

Gratis Polischeck

Tot 80% No Claim

Direct dekking

auto overschrijven op zondag

Auto overschrijven: hoe werkt dat?

Hoe werkt het om een auto over te schrijven? We zetten de stappen voor je op een rij:

 • 1. Gegevens van de verkoper
  Ga je een auto kopen? Dan heb je van de verkoper een aantal gegevens nodig. Het gaat om het originele Tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs. Of het gaat om het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) en de tenaamstellingscode.
 • 2. Documenten meenemen
  De documenten die je nodig hebt neem je mee naar het kentekenloket of de RDW-balie. Neem zelf een geldig legitimatiebewijs mee, om de auto op je naam te kunnen zetten. Deze gegevens neem je mee als je naar een postkantoor of loket gaat. In andere gevallen kan dit bij het autobedrijf of de dealer op locatie.
 • 3. Tenaamstelling
  Je betaalt de kosten, zodat de tenaamstelling plaats kan vinden. Je ontvangt een schriftelijk bewijs, met daarin de eerste 4 cijfers van de tenaamstellingscode.
  Let op: de cijfers zullen uiteindelijk vervagen. Het is. Verstandig om de nummers over te schrijven op de brief die je later ontvangt met de laatste 4 cijfers.
 • 4. Bewijs van tenaamstelling
  Je krijgt een bewijs van de tenaamstelling mee. Daarin staat ook dat de verkoper de auto niet meer op naam heeft te staan. Voor de verkoper is dit belangrijk, om aan te geven dat hij of zij niet meer verantwoordelijk is voor de auto waar het om gaat.
 • 5. Kentekencard ontvangen
  Je ontvangt als koper de kentekencard, net als het tweede deel van de tenaamstellingscode. Dit duurt normaal gesproken maximaal één werkdag. Als je een auto leaset of financiert kan het zijn dat de leasemaatschappij of de financieringsmaatschappij de tenaamstellingscode ontvangt.

Online overschrijven: op zondag

Wil je de auto verzekeren op zondag of in de avonduren? Je kunt bij steeds meer kentekenloketten in de buurt ook op die momenten terecht. Dat betekent dat je daar ook op zondag of in de avond een afspraak kan maken, om er samen met de koper of verkoper naartoe te gaan. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de loketten van PostNL, die in veel gevallen ook op zondag open zijn. Kijk anders bij de loketten van Kentekenloket BV, die je daar ook mee kunnen helpen.

Gebruik je de DigiD-app van de overheid? Ook die kun je gebruiken om het voertuig over te schrijven. Je kunt de auto online overschrijven op zondag. Daarvoor maak je gebruik van de app, met de belangrijke documenten zoals eerder beschreven. Op die manier zorg je ervoor dat je de auto op de nieuwe naam kunt zetten.

Als je de overschrijving op zondag of in de avonduren doet kan het iets langer duren voordat je de gegevens van de RDW ontvangt. Houd rekening met een extra dag wachttijd, voor de laatste cijfers van de tenaamstellingscode. Toch hoeft dit ook op die manier nog niet lang te duren, waardoor je zeker weet dat je vlot alle gegevens bij de hand hebt en je de auto volledig op jouw naam hebt staan.

Mogelijkheden: ga naar het kentekenloket

Benieuwd naar de mogelijkheden om de auto op zondag over te schrijven? Je kunt die zonder problemen op naam zetten, bijvoorbeeld bij een kentekenloket bij jouw in de buurt. Het kan gaan om een PostNL-locatie of een ander loket, dat natuurlijk op zondag open is. En blijkt er geen locatie open te zijn of wil je daar laat op de avond mee aan de slag? In dat geval kun je gebruik maken van de app. Op die manier heb je altijd een mogelijkheid om de auto op jouw naam te zetten. Of om die als verkoper over te schrijven naar de koper, zodat jij de verantwoordelijkheid daarover niet meer hebt.

Ga je een nieuwe auto kopen en wil je die op zondag op jouw naam laten zetten? Houd er rekening mee dat je daar ook een geldige autoverzekering voor nodig hebt. Die kun je online berekenen, zodat je daar een scherpe premie voor betaalt. Met een goede dekking, waar je op kunt vertrouwen als er een keer iets aan de hand is met de auto die je koopt.

Meer weten over het overschrijven van een auto op zondag of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23