Audi autoverzekering

audi autoverzekering

De passende Audi autoverzekering voor jouw comfortabele wagen

Een Audi is een auto waar je als eigenaar ongetwijfeld trots op bent. En terecht. Het sportieve, luxe en comfortabele merk behoort wereldwijd, maar ook binnen Nederland tot de populairste auto’s. Zowel nieuw als tweedehands worden ze veelvuldig verkocht. Bij jouw wagen hoort ook een passende Audi verzekering waarop je altijd kunt rekenen. Je bent namelijk maar wat zuinig op hem. De voor jou meest geschikte Audi autoverzekering vind je gegarandeerd via Autoverzekeraar.nl. Zo ben je aan het vinden van een goedkope autoverzekering maar weinig tijd kwijt.

Het meest volledige overzicht van autoverzekeraars

Als autobezitter ben je verplicht je auto te verzekeren. Doe je dit niet, dan is het verboden om de weg op te gaan. Voor je Audi autoverzekering kun je bij veel verschillende verzekeraars terecht. De verschillen tussen deze verzekeraars zullen je verbazen. Qua premiehoogte, maar ook qua specifieke voorwaarden. Wil jij de garantie dat jouw auto altijd de juiste behandeling krijgt? Dan is het verstandig je Audi autoverzekering via Autoverzekeraar.nl af te sluiten. Zo weet je namelijk zeker dat je jouw beslissing op basis van het meest volledige en onafhankelijk samengestelde overzicht maakt.

Het belang van een goede Audi autoverzekering

Audi staat bekend als een betrouwbaar automerk dat niet zomaar een mankement vertoont. Echter biedt dat natuurlijk geen garanties voor jouw wagen, waardoor het belangrijk is om goed na te denken over je Audi autoverzekering. Audi ‘s zijn voor veel dieven helaas een doelwit. Accessoires zoals navigatiesystemen zijn voor hen eveneens erg aantrekkelijk. Voor je verzekering maakt het overigens wel een verschil of deze door de fabriek of later door jou (of een eerdere eigenaar) zijn ingebouwd. Via Autoverzekeraar.nl vind je alle informatie die je nodig hebt over de dekking van schade en diefstal.

Audi: na ruim een eeuw het absolute premium merk

Aangezien Audi een gevestigde naam is, realiseren maar weinig eigenaren van dit merk auto’s dat het een relatieve nieuwkomer in de auto-industrie is. Audi is ontstaan uit vier verschillende bedrijven, die elk in het eerste decennium van de twintigste eeuw werden opgericht. Deze vormden sinds 1932 samen de Auto Union, maar de naam Audi ontstond pas in 1969. De vier ringen, die het logo van dit automerk vormen, staan dan ook voor de vier bedrijven waaruit het merk is voortgekomen. Audi is de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een echt premium merk.

De populairste modellen

Als een van de meest populaire merken van tegenwoordig heeft het Duitse Audi een nauwe samenwerking weten te bewerkstelligen met andere merken, waaronder Porsche en Lamborghini. Zo worden de technische elemeneten in een nog hogere snelheid naar een steeds hoger niveau getild. Audi produceert zowel compacte auto’s, zoals de A1, middelgrote auto’s als A3 en ruimere wagens zoals de A4 en de audi q5. Wie voor de A6 of A7 kiest, gaat voor echte luxe. Ook het model Q5 is in Nederland de afgelopen jaren enorm populair gebleken. Het exacte model is van invloed op de premiehoogte van je Audi autoverzekering.

Een Audi autoverzekering voor elektrische wagens van dit merk

Audi staat niet alleen bekend om zijn comfortabele, snelle en technisch vernuftige modellen, ook heeft het merk inmiddels zijn eerste elektrische wagen op Nederlandse bodem geïntroduceerd. Zo kun je met Audi niet alleen maar snel, maar ook milieubewust rijden. Niet alleen zijn elektrische modellen milieuvriendelijker, maar vaak ook nog eens een stuk onderhoudsvriendelijker. Dat kan je aantrekkelijke voordelen opleveren wanneer je een Audi autoverzekering afsluit. Bij sommige verzekeraars verzeker je niet alleen de auto, maar zijn ook de laadkabel en mobiele snellader inbegrepen.

De drie verzekeringsvormen

Sta je op het punt een Audi autoverzekering af te sluiten, dan heb je de keuze uit drie verschillende verzekeringsvormen. Zo bestaat er de WA autoverzekering, die wettelijk gezien verplicht is om af te sluiten. Zo wordt de schade gedekt die jij aan anderen en hun bezittingen toebrengt. Met een WA beperkt casco Audi autoverzekering worden ook bepaalde typen schade aan je eigen wagen gedekt. Denk bijvoorbeeld aan schade als gevolg van storm of inbraak. Eigen schade door een ongeval is niet inbegrepen. De WA volledig casco Audi autoverzekering is de meest volledige verzekering die er is.

De autoverzekering en de leeftijd van je auto

Voor welk type Audi autoverzekering je kiest, is afhankelijk van een aantal zaken. Ben je in het bezit van een nieuwe wagen, dan is een WA volledig casco, ook wel all risk genoemd, aan te raden. Ook als je auto wat ouder is en je het een fijn idee vindt om bij eventuele schade geen aanspraak op je spaarrekening te hoeven maken, is dit een optie. Uiteraard is deze Audi autoverzekering ook het duurst. De meest mensen die een wat oudere Audi hebben, kiezen voor een WA of een WA beperkt casco Audi autoverzekering.

Je Audi autoverzekering en het eigen risico

Wil je een Audi autoverzekering afsluiten, dan kun je zelf nog enige invloed op de hoogte van je maandpremie uitoefenen. Per verzekeraar verschilt het eigen risico, oftewel het deel dat je zelf aan eventuele schade moet bijdragen. Het is aan te raden hier goed naar te kijken alvorens je een beslissing maakt, want je wilt natuurlijk niet worden geconfronteerd met nare verrassingen. Kan jouw spaarrekening een kleine financiële tegenslag opvangen? Dan vind je het misschien aantrekkelijk om het eigen risico op te schroeven. Zo betaal je een lagere maandpremie voor je Audi autoverzekering.

Maak met Autoverzekeraar.nl de juiste keuze

Of jouw Audi nu gloednieuw uit de fabriek komt rollen of dat je hem tweedehands koopt, doorgaans rijd je in een auto van behoorlijke waarde. Des te belangrijker is het dus om hem goed te verzekeren. Met het grote aanbod van vandaag de dag kan het nogal eens voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Autoverzekeraar.nl helpt je daar graag bij door de plekken waar je je verzekering kunt afsluiten, duidelijk voor jou op een rijtje te zetten. Zo kun je gemakkelijk je autoverzekering vergelijken wat betreft de dekkingen, premies en aanvullende verzekeringen.