Fiat autoverzekering

Nooit meer teveel betalen voor je fiat autoverzekering

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Jouw Fiat autoverzekering vind je via Autoverzekeraar.nl

Rijd je een Fiat, dan ben je de trotse eigenaar van een auto met een zowel sportieve als elegante look. Met zijn Italiaanse herkomst kan dat eigenlijk ook niet anders. In tegenstelling tot andere Italiaanse merken zoals Lamborghini en Ferrari, die rasechte sportwagens creëren, rollen er bij Fiat voornamelijk comfortabele en compacte wagens van de band.

De Fiat 500 is van allemaal de meest iconische. Wil je je Fiat autoverzekering regelen, laat je dan helpen door Autoverzekeraar.nl. Wij opereren onafhankelijk en zetten alle objectieve informatie op een rij, zodat jij snel kunt vergelijken.

Fiat: al meer dan 120 jaar dé producent van compacte wagens

Fiat heeft een historie van inmiddels ruim 120 jaar. De Fabbrica Italiana Automobil Torino werd in 1899 opgericht en heeft gedurende zijn bestaan ook al diverse andere autofabrikanten overgenomen. Alhoewel Fiat in zijn beginjaren auto’s van de meest uiteenlopende formaten heeft vervaardigd, is het merk vooral bekend geworden om zijn kleine auto’s. De Panda en de Punto zijn daar misschien wel de meest bekende voorbeelden van. Maar in wel model je ook rijdt, één ding is zeker: met een goede Fiat autoverzekering rijd je nóg zelfverzekerder rond.

Het belang van een goede Fiat autoverzekering

Wie een auto bezit, is verplicht daarvoor een verzekering af te sluiten. Dit stelt de WAM, oftewel de Wet Aansprakelijkheidsverzekeringen Motorrijtuigen. Sluit je geen Fiat autoverzekering af, dan loop je grote financiële risico’s. Net zoals andere automerken kan ook jouw Fiat in de loop der tijd wat mankementen gaan vertonen. Ontstaat er hierdoor een defect of beland je met pech langs de weg, dan weet een goede verzekering je snel uit de brand te helpen. Ook bij een klein probleem is het fijn om op een goede verzekering terug te kunnen vallen.Vind met Autoverzekeraar.nl de bij jou passende Fiat autoverzekering

Onze website Autoverzekeraar.nl is het hulpmiddel bij uitstek wanneer je op zoek bent naar een goedkope autoverzekering voor je Fiat. Dankzij onze vergelijkingstool zie je in een oogopslag welke Fiat autoverzekering het beste bij jou past. Als autobezitter ben je wettelijk verplicht om minimaal de WA Fiat autoverzekering af te sluiten. Wanneer je een oudere wagen rijdt, is dat vaak ook meer dan voldoende. Indien gewenst kun je dit uitbreiden met een beperkt casco of volledig casco verzekering. Ook aanvullende dekkingen zoals een no-claimbescherming en een schadeverzekering voor inzittenden behoren tot de mogelijkheden.

WA, WA beperkt casco en WA volledig casco

Alvorens je over eventuele aanvullende verzekeringen beslist, is het natuurlijk het belangrijkst om na te gaan welk type Fiat autoverzekering bij jouw wagen past. De WA verzekering dekt alleen schade die jij aan andere voertuigen aanbrengt. Schade aan je eigen voertuig wordt niet vergoed. Je kunt je WA uitbreiden met WA beperkt casco, waarbij sommige soorten schade (zoals storm- of inbraakschade en totaal verlies) ook aan je eigen auto worden gedekt. Met de WA volledig casco, ook wel all risk genoemd, sluit je alle risico’s uit. Eigenaren van nieuwe Fiat wagens kiezen meestal hiervoor.

Jouw eigen financiële situatie

Bij het afsluiten van een Fiat autoverzekering hoef je je natuurlijk niet te laten leiden door wat het gros van de autobezitters doet. Heb je een oude Fiat, maar ben je niet in staat om eventuele grote schade met je eigen spaargeld op te lossen? Dan kun je natuurlijk het beste voor een Fiat autoverzekering met een uitgebreidere dekking kiezen. Voor nieuwe auto’s wordt een all risk sterk aanbevolen. Ontstaat er schade aan een (relatief) jonge wagen, dan heeft dit financieel gezien namelijk veel grotere gevolgen. Hiertegen bescherm je je met een all risk verzekering. Uiteraard is dan de maandpremie wel aanzienlijk hoger.

Het belang van een schadevrij verleden

Wil je een Fiat autoverzekering afsluiten, dan spelen meer zaken een rol dan alleen de leeftijd en de waarde van je auto. Heb je in het verleden niet of nauwelijks schade veroorzaakt en geclaimd? Dan heb je schadevrije jaren opgebouwd. Dit levert korting op de premie van je Fiat autoverzekering op. Hoeveel korting je krijgt, is afhankelijk van de verzekeraar. Bestaan er geen schadevrije jaren, dan ziet de verzekeraar dit meestal als de afwezigheid van aantoonbare rijervaring. Je betaalt dan dezelfde premie voor je Fiat autoverzekering als iemand die net zijn rijbewijs heeft.

Een Fiat autoverzekering en je eigen risico

Gebruik je onze handige vergelijkingstool, dan kun je de verschillende verzekeringen onderling ook nog eens met elkaar vergelijken op het eigen risico dat ze hanteren. Wanneer je schade aan je auto declareert, krijg je hier namelijk mee te maken. Het betreft het geldbedrag dat je zelf aan het herstel van de schade moet bijdragen. Bij een groot aantal verzekeraars is het eigen risico voor jonge bestuurders hoger dan voor oudere en ervaren bestuurders. Beschik je over voldoende spaargeld, dan kun je ervoor kiezen om je eigen risico te verhogen en zo je maandpremie te verlagen.

Een verzekering voor zakelijk gebruik

Natuurlijk is een Fiat autoverzekering niet alleen van belang wanneer je deze voor persoonlijke doeleinden gebruikt. Net zo noodzakelijk is deze verzekering voor zakelijk gebruik. Bijvoorbeeld wanneer je als ondernemer kilometers aflegt om klanten te bezoeken of zakelijke goederen te vervoeren. Welke zakelijke Fiat autoverzekering je afsluit, bepaal je wederom aan de hand van je eigen wensen. Ditzelfde geldt voor de aanvullende verzekeringen. Bij sommige verzekeraars geldt er premiekorting wanneer je voor een beperkt casco of volledig casco dekking kiest.

Altijd de juiste beslissing dankzij Autoverzekeraar.nl

Of jouw Fiat nu nieuw of tweedehands is, je moet altijd je auto verzekeren. Alhoewel het fijn is dat er zoveel verzekeringen bestaan om uit te kiezen, maakt dat het vaak ook lastiger om de voor jou en je auto juiste te selecteren. Via Autoverzekeraar.nl op zoek gaan naar de voor jou beste Fiat autoverzekering, is dan ook een verstandige keuze. Wij geven je inzicht in alle premies en polisvoorwaarden, waarna je zelf je verzekering kunt kiezen. Twijfel je, schroom dan niet om contact op te nemen met een van onze onafhankelijke adviseurs.

Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder

  • HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23