jaguar autoverzekering afsluiten

Nooit meer teveel betalen voor je jaguar autoverzekering

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Jaguar autoverzekering

Jaguar Cars is een autofabrikant uit Engeland die zich toelegt op de productie van luxe auto’s. De Ford Motor Company nam Jaguar Cars in december 1990 over en bracht het merk – naast Volvopersonenauto’s, Land Rover en Aston Martin – onder in de Premier Automotive Group. In 2007 werd het merk samen met Land Rover ondergebracht bij de Indiase autofabrikant Tata. U kunt bij ons direct uw jaguar autoverzekering afsluiten ! Geschiedenis In 1922 richtte William Lyons de ‘Swallow Sidecar Company’ op in het Engelse Blackpool. Dit bedrijf hield zich voornamelijk bezig met de productie van zijspancombinaties voor motorfietsen. Tot de Tweede Wereldoorlog heette het merk SS, een afkorting van Swallow Sidecar. Na de oorlog wijzigde men de naam in Jaguar. Vijf jaar later werd de overstap gemaakt naar carrosseriebouw, omdat met de opbouw van een aluminium carrosserie op het bestaande chassis van de Austin Seven een grote order werd binnengesleept. Een en ander nam zo’n vlucht dat William Lyons besloot zijn bedrijf meer centraal te vestigen, en in 1928 verhuisde SS naar het Engelse Coventry. Met een compleet nieuwe lijn van sedans en sportwagens deed in 1935 de naam ‘Jaguar’ voor het eerst zijn intrede. Voor Jaguar betekende deze periode ook de aanvang in de autosport. Zo werd in 1936 de RAC Rally gewonnen door een SS 100. Gedurende de Tweede Wereldoorlog lag Coventry hevig onder vuur, en het zou dan ook tot 1948 duren voordat een nieuw voertuig geïntroduceerd werd. Deze Jaguar Mk V zou een belangrijke rol spelen in de wederopbouw van het merk. Ten behoeve van een ruimere productiecapaciteit werd in 1960 Daimler ingelijfd in de firma. Na tal van successen in de autosport met de Jaguar C-type en Jaguar D-type stelde Jaguar in 1961 de Jaguar E-type voor, een model dat in 1966 navolging vond met een ruim 25 cm langere 2+2 versie. In 1988, drie jaar na het overlijden van William Lyons, won Jaguar met de Jaguar XJR-9LM de 24 uur van Le Mans met aan het stuur onder anderen de Nederlander Jan Lammers.

Jaguar XK

De Jaguar XK (XK8 en XKR) is een sportauto van het Britse automerk Jaguar. Deze auto is de opvolger van de XJS. Het bijzondere aan het ontwerp is dat de meeste cabriolets worden ontworpen op basis van de coupé. Bij de Jaguar XK was dit andersom, de coupé werd afgeleid van de cabriolet. Ook voor deze Jaguar hebben wij een jaguar autoverzekering. XK8/XKR X100 (1996-2006) Kenmerken De eerste generatie van de auto werd op 5 maart 1996 op het Autosalon van Genève onthuld. De wagen was verkrijgbaar als coupé en cabriolet met ofwel een supercharger of een natuurlijk aangedreven motor. De variant met supercharger staat bekend als de Jaguar XKR. De wagen deelde het platform met de Aston Martin DB7 omdat deze beide afstammelingen zijn van de Jaguar XJS. Zowel de XK8 als de XKR is elektronisch gelimiteerd op 249 km/u. Zijn voorganger bleef daarmee 5 km/u sneller. Varianten – XKR Silverstone: Hiervan werden in totaal slechts 563 exemplaren van gemaakt, dit om de terugkeer van Jaguar naar de Formule 1 in 2001 te vieren. – XKR 100: Met deze variant werd in 2002 de honderdste verjaardag van de oprichter van Jaguar Cars gevierd. In totaal werden 500 exemplaren gemaakt van deze variant. – XKR 4.2-S: Deze variant betekende in 2005 het laatste model gebaseerd op het design van de in 1996 op de markt gebrachte wagen. XK X150 (2006-heden) Kenmerken De tweede generatie werd in september 2005 onthuld op de IAA in Frankfurt. De wagen is ontworpen door Ian Callum, die onder meer ook de Aston Martin DB7 en Vanquish ontwierp. In 2009 onderging de wagen een facelift waarbij de voor- en achterbumpers en lichten een aanpassing kregen. De motor werd versterkt van een 4.2 liter V8 naar een 5.0 liter V8.

Jaguar auto varianten

XKR-S: In 2011 werd op het Autosalon van Genève een variant van de XK X150 voorgesteld, de XKR-S. Deze kreeg een motor met een maximum vermogen van 542 pk, waardoor het tot op dit moment de snelste Jaguar ooit was die in productie ging.[1] In 2008 werd het XKR-S label al eens eerder uitgeraakt aan een variant van deze wagen. De eerste wagen die dit XKR-S label kreeg. Hiervan werden er slechts 200 gemaakt. XKR 75th Anniversary Edition: De nieuwe XKR 75 werd in 2010 op het Goodwood Festival of Speed voorgesteld en werd gelimiteerd op 75 stuks, dit omwille van de 75e verjaardag van het merk.

Jaguar XF

De Jaguar XF is een sport-sedan van het Britse automerk Jaguar. Deze auto verving begin 2008 de Jaguar S-type. De productieversie van de XF werd op de IAA van Frankfurt in 2007 onthuld. Op de North American International Auto Show van 2007 werd de XF voor het eerst voorgesteld aan het publiek. De auto moest vooral laten zien welke kant Jaguar op wil qua styling. Waar voorgaande Jaguar modellen werden gekenmerkt door een uiterlijk jaguar autoverzekeringdat duidelijk was afgeleid van Jaguars uit de jaren 60, is de nieuwe XF een moderne auto met strakke lijnen. De XF beschikt over vier deuren maar doet sterk denken aan een coupé. Dit vinden we ook terug bij de Mercedes-Benz CLS. Productieversie De uiteindelijke versie wijkt slechts op een aantal kleine punten af van het conceptmodel. De koplampen zijn iets gewijzigd en de inrichting van de auto is geoptimaliseerd om zo veel mogelijk de ruimte te benutten. De basis waarop de XF staat is dezelfde als die van de S-type, zij het met enkele aanpassingen om veiligheid te vergroten. Er zijn maatregelen getroffen om het geluidsniveau in de auto tot een minimum te beperken en zo een comfortabele rit te garanderen. De XF heeft een zes-versnellingsautomaat. Deze schakelt volgens Jaguar 10% sneller dan de S-type. Er is geen mogelijkheid om een handmatige versnellingsbak aan te schaffen. Sinds 2011 werd de XF opnieuw gerestyled waarbij de koplampen meer lijken op die van het concept model. Ook werd een nieuw motorblok geïntroduceerd met een 2,2 liter krachtbron die 163/190 PK levert en 400/450 Nm koppel. In 2009 komt er een sportversie van de XF op de markt, de XF-R die een 5,0-liter supercharged V8-motor heeft van 510 pk.

Facelift Jaguar

In 2011 werd de Jaguar XF gefacelift, waardoor de auto nu meer leek op de C-XF Concept. Ook werd er een nieuwe dieselmotor geïntroduceerd, een 2.2L met 190 pk. De automaat beschikte voortaan over 8 versnellingen. Hiermee werd de XF de schoonste en zuinigste Jaguar in de geschiedenis van het merk. Ook verscheen de langverwachte Sportbrake (stationwagon). In 2013 werd de nog snellere XF–RS aangekondigd waarbij het vermogen van de supercharged V8 werd opgeschroefd naar 550pk. Ook de Sportbrake is in deze uitvoering leverbaar.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder

  • HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23