Mazda autoverzekering

Nooit meer teveel betalen voor je mazda autoverzekering

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Zorg voor een goede dekking bij het vinden van jou Mazda autoverzekering

Autoverzekeraar helpt je gemakkelijk verder bij het vinden van de beste Mazda autoverzekering. Het Japanse automerk Mazda heeft in de afgelopen jaren een flinke doorgroei gemaakt op de Europese auto markt en daarnaast worden de moderne en minimalistische ontwerpen over de hele wereld goed ontvangen.

Over Mazda

Het automerk Mazda is ontstaan in 1920 en werd opgericht door de firma Toyo Cork Kogyo in Hioshima. Het bedrijf was al een producent in verschillende materialen zoals machines, booruitrusting, kurk, en besloot daar ook motorfietsen aan toe te voegen. In 1931 werd het bedrijf officieel veranderd naar de naam Mazda zoals we het nu kennen. Mazda staat voor de god van het licht, maar verwijst ook naar de naam van de oprichter die namelijk Jujiro Matsuda heet.

De eerste modellen waren lichte bestelwagens en als snel werd het ontwerp van de eerste Sedan verder ontwikkeld. Dit proces werd alleen tijdelijk stopgezet door de Tweede Wereldoorlog. Zelfs na de grote bombardement in Hiroshima heeft de Mazda fabriek bijna geen schade geleden en kon het bedrijf snel de productie weer oppakken. In de jaren vijftig kwamen ook de eerste Mazda vrachtwagens van de grond. In 1960 werd pas de eerste echte personenauto geproduceerd. Dit was een kleine tweezitter met en motor die een prestatie van 16 pk leverde en een maximale snelheid van 90km/h kon behalen. De 2- en 4-deur Sedan kwam in 1962 op de markt en dit was een groot succes want maar liefst 67% van de verkochte sedans was van Mazda. Langzaam ging de pk van de motoren omhoog en stond Mazda bekend als en merk met technisch vooruitstrevende motoren.

Mazda in Nederland

Na het grote succes binnen Japan, had Mazda ook het doel om de Europese markt binnen te treden. In Nederland werd het merk bekend rond de jaren negentig dankzij de onorthodoxe autoreclame die het bedrijf op de televisie liet uitzenden. Op deze commercial waren namelijk zes springende dwergen te zien die de cilinders van de vooruitstrevende Mazda motor uitbeeldden. De commercial is uiteindelijk van de televisie gehaald omdat het werd ontvangen als discriminatie tegen de kleine mensen. Eind jaren negentig kwam Mazda op het randje van faillissement, maar doordat Ford 33% in aandelen had gekocht was faillissement nog bespaard gebleven. In de huidige Mazda zit nog steeds dezelfde bodemplaats als de Volvo s40-V50 en de Ford Focus. Momenteel is Mazda een van de snelst groeiende automerken binnen de Europese automarkt.

De populaire modellen

De ontwerpen van Mazda staan bekend om de moderne en futuristische lijnen die in iedere auto zijn verwerkt. Alle modellen zijn nog volledig geïnspireerd op de vorige klassieke modellen en werden stap voor stap aangepast aan de hedendaagse moderne wensen van de consument. De Mazda MX-5 NA wordt ook wel beschreven als het ‘oermodel’ en het beschikt over de iconische inklapbare koplampen. Dit model is door de jaren heen ‘gedownsized’ zodat het een breder publiek kon aantrekken.

De Mazda MX-5 NB is een wijziging van het vorige model en bij dit ontwerp heeft Mazda de inklapbare koplampen verwijderd. Dit is vervangen door meer conservatievere plastic koplampen en de algemene vorm van de auto is iets massiever gemaakt. Dit model werd ook gemoderniseerd door technische features zoals kofferbakverlichting, een nieuw audiosysteem en meer.

De Mazda MX-5 NC is de nieuwe opvolger. Dit model bleef aan de buitenkant vrijwel gelijkwaardig, maar kreeg in het interieur een volledige aanpassing waardoor het beter bij de hedendaagse stijl past. De Mazda MX-5 ND kwam uit in 2014 en werd voorzien van nieuwe technische features zoals een technologische sky-activ-aanpassing wat er voor zorgde dat het model een gewichtsreductie van wel 100 kg bereikte. Het maakt bij autoverzekeraar niet uit over welk model Mazda je beschikt, een passende Mazda autoverzekering vindt je gegarandeerd.

Vindt een passende dekking voor jouw Mazda autoverzekering

Bij het vinden van een passende autoverzekering is het belangrijk om te weten wat voor dekking er echt bij jou past. Je kunt namelijk kiezen tussen drie verschillende basisdekkingen. De eerste basisdekking is de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Deze dekking is een verplichting om als auto-eigenaar te hebben en biedt een minimale dekking aan schade. Het dekt namelijk alleen de schadekosten van een ander die zijn aangericht door een ongeluk. De tweede basisdekking is de Wettelijke Aansprakelijkheid met Beperkte Casco.

Als je bezit over deze dekking wordt zowel de schade aan een ander, maar ook schade door diefstal, ruitbreuk, brand etc. aan jouw auto gedekt door je verzekering. De laatste basisdekking, en daarmee ook het meest uitgebreide pakket, is de Wettelijke Aansprakelijkheid met Volledige Vasco. Dankzij dit pakket ben je verzekerd voor alle bovengenoemde gevallen, maar daarnaast zal de verzekering ook schade aan jouw voertuig dekken tijdens een ongeluk. Dit pakket zorgt ervoor dat je altijd zonder zorgen op de weg kan. Via de website van autoverzekeraar.nl kun je gemakkelijk door het invullen van zes korte vragen een overzicht krijgen over de beste en meest goedkope autoverzekering die bij jou Mazda autoverzekering passen. Je hebt een overzicht op de prijzen en dekkingen die iedere verzekeraar aanbiedt. Door dit schema is het erg overzichtelijk om jouw beste Mazda autoverzekering uit te zoeken.

De grote voordelen van autoverzekeraar.nl

Het online platform van autoverzekeraar.nl is zo samengesteld dat het gemak voorop stelt. Dit brengt een aantal sterke voordelen met zich mee. Tijdens het zoeken naar de verschillende premies krijg je bij autoverzekeraar een volledig visueel schema wat jou helpt met het vinden van de goedkoopste deal. Daarnaast vertelt het je ook de verschillen in dekking per verzekering en als je overtuigt bent, kun je via een paar stappen direct de gewenste autoverzekering afsluiten.

Je bent dus op de juiste plek voor autoverzekering vergelijken bij autoverzekeraar. Daarnaast werkt autoverzekeraar ook aan een ‘tweede autoregeling’ die zorgt dat de no-claim korting van je eerste autoverzekering gewoon wordt meegenomen naar je nieuwe verzekering. Mocht je een passende Mazda autoverzekering hebben gevonden en al hebben afgesloten via de website, dan profiteer je ook nog van een 14 daagse bedenktijd. Als je niet tevreden bent met de verzekeraar, kun je binnen 14 dagen gewoon je contract stopzetten en krijg je jouw geld terug. Autoverzekeraar staat graag klaar bij het vinden van de beste Mazda autoverzekering voor jou.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder

  • mazda autoverzekering

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23