Porsche autoverzekering

Nooit meer teveel betalen voor je porsche autoverzekering

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Een Porsche autoverzekering afsluiten: wat komt daarbij kijken?

Porsche is een van oorsprong Duitse fabrikant van sportwagens die alweer bijna een eeuw geleden werd opgericht. Na de Tweede Wereldoorlog groeide het merk razendsnel. Vandaag de dag behoort Porsche tot Volkswagen. Het merk heeft een enorm sterke positie in de autosport. Anno 2020 rijden er ook op de Nederlandse wegen heel wat retro klassiekers rond, maar daarnaast blijven eveneens de nieuwste modellen vriend en vijand verbazen. De unieke positie van Porsche binnen de autobranche maakt het afsluiten van de juiste autoverzekering dan ook een uitdaging.

De auto die je maximaal rijplezier biedt

Porsche rijders kiezen dit type auto meestal puur op basis van het rijplezier. En er is niemand die je daarin ongelijk zal geven. Er is zelfs een boek over geschreven over het genot van het rijden in een Porsche: ‘Why I drive Porsche’, waarin veertig liefhebbers van dit automerk in Nederland en België zijn geportretteerd. Porsche is in tegenstelling tot wat velen denken meer dan alleen een merk voor mensen met een goed gevulde portemonnee en meer dan een statussymbool. Zowel de oudere modellen als de nieuwe types hebben elk hun eigen charme.

Verzekeringen vergelijken met behulp van Autoverzekeraar.nl

Autoverzekeraar maakt het je graag wat makkelijker om jouw bolide te verzekeren. Voor het vinden van de meest geschikte verzekering voor jou en je wagen maak je gebruik van onze online vergelijkingstool. Na het invullen van informatie betreffende jou en je Porsche -zorg ervoor dat je dit zorgvuldig doet, zodat wij je van betrouwbare informatie kunnen voorzien- krijg je enkele van de meest gunstige verzekeringen gepresenteerd. Dit is niet enkel de goedkoopste autoverzekering, maar ook degenen die de beste combinatie tussen een scherpe premie en een goede dekking weet te bieden.

Zorgeloos genieten dankzij het afsluiten van de juiste autoverzekering

Zorgeloos kunnen genieten van jouw mooie wagen: dat is waar het je om gaat. En dat betekent dat je hem ook goed verzekert. Is er sprake van eventuele schade? Dan hoef je dankzij de juiste verzekering geen moment te vrezen. Porsche wagens vallen in de hoge prijscategorie. Dit betekent per definitie dat je hier een aanzienlijk hogere premie voor zult betalen. Niets om van wakker te liggen, integendeel juist: door de goede verzekering te kiezen, stap je elke dag met een gerust hart in jouw prachtwagen. Houd er wel rekening mee dat niet elke verzekeraar een Porsche wil verzekeren wegens zijn hoge waarde.

Het voordeel van het afsluiten van je autoverzekering via Autoverzekeraar

Een autoverzekering afsluiten voor je Porsche kun je ook direct bij de merkdealer doen. Echter is een aanzienlijk hogere premie hier onlosmakelijk mee verbonden. Een autoverzekering bij een dealer kan zelfs een premie betekenen die dubbel zo hoog is dan een premie wanneer je de verzekering elders zou hebben afgesloten. Dealers sturen auto-eigenaren bovendien altijd naar de merkdealer. Reparaties die elders worden uitgevoerd, betekenen een eigen risico van enkele honderden euro’s. Dit alles omzeil je door het afsluiten van een Porsche autoverzekering via Autoverzekeraar.nl.

Drie verzekeringstypen waar je uit kunt kiezen

Net als bestuurders van andere autotypen kun je ook als Porscherijder uit drie verschillende verzekeringen kiezen. Zo is er de wettelijk verplichte WA verzekering, waarbij alleen de schade gedekt is die je aan anderen toebrengt. De WA Plus of beperkt casco verzekering dekt ook schade door andere situaties, zoals diefstal en storm. De allrisk verzekering is de meest uitgebreide verzekering. Deze dekt ook schade aan je eigen auto in het geval je hiervan zelf de veroorzaker bent.

Waarom de allrisk verzekering sterk wordt aangeraden

Ga je op zoek naar een geschikte verzekering voor jouw Porsche, dan zul je toch al gauw uitkomen op een allrisk verzekering. Afhankelijk van de specifieke verzekeraar wordt dit ook wel de volledig casco verzekering genoemd. De waarde van een Porsche is namelijk dusdanig hoog dat, ook al veroudert de wagen, het herstellen ervan een prijzige aangelegenheid blijft. Reparaties betaal je dan ook liever niet uit eigen portemonnee. Een allrisk verzekering verdient volgens verreweg de meeste Porschebezitters dan ook de absolute voorkeur. Bij Porsches tot acht jaar oud wordt de premie sowieso over de cataloguswaarde berekend.

Bij twijfel: laat je auto taxeren alvorens je hem verzekert

Heb je een al wat oudere Porsche in je bezit en twijfel je in hoeverre het noodzakelijk is om deze allrisk te verzekeren? Dan kun je het beste een taxatie laten uitvoeren door een ervaren taxateur. Wanneer de huidige waarde van je wagen in kaart is gebracht, kun je vervolgens zelf bepalen of je het eventuele risico dat je neemt door het niet afsluiten van een allrisk verzekering de moeite van het overwegen waard vindt. Het eigen risico zal dan wel rond de enkele honderden euro’s liggen.

Rijden in een Porsche oldtimer: wat betekent dit voor je verzekering?

Rijd je in een Porsche van veertig jaar of ouder, dan spreken we van een oldtimer. Je wagen is dan vrij van wegenbelasting. Voor het afsluiten van een autoverzekering ligt dit anders. Voor een oldtimer dien je een speciale oldtimerverzekering af te sluiten, maar dit kan alleen als je Porsche ook daadwerkelijk aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo mag je maximaal 7500 kilometer per jaar rijden, mag je hem niet voor woon-werkverkeer gebruiken en mag dit specifieke type niet meer in productie zijn. Voor een oldtimerverzekering moet een aparte berekening worden gemaakt. Neem voor betrouwbare adviezen telefonisch contact op met Autoverzekeraar.nl.

Diefstalgevoeligheid

De waarde van een Porsche heeft invloed op de premie die je voor zijn verzekering zal betalen, maar dit is niet het enige wat een rol speelt. De maandelijkse premie wordt ook beïnvloed door de diefstalgevoeligheid van je wagen. En die is bij Porsche behoorlijk groot. Een verzekeraar zal dan ook altijd beveiligingseisen stellen, want uitkering van schade is voor hem een kostbare aangelegenheid. Diefstal voorkomen doe je verder nog door je Porsche altijd op een veilige, verlichte plaats te parkeren en je auto altijd goed af te sluiten, zelfs als je deze maar heel even verlaat.

De looptijd van een Porsche autoverzekering

Vroeger kon je zomaar een lange tijd vastzitten aan je autoverzekeraar, zelfs als je niet geheel tevreden over hem was. Enkele jaren geleden is dat behoorlijk veranderd. Een Porsche verzekering die je nu afsluit, heeft een looptijd van een jaar. Na dat jaar zal de verzekeraar je een nieuwe polis sturen, maar je verzekering kun je vanaf dan dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van een maand. Ook als je verzekeraar de voorwaarden in je nadeel verandert -bijvoorbeeld wanneer hij de premie verhoogt terwijl je geen schade hebt gereden-, mag je direct opzeggen.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim H
oe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder

  • porsche autoverzekering

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23