Seat autoverzekering

Nooit meer teveel betalen voor je seat autoverzekering

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Seat autoverzekering

In 1950 werd Sociedad Espaniola de Automaviles de Turismo, S.A opgericht. (Automavil de Turismo betekent personenauto.) Het bedrijf onderging in 1975 een naamsverandering naar Martorell Technical Centre. In 1975 nam het Authi over. Tot 1986 werden er in licentie auto’s gemaakt die gelijk waren aan Fiat’s, maar de merknaam Seat droegen. In het buitenland werden deze auto’s wel onder de naam Fiat verkocht, hoewel het eigenlijk Seat’s waren. Zo werd bijvoorbeeld de Seat Panda 35 in de rest van Europa (met uitzondering van Italië) als Fiat Panda 34 verkocht. In 1983 verscheen de Seat Ronda, die gebaseerd was op de Fiat Ritmo.

In 1984 rolde de eerste Seat Ibiza van de band, die een sterke gelijkenis vertoonden met de Fiat Uno. Tegen 1985 heeft Volkswagen 51% van de aandelen opgekocht. In 1990 uiteindelijk heeft Volkswagen bijna alle aandelen in handen. In 1991 verscheen de Seat Toledo, in 1993 verscheen de nieuwe Seat Ibiza en de Seat Cordoba in 1994, de Seat Cordoba Vario, een stationcar-model op basis van de Cordoba in 1998, de Seat Alhambra in 1999, de Seat Leon, in 2000 verschijnt de allernieuwste Alhambra.

In 2002 verscheen er een nieuwe versie van de Ibiza en in 2003 volgde de Cardoba. In 2004 worden de Seat Altea en de vernieuwde Toledo op de markt gebracht, naast de seat autoverzekering. In 2005 werd de volledig vernieuwde Leon gepresenteerd. In maart 2006 ondergingen de Ibiza en de Cordoba een kleine facelift. Het assortiment werd in november 2006 uitgebreid met de Altea XL Stationwagon. Later (in 2007) kwam van de SEAT Altea XL nog een “cross over” versie.

De Freetrack die iets hoger op zijn poten staat en is voorzien van een andere voor en achter bumper is optioneel leverbaar met 4WD van Volkswagen waar het 4Motion heet. Laatste nieuwe model is de Seat Exeo in Sedan en Stationcar-uitvoering. In 2008 verscheen de nieuwe Seat Ibiza, waarvan in 2010 de stationcar-uitvoering, ST, uitgebracht werd. Bereken nu uw autoverzekering !

Latere ontwikkelingen Seat

1991 – Seat Toledo. Een ruime sedan met plaats voor vijf personen en een ruime kofferbak voor bagage. 1994 – Derde generatie Seat Ibiza en wordt de Seat Cordoba aan het modellengamma toegevoegd. De Cordoba was een sedan gebaseerd op de Ibiza. 1996 – Seat Alhambra. Een MPV-uitvoering. Deze Alhambra kwam voort uit een samenwerking tussen Seat, Volkswagen (de Sharan) en Ford (de Galaxy).[1] 1997 – SEAT Arosa.

Een compacte versie van de Volkswagen Lupo dat tot aan 2004 in de productie bleef. 1998 – Stationcar-variant van de Cordoba, de Cordoba Vario. 1999 – Seat Leon – Sportieve vijfdeurs hatchback van SEAT. Tevens kwam de tweede generatie van de Toledo op de markt. De onderneming kreeg in dit jaar van de Generalitat de Catalunya de Premi Nacional a la Projecció Social de la Llengua Catalana. 2000 – Vernieuwde Seat Ibiza en Cordoba en verschijnt ook een nieuwere versie van de Alhambra. 2002 – Vernieuwde versie van de Ibiza.

2003 – Vernieuwde versie van de Cordoba. 2004 – De Seat Altea en vernieuwde Toledo worden op de markt gebracht.
2005 – De volledig vernieuwde Leon wordt gepresenteerd. 2006 (maart) – De Ibiza en de Cordoba ondergaan een kleine facelift. Het assortiment werd in november van dat jaar uitgebreid met de Altea XL Stationwagon. 2007 – Er kwam van de SEAT Altea XL een “cross over” versie.

De Freetrack die iets hoger op zijn wielen staat en is voorzien van een andere voor- en achterbumper is optioneel leverbaar met 4WD van Volkswagen waar het 4Motion heet. 2008 – Vernieuwde versie van de Seat Ibiza, waarvan in 2010 de stationcar-uitvoering “ST” uitgebracht werd. 2009 – Seat Exeo in sedan- en stationcar-uitvoering, alsmede facelifts voor de Leon, Altea en Altea XL. 2010 – Vernieuwde versie Seat Alhambra. Ook deze keer is de Alhambra weer gebaseerd op de Volkswagen Sharan. 2011 – Nieuw model Seat Mii, die samen met de Skoda Citigo gebaseerd is op de Volkswagen Up!. Het is een kleine 3-deurs stadsauto die een opvolger is van de SEAT Arosa, die in 2004 verdween van de markt. Eind 2011 komt de Seat Mii op de markt in thuisland Spanje. In de loop van 2012 volgt de rest van Europa. Naast de 3-deurs komt er ook een 5-deurs Mii op de markt.

seat in 2012

Facelift voor de Seat Ibiza. Deze kreeg hierbij een aangepaste neus met het nieuwe familiegezicht voor de toekomstige modellen van de SEAT. Verder is de optionele LED-verlichting vóór en achter ook nieuw voor de Ibiza. Binnenin zijn er de nodige zaken als instrumentarium en bekledingsstoffen vernieuwd terwijl het dashboardkastje naar tien liter is vergroot. Datzelfde jaar werden de Seat Mii en de vernieuwde Seat Ibiza voortaan met 4 jaar garantie geleverd. Vergelijk nu uw Seat autoverzekering.

In 2012 ging Seat met 8 dealers de Chinese markt op met het plan dit uit te breiden naar 15. Het nieuwe logo werd bekend gemaakt. Het nieuwe logo is strak en stijlvol en verwoordt de precisie en elegantie van de nieuwe designtaal van SEAT. Tegelijkertijd weerspiegelt het beeldmerk de capaciteiten van SEAT op het gebied van engineering en kwaliteit. Het zal als eerste te zien zijn op de nieuwe Seat Leon De nieuwe Seat Toledo werd onthuld. De Seat Toledo gaat terug naar z’n roots: niet meer zoals de vorige een mpv-achtige, maar weer gewoon een vijfdeurs hatchback. seat autoverzekeringDe nieuwe Seat Leon werd tijden de Paris Motor Show 2012 gepresenteerd tijdens aan het publiek. De compleet nieuwe Leon gaat de strijd aan in het felbevochten Europese segment van de compacte middenklassers en is de eerste productieauto van het merk die is voorzien van de nieuwe designtaal van SEAT, die debuteerde op de IBE, IBX en IBL studiemodellen.

Seat autoverzekering nu berekenen. Tijdens de presentatie van de jaarcijfers bleek dat SEAT het jaarresultaat vóór belastingen met bijna 100 miljoen euro wist te verbeteren: van -232 miljoen euro in 2011 tot -134 miljoen euro in 2012, een verbetering van 42%. Tijdens de autosalon van Geneve in maart 2013 werd de Seat Leon SC gepresenteerd aan het publiek. Het is de 3-deurs versie van de 5-deurs Leon die in 2012 werd uitgebracht. Het is niet alleen gebleven bij het weglaten van 2 deuren: de wielbasis is namelijk ook 35 mm ingekort en de brede achterruit met zijn coupéachtige welving ligt 19 graden vlakker ten opzichte van de 5-deurs variant.

De productie van de Seat Exeo komt ten einde. Er zijn geruchten dat er een opvolger komt, maar hier is verder nog niets over bekend. Jürgen Stackmann is per 1 mei 2013 de nieuwe CEO van SEAT. Hij neemt hierbij het stokje over van James Muir. Jürgen Stackmann zit sinds 2010 in de Volkswagen Group en was verantwoordelijk voor Sales en Marketing bij Skoda. En hij was sinds 1 september 2012 hoofd marketing van de gehele Volkswagen Group en het merk Volkswagen. In September van 2013 werd de Seat Leon ST gepresenteerd op de IAA in Frankfurt. Voor het eerst in de geschiedenis van Seat wordt de Leon ook als stationwagen uitgebracht. De kofferbak heeft een inhoud van 587 liter.

Met zijn achterbank neergeklapt stijgt dat laadvolume zelfs tot 1470 liter. Het benzinegamma bestaat uit de 1.2, 1.4 en 1.8 TSI. De 1.6 en 2.0 TDi zijn twee dieselmotoren die een vermogen hebben van 105 tot 184 pk. bron : Wikipedia


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim H
oe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder

  • HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23