Smart autoverzekering

Nooit meer teveel betalen voor je smart autoverzekering

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Smart autoverzekering

Aanvankelijk bestond het idee in de organisatie van Swatch om een kleine trendy goedkope auto op de markt te brengen. Hiertoe werd een consortium opgericht en ontstond de Smart City Coupe, een kleine auto die plaats biedt aan twee personen.

Bij het productierijp maken van de goedkope auto liepen de kosten op waardoor op een gegeven moment Mercedes-Benz twee auto’s in het kleine segment had. Oorspronkelijk was de bedrijfsnaam Micro Compact Car GmbH (MCC). De bedrijfsnaam werd in september 2002 gewijzigd in Smart GmbH. De Smart is vanaf de introductie in 1998 een populaire goedkope auto.

Nadat gebleken was dat er een markt was voor de goedkope auto, volgden er diverse andere modellen, naast de smart autoverzekering. Naast de Smart fortwo en de aston autoverzekering kwamen er de fortwo cabrio, de fortwo coupe, fortwo crossblade, roadster, roadster coupe, en de forfour. De Smart wordt niet bij de traditionele autodealers verkocht maar in zogenaamde Smart Centers, garages in de grote steden langs doorgaande wegen waar de modellen in een glazen vitrine boven elkaar te zien zijn.

Alle Smarts worden gemaakt in Hambach (Frankrijk), behalve de ForFour, die in Born (Nederland) werd gemaakt door NedCar. Het wereldwijde hoofdkantoor van Smart is in Duitsland. Smart maakt verlies en poogt door zich toe te leggen op de ForTwo en ForTwo cabrio te overleven. De ForFour, Roadster en Roadster Coupe zijn al niet meer in productie. Maar er bestaan plannen om de goedkope ForFour weer terug in productie te nemen vanwege de stijgende vraag naar compacte auto’s en een goedkope autoverzekering.

Smart City Coupe

De Smart City Coupe is een succesnummer in Europa. Dit model haalde als een van de eerste in zijn soort een 3 sterren nominatie bij botsproeven wat in 1999 een unieke prestatie was. Ondanks groot succes blijft introductie in andere werelddelen (zoals Canada en Azië) lange tijd uit. In 2003 werd de Smart geïntroduceerd in Australië. Pas in 2004 komt goedkope Smart in Canada uit.

In 2008 is Smart in de Verenigde Staten geïntroduceerd, zonder de Mitsubishi autoverzekering echter. Met gebreken De zogenaamde ‘First Generation’ auto’s kenden echter flink wat mankementen. De motor van CityCoupe’s tussen 1998 en 2001 is van mindere kwaliteit en Smart krijgt een slechte reputatie, doordat er regelmatig auto’s al vanaf 40.000 kilometer spontaan een nieuwe nodig hebben.

Smart geeft klanten hierin coulance en zorgt voor een nieuwe tegen fors gereduceerde prijzen, nadat consumentenprogramma’s grote druk hebben uitgeoefend. In 2001 verbetert Smart de CityCoupe en de CityCoupe Cabrio. De goedkope auto krijgt een iets betere versnellingsbak met kortere schakeltijden, betere vering waardoor de wegligging verbetert en ruitenwissersproeiers, die niet langer geïntegreerd in de ruitenwissers zijn, maar gemonteerd op de voorkap.

Verder wordt het ontwerp van de voorlichten speelser gemaakt en gaat de elektronische begrenzing van 135 naar 140 kilometer per uur. smart autoverzekeringHet storingsgevoelige spruitstuk van de (standaard in de Smart aanwezige) turbo blijft en de cilinderinhoud van 600 cc wordt pas verhoogd naar 700cc in de ‘Second Generation’, die in 2004 op de markt komt en de naam ForTwo meekrijgt. De verbeterde versie van de goedkope Smart CityCoupe wordt leverbaar met sterkere motoren, zodat ook de zwakst gemotoriseerde versies met tegenwind nog goede prestaties leveren. Ook het hoge olieverbruik en de benodigde soort olie blijven een punt van zorg. De benodigde vol synthetische olie, die niet boven de maximum indicatie (warme ) mag komen blijkt meer dan incidenteel reden voor vervanging van de gehele auto. Dit is ook een punt van kritiek op goedkope Smart Centers, die meestal vervangen in plaats van repareren. Hoog olieverbruik is meestal een goede indicatie om te zien dat het gewicht auto forse slijtage heeft ondergaan. Meer dan 1 liter olieverbruik op 1000 kilometer is meestal reden voor een nieuwe .

Veel verschillende Smart uitvoeringen

Smarts komen er in veel verschillende uitvoeringen. Naast de standaard Pure, de uitgebreidere Pulse en de meest uitgebreide Passion zijn er vele beperkt verkochte unieke uitvoeringen waarbij extra luxe, speciaal design en nieuwwaarde regeling vaak een rol spelen en ook hier hebben wij een smart autoverzekering. Daarnaast is er een sportief model gefabriceerd, de Smart Brabus, met een snellere motor en verschillende sportieve tinten zowel op het interieur als exterieur gebied. Herkenbaar door de dubbele uitlaat in het midden van de achterkant van de auto.

Smart New Generation

In 2007 komt Smart met een new generation Smart. Deze auto is standaard 20 centimeter langer dan de 2,5 meter waardoor de wegligging vooral over hobbels en op klinkerwegen fors verbetert. Het interieur heeft een flinke facelift ondergaan en oogt meer zakelijk. De kofferbak is ongeveer 50% groter, de maximumsnelheid is met 5 kilometer per uur verhoogd tot 145. Ook heeft de nieuwe generatie Smart een aantal verbeteringen gekregen die de veiligheid verder verbeteren, waarvan veel als extra opties. Onder andere licht- en regensensoren en zij-airbags. Smart heeft in november 2007 bij de Euro NCAP 4 sterren behaald. Bereken nu de smart autoverzekering.

Smart Electric Drive

In 2012 introduceerde Smart de Smart Electric Drive (ED). De actieradius is 145Km. Modellen ForTwo ForTwo Cabrio ForTwo ED populaire reclame auto De Smart is vanaf de introductie in 1998 een populaire reclameauto. Nadat gebleken was dat er een markt was voor de auto, volgden er diverse andere modellen. Naast de Smart fortwo kwamen er de fortwo cabrio, de fortwo coupe, fortwo crossblade, roadster, roadster coupe, en de forfour. De Smart wordt niet bij de traditionele autodealers verkocht maar in zogenaamde Smart Centers, garages in de grote steden langs doorgaande wegen waar de modellen in een glazen vitrine boven elkaar te zien zijn.

Door deze vitrine valt een Smart Center dan ook meteen op vanaf de weg, zodat je dit niet kunt missen als je van plan bent een Smart te kopen. Alle Smarts worden gemaakt in Hambach (Frankrijk), behalve de ForFour, die in Born (Nederland) werd gemaakt door NedCar. Het wereldwijde hoofdkantoor van Smart is in Duitsland. Smart maakt verlies en poogt door zich toe te leggen op de ForTwo en ForTwo cabrio te overleven. De ForFour, Roadster en Roadster Coupé zijn al niet meer in productie. Maar er bestaan plannen om de ForFour weer terug in productie te nemen vanwege de stijgende vraag naar compacte auto’s.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim H
oe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder

  • HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23