Tesla autoverzekering

Betaal nooit teveel voor je tesla autoverzekering

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Tesla autoverzekering afsluiten? Let goed op de kosten, net als een aantal belangrijke voorwaarden. Het is een bijzondere autoverzekering, voor een bijzondere auto. Een elektrische auto bovendien, waar verzekeraars op een iets andere manier mee omgaan dan bij de niet-elektrische modellen.

Benieuwd hoe dat zit en waar je tegenaan kunt lopen als je een autoverzekering voor een Tesla wilt afsluiten? We zetten het voor je op een rij. Om jouw Tesla te verzekeren, zonder dat je voor vervelende verrassingen komt te staan.

Eisen voor de Tesla autoverzekering

Bij steeds meer verzekeraars is er een speciale Tesla autoverzekering beschikbaar. Je moet aan een aantal eisen voldoen om daarvoor in aanmerking te komen. We zetten de belangrijkste voor je op een rij:

 • Je rijdt een Tesla
  Je wilt een Tesla verzekeren, dus het is belangrijk dat je die in je bezit hebt. Welk model je rijdt maakt daarvoor in de meeste gevallen niet uit.
 • Minimaal 28 jaar
  Veel verzekeraars hanteren strengere eisen voor jonge bestuurders. Wil je een Tesla verzekeren? Houd er dan rekening mee dat verzekeraars soms vereisen dat je minimaal 28 jaar oud bent. Dat is ouder dan de grens van 25 jaar, die bij de meeste verzekeringen geldt voor jongeren.
 • Drie jaar schadevrij
  Het is belangrijk dat je een aantal jaren schadevrij bent. Verzekeraars accepteren je bijvoorbeeld alleen als je drie jaar lang geen schuld- of diefstalschade hebt geclaimd. Is dat wel het geval? Dan kun je de Tesla autoverzekering helaas niet afsluiten.
 • Geen negatief aantal schadevrije jaren
  Ten slotte is het belangrijk dat je geen negatief aantal schadevrije jaren hebt. Dit aantal moet positief of in ieder geval neutraal zijn, waarmee de verzekeraar wil voorkomen dat je een te groot risico op nieuwe schade vormt.

De juiste beveiliging

Om een Tesla autoverzekering af te sluiten is het bovendien belangrijk dat je de auto goed beveiligt. Het standaard beveiligingssysteem dat er aanwezig is biedt niet altijd voldoende garantie.
Het beveiligingssysteem van Tesla werkt goed, maar is niet in lijn met wat sommige verzekeraars vereisen. Het volgsysteem biedt je de kans om na te gaan waar de auto is, maar voldoet niet aan alle belangrijke voorwaarden.

Veel verzekeraars accepteren jouw Tesla alleen voor hun verzekering als er sprake is van een SCM-beveiliging volgens klasse 5. Dat betekent dat het volgsysteem van jouw auto verbonden is met een alarmcentrale. Dat is bij de standaardbeveiliging van Tesla niet het geval. Het betekent in de praktijk dat je een verbeterd beveiligingssysteem moet (laten) plaatsen, om de verzekering af te kunnen sluiten.

Hogere premie

Houd er ondanks de maatregelen die je neemt rekening mee dat het relatief duur kan zijn om jouw Tesla te verzekeren. Dat heeft te maken met twee belangrijke risico’s voor verzekeraars:

 • Groot risico op diefstal
  Tesla is populair, zowel bij autokopers als bij autodieven. Ze proberen de modellen regelmatig te stelen, waardoor je daarvoor een hogere premie betaalt. Bovendien hebben verzekeraars het idee dat er gemiddeld genomen meer schade wordt gereden met een Tesla. Waardoor ook de rest van de uitkeringen hoger zijn, en je daar een hogere premie voor betaalt.
 • Hoge waarde van de auto

  Is er sprake van diefstal of een andere schade? Welke Tesla je ook kiest, het is altijd een relatief dure auto. Waardoor ook schade sneller in de papieren loopt, iets waar verzekeraars rekening mee moeten houden. Ze berekenen een hogere premie, om alle kosten te kunnen dekken voor de claims die er worden ingediend.

Tip: net als bij andere auto’s waarvoor je een relatief hoge premie betaalt is het een goed idee om de Tesla autoverzekering online te vergelijken. Bereken de premie en vergelijk de mogelijkheden, zodat je zeker weet dat je daarvoor niet te veel betaalt.

Wat kost een Tesla autoverzekering?

Benieuwd wat zo’n Tesla autoverzekering kost, om het te vergelijken met wat je gewend bent voor bijvoorbeeld andere auto’s? Je moet minimaal rekening houden met zo’n €1.200 aan premie per jaar, voor een WA Allrisk autoverzekering, bij een cataloguswaarde tot €100.000. Dat lijkt een hoog bedrag, maar bijvoorbeeld de Tesla Model S en Tesla Model X zijn in een aantal gevallen (veel) duurder.

Wil je een auto verzekeren tot een waarde van €120.000 of zelfs een hogere waarde? Houd er dan rekening mee dat je zo’n €1.300 tot €1.450 premie per jaar betaalt. Dat betekent meer dan €100 per maand aan premie, veel hoger dan voor een goedkope autoverzekering.

Let op: heb je een schade geclaimd en verlies je schadevrije jaren? Dan kan de premie zelfs oplopen tot €1.800 of €2.300 per jaar. Bovendien is er sprake van een eigen risico, soms tot €500. Het betekent dat je bij schade een deel van de kosten zelf betaalt, ondanks de hoge premie per maand.

Online berekenen en vergelijken

De Tesla autoverzekering is een relatief dure polis, onafhankelijk van welke verzekeraar je kiest. Het is daarom belangrijk om daar een goede vergelijking tussen te maken. Zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt. En je er in plaats daarvan op een relatief goedkope manier gebruik van kunt maken. Om jouw Tesla te verzekeren, bijvoorbeeld op basis van het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Zodat je er voordelig gebruik van kunt maken, waarbij het natuurlijk verstandig is om voorzichtig te zijn met jouw auto.

Wil je berekenen wat je zou betalen voor een Tesla autoverzekering? Of benieuwd of het goedkoper kan, dan de premie die je op dit moment betaalt om jouw auto te verzekeren? Je kunt online de premie voor de Tesla berekenen , zodat je precies weet waar je aan toe bent. En je niet voor verrassingen komt te staan. Bereken het online, wij helpen je graag om de Tesla autoverzekering te vergelijken bij de verschillende verzekeraars.

Meer weten over de Tesla autoverzekering of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • tesla autoverzekering

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23