Volvo autoverzekering

Nooit meer teveel betalen voor je volvo autoverzekering

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Volvo autoverzekering

Je kunt je Volvo autoverzekering snel en voordelig vergelijken via Autoverzekeraar.nl
Binnen enkele minuten kun je goed verzekerd de weg op!

Volvo is een Zweeds automerk. Het merk is op 10 augustus 1926 opgericht. De eerste jaren groeide Volvo gestaag, zowel op personenauto- als op vrachtwagengebied.

Men produceerde nog tot het einde van de jaren zeventig DAF-modellen met een Volvo-naamplaatje. De als Volvo 343 gebouwde auto was een doorontwikkeling op de geplande DAF 77.


Volvo op de Amerikaanse markt

Onder de periode Gunnar Engellau zette Volvo een sterke voet op de Amerikaanse markt. Bovendien expandeerde Volvo krachtig met behulp van geheel nieuwe fabrieken in Göteborg en Gent. En Volvo knipte de banden door met SKF. De opvolger van Gunnar Engellau, Pehr G. Gyllenhammar, zette de expansie voort. Volvo zou in de ogen van Pehr G. Gyllenhammar een breed bedrijf moeten worden en werd dat ook. Onder andere olie en etenswaren werden aan het concern toegevoegd. Deze branchevreemde takken zouden de transportdelen van Volvo mede moeten gaan financieren, samen met de Volvo. In 1974 nam het de personenwagendivisie van DAF over.

Het imago van Volvo

Volvo kampte in de jaren ’80 met een enigszins suf imago, met de Volvo 240 en de Volvo 740 als belangrijkste producten en men besloot te investeren in een sportievere auto. Dat resulteerde in de in 1991 geïntroduceerde Volvo 850, het duurste product uit het bestaan van Volvo. Twee jaar later zou het in verhouding spotgoedkope product, de Volvo autoverzekering 240, uit productie gaan. Op 7 mei 1993 viel het doek voor de allerlaatste 240. In 1998 besloot Volvo, als een betrekkelijk kleine speler op de markt voor personenauto’s maar als een belangrijke speler op de vrachtwagenmarkt, de personenwagendivisie te verkopen. Het Amerikaanse automerk Ford kocht het in 1999. De vrijgekomen fondsen werden aangewend door Volvo Trucks om Renault Trucks te kopen, nadat een geplande overname van Scania geen goedkeuring kreeg van de Europese Unie.

De verkoop

Eind 2008 kondigde Ford aan de toekomstplannen met Volvo te heroverwegen. Vanwege financiële overwegingen heeft Ford Volvo uiteindelijk in 2010 verkocht aan het chineese bedrijf Geely, samen met de Volvo autoverzekering tak. Vanaf 1999 was Volvo Cars eigendom van de Ford Motor Company. Volvo viel onder Fords Premier Automotive Group (PAG). Ook Aston Martin was een onderdeel van deze PAG totdat het werd verkocht op 12 maart 2007, en Jaguar en Land Rover behoorden tot de PAG totdat Ford beide merken op 2 juni 2008 verkocht aan Tata. In 2008 zocht Ford een overnamekandidaat voor Volvo Cars, echter zowel BMW als Daimler AG haakten af. In september 2009 bevestigde Fords financieel directeur Lewis Booth dat Ford Volvo wilde verkopen, inclusief de Volvo autoverzekering. Eerder die maand had de Chinese autoproducent Geely laten weten interesse te hebben in de overname van het Zweedse automerk. In augustus 2010 werd de daadwerkelijke overname door Geely geëffectueerd. Het bedrijf betaalde 1,8 miljard dollar voor Volvo.

Veiligheid van de Volvo

Volvo staat bekend om zijn vele veiligheidsinnovaties door de jaren heen. Nog voor er door overheden belangrijke veiligheidseisen gesteld werden nam Volvo een pioniersrol op op het vlak van veiligheid. De bekendste veiligheidsuitrusting die is uitgevonden door Volvo is de driepuntsgordel. De driepuntsgordel werd in 1959 uitgevonden door Nils Bohlin, een ingenieur bij Volvo. De driepuntsgordel wordt gezien als de belangrijkste veiligheidsdoorbraak in de autogeschiedenis, iemand die een veiligheidsgordel draagt heeft 50% meer kans om te overleven dan iemand die geen gordel draagt. Al de huidige modellen van Volvo die getest zijn door EuroNCAP hebben 5-sterren behaald.

Modellen van Volvo

De benaming van Volvo-modellen bestaat altijd uit een of twee letters die het type auto aangeven en een getal bestaande uit twee cijfers. De C in de benaming staat voor coupé, de S staat voor Sedan, de V voor “versatility” (veelzijdigheid) en geeft aan dat het om een stationwagen gaat en de XC-modellen (Cross Country) zijn de modellen met meer bodemvrijheid. De getallen geven aan hoe groot de auto is, hoe hoger het getal hoe groter de auto. De Volvo C30, V40, S60 en XC60 worden bij Volvo Cars Gent in Gent, (België) gebouwd. Volvo produceert de C70 in Uddevalla, (Zweden) en de Volvo S80, V60, V70, XC70 en XC90 komen uit Göteborg, Zweden. Geely plant ook een of meerder fabrieken in China, maar hier bestaat nog geen zekerheid rond. Speciaal voor Volvo autoverzekering tak.

Volvo S80

De Volvo S80 is sinds zijn introductie in 1998 het ‘premium’-model van Volvo. De Volvo S80 is een vrij lange en zware sedan. De S80 stond symbool voor de nieuwe designweg die Volvo insloeg. Het ontwerp van de S80 is duidelijk geïnspireerd op of een doorontwikkeling van de conceptauto Volvo ECC. Aanvankelijk werd gedacht dat dit maar een eenmalige designstunt van Volvo was, maar dat werd in een klap weggenomen toen Volvo de S60 en de V70 presenteerde. De S80 staat bekend om zijn revolutionaire veiligheidsniveau. Dit is vanaf het begin door veel onafhankelijke testorganisaties geroemd. Bij zijn lancering werd meteen het WHIPS en IC geïntroduceerd. volvo autoverzekeringWHIPS (whiplash protection system) zorgt ervoor dat de voorstoelen meebewegen bij een aanrijding van achteren zodat met name whiplash letsel verminderd wordt. IC (Inflatable Curtain) wordt geactiveerd tijdens een zijdelingse aanrijding waarbij een raam airbag de hoofden van de passagiers beschermt. De S80 werd in mei 2006 opgevolgd door een nieuwe S80 met nieuwe techniek en een nieuwe dashboardstyling. De S80 is gebaseerd op het Ford EUCD-platform, dat ook voor de V70/XC70, S60, V60 en de XC60 wordt gebruikt. Het Ford EUCD-platform vormt de basis voor verschillende auto’s uit het Ford-concern (Ford Galaxy/S-Max, Ford Mondeo en Mazda 6). Sinds november 2009 is er ook een DRIVe-versie van de S80 beschikbaar: een 1.6 diesel met 109 pk en 240 Nm koppel. Deze wordt vaak gekozen voor de overheidspremie die men krijgt voor het lage verbruik. Deze motor kan eenvoudig gechiptuned worden waardoor het vermogen stijgt tot 140 pk.

Volvo V70

De eerste generatie Volvo V70, nu Volvo V70 Classic genoemd, en S70 (de sedanvariant) kwamen in 1997 op de markt als opvolger van de zeer succesvolle Volvo 850. De grille en de koplampen werden iets afgerond en aangepast aan de Volvo C70. De V70 verschilde van de Volvo 850 verder door de meegespoten sierlijsten en portiergrepen, verchroomde uitlaten, de witte knipperlichtglazen achteren, en de nieuw vormgegeven spoilers. Ook het dashboard werd iets meer afgerond. In totaal werden er meer dan 1800 veranderingen doorgevoerd, die echter het overall aanzicht van de “nieuwe” v70 niet sterk deden verschillen van dat van de “oude” 850. Op het vlak van de motoren vonden geen noemenswaardige veranderingen plaats. Voor de eerste V70-serie kon uit 14 motorvarianten worden gekozen die op benzine liepen, inclusief een AWD (All Wheel Drive)- en XC (Cross Country)-variant. De V70 kon ook worden besteld met een van twee dieselmotoren.

Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim H
oe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder

    Bel ons : 0223 - 62 74 23
  • HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23