Volvo autoverzekering

Nooit meer teveel betalen voor je volvo autoverzekering

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Volvo autoverzekering

Je kunt je Volvo autoverzekering snel en voordelig vergelijken via Autoverzekeraar.nl Binnen enkele minuten kun je goed verzekerd de weg op!

Volvo is een Zweeds automerk. Het merk is op 10 augustus 1926 opgericht. De eerste jaren groeide Volvo gestaag, zowel op hybride auto , personenauto- als op vrachtwagengebied.

Men produceerde nog tot het einde van de jaren zeventig DAF-modellen met een Volvo-naamplaatje. De als Volvo 343 gebouwde auto was een doorontwikkeling op de geplande DAF 77.


Volvo op de Amerikaanse markt

Volvo heeft een sterke voet op de Amerikaanse markt. Bovendien expandeerde Volvo krachtig met behulp van geheel nieuwe fabrieken. En Volvo werd een zelfstandig bedrijf.

Volvo zou een breed bedrijf worden. Onder andere olie en etenswaren werden aan het concern toegevoegd. Deze branchevreemde takken zouden de transportdelen van Volvo mede moeten gaan financieren. In 1974 nam het de personenwagendivisie van DAF over.

Volvo vergelijken

Interesse in de volvo autoverzekering?. Gebruik de volgende drie stappen om een goede keuze te maken

 • Kies de juiste dekking
 • Volvo autoverzekering : vergelijken
 • Sluit de volvo verzekering af

Volvo autoverzekering : vergelijken

Vergelijk de volvo autoverzekering niet alleen op de premie in het pakket. Je weet waarschijnlijk wel dat de juiste dekking voor je volvo minstens zo belangrijk is. Je wilt bij schade toch het gehele schadebedrag van de verzekeraar ontvangen. Zorg er dus voor dat je de juiste keuze maakt. Autoverzekeraar helpt je hier graag mee.

Veiligheid van de Volvo

Volvo staat bekend om zijn vele veiligheidsinnovaties door de jaren heen. Nog voor er door overheden belangrijke veiligheidseisen gesteld werden nam Volvo een pioniersrol op op het vlak van veiligheid. De bekendste veiligheidsuitrusting die is uitgevonden door Volvo is de driepuntsgordel.

De driepuntsgordel wordt gezien als de belangrijkste veiligheidsdoorbraak in schadeclaims, iemand die een veiligheidsgordel draagt heeft 50% meer kans om te overleven dan iemand die geen gordel draagt.

Modellen van Volvo

Voor ieder model is er een gepaste volvo autoverzekering. De benaming van Volvo-modellen bestaat altijd uit een of twee letters die het type auto aangeven en een getal bestaande uit twee cijfers. De C in de benaming staat voor coupé, de S staat voor Sedan, de V voor veelzijdigheid en geeft aan dat het om een stationwagen gaat en de XC-modellen (Cross Country) zijn de modellen met meer bodemvrijheid. De getallen geven aan hoe groot de auto is, hoe hoger het getal hoe groter de auto.

We zetten ze even voor je op een rij :

 • Volvo C30
 • V40
 • S60
 • XC60
 • C70
 • Volvo S80
 • V60
 • Volvo V70
 • XC70

.

Volvo S80

De Volvo S80 is sinds zijn introductie in 1998 het ‘premium’-model van Volvo. De Volvo S80 is een vrij lange en zware sedan. Het ontwerp van de S80 is duidelijk geïnspireerd op of een doorontwikkeling van de conceptauto Volvo ECC.

Voor de S80 volvo autoverzekering zijn er meerder opties bij de Autoverzekeraar. Vraag ons hierna.

De S80 staat bekend om zijn revolutionaire veiligheidsniveau. Dit is vanaf het begin door veel onafhankelijke testorganisaties geroemd. volvo autoverzekeringWHIPS (whiplash protection system) zorgt ervoor dat de voorstoelen meebewegen bij een aanrijding van achteren zodat met name whiplash letsel verminderd wordt. Het wordt geactiveerd tijdens een zijdelingse aanrijding waarbij een raam airbag de hoofden van de passagiers beschermt.

De S80 werd opgevolgd door een nieuwe S80 met nieuwe techniek en een nieuwe dashboardstyling. De S80 is gebaseerd op het Ford EUCD-platform, dat ook voor de V70/XC70, S60, V60 en de XC60 wordt gebruikt. Sinds kort is er ook een DRIVe-versie van de S80 beschikbaar: een 1.6 diesel met 109 pk en 240 Nm koppel. Deze wordt vaak gekozen voor de overheidspremie die men krijgt voor het lage verbruik. Deze motor kan eenvoudig gechiptuned worden waardoor het vermogen stijgt tot 140 pk.

Volvo V70

De eerste generatie Volvo V70, nu Volvo V70 Classic genoemd, en S70 (de sedanvariant) kwamen in 1997 op de markt als opvolger van de zeer succesvolle Volvo 850. De grille en de koplampen werden iets afgerond en aangepast aan de Volvo C70. De V70 verschilde van de Volvo 850 verder door de meegespoten sierlijsten en portiergrepen, verchroomde uitlaten, de witte knipperlichtglazen achteren, en de nieuw vormgegeven spoilers.

Ook het dashboard werd iets meer afgerond. In totaal werden er meer dan 1800 veranderingen doorgevoerd, die echter het overall aanzicht van de “nieuwe” v70 niet sterk deden verschillen van dat van de “oude” 850. Op het vlak van de motoren vonden geen noemenswaardige veranderingen plaats. De V70 kon ook worden besteld met een van twee dieselmotoren.

Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim H
oe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder

 • HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23