autoverzekering opschorten

autoverzekering opschorten

Als je je autoverzekering opschort, betaal je geen premie meer.

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Wat is autoverzekering opschorten?

Wanneer je je auto verkoopt, kun je ervoor kiezen om je autoverzekering op te zeggen, maar je kunt beter de autoverzekering opschorten. Als je een autoverzekering opschort, wordt deze ‘bevroren’.

Je betaalt dan geen premie meer. De teveel betaalde premie wordt dan gereserveerd en verrekend wanneer u weer een nieuw voertuig op de polis verzekert. Zodra je een nieuwe auto koopt, kan je die meteen weer verzekeren met dezelfde schadevrije jaren. Autoverzekering opschorten is mogelijk gedurende maximaal drie jaar.

Schadevrije jaren langer geldig dan bij opzeggen

Het grote voordeel van een autoverzekering opschorten is dat opgebouwde schadevrije jaren drie jaar geldig blijven. Als je je verzekering opzegt dan is dat maar 1 jaar. Wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht en dus binnen drie jaar een nieuwe auto koopt, heb je nog steeds dezelfde hoeveelheid schadevrije jaren.

Autoverzekering opschorten bij negatief aantal schadevrije jaren

Als dat een negatief aantal is, dan kan je beter de autoverzekering opschorten. Als je de verzekering namelijk beëindigt met een negatief aantal schadevrije jaren (ook wel “malus” genoemd), krijg je daar een registratie van. Daarmee is het erg moeilijk om later weer een nieuwe verzekering af te sluiten. Als je de verzekering opschort wordt deze eigenlijk tijdelijk stilgezet en kan je later weer verder met een nieuwe auto op dezelfde verzekering.

KOSTEN SCHORSEN KENTEKEN: 73 EURO PER JAAR

Als u besluit uw voertuig voor langere tijd niet te gebruiken, dan kunt u de WA-verzekering, de motorrijtuigenbelasting en verplichte APK (indien van toepassing) tijdelijk stopzetten. Daarvoor moet u uw kenteken schorsen. Voldoet u niet meer aan deze verplichtingen, zonder uw kenteken te schorsen, dan krijgt u een boete.
Een schorsing duurt maximaal 1 jaar en gaat in op de dag dat u de schorsing aanmeldt. Na 1 jaar loopt de schorsing automatisch af.

Belangrijk

Een geschorst voertuig mag niet op de openbare weg rijden of staan.
Als u de schorsing beëindigt binnen 1 maand na het begin van de schorsing, moet u alsnog motorrijtuigenbelasting betalen over de periode waarin het kentekenbewijs was geschorst. De Belastingdienst stuurt u dan een naheffingsaanslag.

Na de schorsing kunt u zelf de verzekering stopzetten. De RDW geeft aan de Belastingdienst door dat het kenteken is geschorst. De motorrijtuigenbelasting stopt dan automatisch.

Als u een schorsing vóór de einddatum opheft en u schorst hetzelfde kenteken opnieuw binnen een jaar na begin van de eerste schorsing, dan moet u een hoger schorsingstarief betalen.

U mag met een geschorst voertuig voor de APK naar een APK-keuringsstation rijden. U moet dan de afspraakbevestiging, met daarop de tijd, bij u hebben en het voertuig moet WA verzekerd zijn. U mag alleen rond de afspraaktijd rijden van uw woonadres naar het adres waar u de APK laat doen.

HOE LANG BLIJFT DE AUTO GESCHORST?

De schorsing van uw auto is standaard 1 jaar geldig. Als u de schorsing eerder wilt opheffen, dan kunt dit aanvragen via dezelfde website van de RDW. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Denk er dan wel aan dat u uw auto op tijd weer verzekerd. Als u de auto langer wilt schorsen dan 1 jaar, dan kunt u de schorsing jaarlijks verlengen.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder

  contact pagina

  Bel ons : 0223 - 62 74 23

 • autoverzekering opschorten

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23