Accessoires auto

accessoires auto

Accessoires auto

Dit zijn extra voorzieningen die aan, in of op de auto bevestigd zijn. Autoverzekeraars verstaan onder accessoires: al die zaken die niet af-fabriek, maar later zijn ingebouwd.

Sommige verzekeraars vergoeden accessoires gratis in hun beperkt casco autoverzekering en all risk autoverzekering. Wel geldt er dan een maximumvergoeding van 1.000 tot 2.000 euro. Een WA autoverzekering biedt geen dekking voor accessoires. Heeft uw auto standaard een ingebouwd navigatiesysteem?

Dan is een aanvullende autoverzekering voor accessoires niet nodig. Alle accessoires die in de fabriek al in de auto zaten, zijn standaard meeverzekerd in uw autoverzekering.

De waarde zit dan inbegrepen in de cataloguswaarde van uw auto. Dus als een trekhaak in de fabriek al op de auto zat, is een extra accessoire dekking niet nodig.

Accessoires die u zelf later aan uw auto toevoegt of laat inbouwen, worden door verzekeraars gezien als een aanvulling op de uitrusting van de auto.

Deze accessoires vallen onder de accessoire dekking.

Voordelen Autoverzekeraar.nl

Gratis Verhaal

Gratis Polischeck

Tot 80% No Claim

Direct dekking

accessoires auto

Voorbeelden van accessoires

Denk aan een speciale geluidsinstallatie die later is ingebouwd.

Voorbeelden van accessoires:

de lpg-installatie, autoradio, autotelefoon, alarminstallatie, lichtmetalen velgen en skybox. Mits achteraf ingebouwd of toegevoegd. Let op: mobiele telefoons, losse navigatiesystemen vallen meestal niet onder autoaccessoires. In de polisvoorwaarden kunt u terugvinden hoe uw verzekeraar met het vergoeden van accessoires omgaat.

Doorgaans is er een standaarddekking die kosteloos meeverzekerd is, hoe hoog dit bedrag is varieert.

Doorgaans ligt dit rond een bedrag van 500 euro, maar er zijn ook verzekeraars die standaard een dekking bieden tot 2000 euro. Let hier dus goed op om te kijken of u bij dient te verzekeren.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23