BTW op verzekeringen

BTW op verzekeringen

BTW op verzekeringen

Een autoverzekering afsluiten gebeurt normaal gesproken op basis van de cataloguswaarde van de auto. Bij het verzekeren van een zakelijke auto wordt de cataloguswaarde verminderd met de BTW.

Je hoeft dan over het BTW-bedrag geen premie voor de autoverzekering te betalen.

Maar let op: is je auto exclusief BTW op verzekeringen verzekerd, dan geldt dat eventuele schade-uitkeringen ook exclusief BTW worden uitbetaald.

Dat betekent dus dat je de BTW die door een schadeherstelbedrijf voor een reparatie wordt gerekend zelf moet betalen. U kunt dan dus wel van de schadehersteller een BTW rekening ontvangen.

Deze BTW kunt u gewoon terugvragen bij de Belastingdienst.

onderneming is BTW plichtig

Een auto kan exclusief BTW worden verzekerd indien u de BTW kunt verrekenen met de af te dragen BTW, de onderneming is BTW plichtig.

Het BTW bedrag kan in deze situatie worden verrekend bij schade of verlies.

Indien de onderneming is vrijgesteld van de BTW plicht dan is het verstandig de auto inclusief BTW te verzekeren.

Voordelen Autoverzekeraar.nl

Gratis Verhaal

Gratis Polischeck

Tot 80% No Claim

Direct dekking

BTW op verzekeringen

BTW op autoverzekeringen

Het verrekenen van btw is vooral weggelegd voor bedrijven. Bij de aanschaf van een auto voor de zaak kan de btw worden verrekend, maar dat geldt uiteraard niet voor particulieren.

zakelijke verzekering

Voor de zakelijke verzekering zijn er aanvullende dekkingen te kiezen die specifiek zijn toegesneden op zakelijk gebruik. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de lading van een auto te verzekeren.

Als u bijvoorbeeld een bestelbus met veel (duur) gereedschap of andere kostbare lading aan boord heeft, dan is dat wel iets om rekening mee te houden.

Als uw auto immers wordt opengebroken en leeggehaald, kan dat zomaar duizenden euro’s gaan kosten.

Let op de BTW!

Als ondernemer kunt u recht hebben op BTW-aftrek voor de zakelijke autoverzekering. In het geval dat uw auto echter exclusief BTW is verzekerd, worden eventuele schade-uitkeringen ook zonder BTW betaald.

De BTW die door een schadeherstelbedrijf voor een reparatie in rekening wordt gebracht moet u in z’n geval dus zelf betalen.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23