Rechtsbijstand auto

Rechtsbijstand auto

Een rechtsbijstandverzekering voor je auto en onze gratis verhaalservice

Bij Autoverzekeraar.nl maak je gebruik van een handige vergelijkingstool die je binnen de kortste keren vertelt welke verzekeraars welke premies en voorwaarden hanteren. Zo lukt het jou om niet alleen de goedkoopste autoverzekering, maar ook in andere opzichten meest gunstige verzekering voor jouw wagen af te sluiten.

Indien gewenst, kun je bij je autoverzekering een aanvullende rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen afsluiten. Dergelijke verzekeringen garanderen je juridisch advies en deskundige rechtshulp, die je van pas komen bij eventueel conflicten. In het geval van een rechtszaak bespaar je zo veel kostbare tijd en moeite.Wat is rechtsbijstand precies?

Anders omschreven sluit je een rechtsbijstandverzekering voor je auto af om je belangen te laten behartigen in het geval je schade hebt geleden of misschien zelf hebt veroorzaakt. Je verzekert jezelf dus voor ondersteuning in de juridische afhandelingen van dit soort gebeurtenissen. Een rechtsbijstandverzekering voor je auto, soms ook wel verhaalservice genoemd, is een aanvullende dekking.

Je kunt hiervoor kiezen ongeacht het type autoverzekering je -eventueel via de handige vergelijkingstool van Autoverzekeraar.nl- afsluit. Beschik je overigens al over een rechtsbijstandverzekering voor verkeer? Verzeker je dan niet dubbel en sluit geen rechtsbijstandverzekering voor je auto af.

Voordelen Autoverzekeraar.nl

Gratis Verhaal

Gratis Polischeck

Tot 80% No Claim

Direct dekking

Rechtsbijstand auto

Wanneer komt een rechtsbijstandverzekering voor je auto van pas?

Het is erg prettig om over een rechtsbijstandverzekering voor je auto te beschikken in het geval je deskundige rechtshulp nodig hebt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je voertuig schade heeft opgelopen als gevolg van een aanrijding, diefstal of het uitlenen van je auto.

Wil je de kosten van de schade aan je auto bij iemand anders terugvragen, dan word je door de rechtsbijstandverzekering voor je auto ondersteund. Ook als dit schade aan spullen die zich in je auto bevinden, betreft. Een rechtsbijstandverzekering voor je auto neemt je op deze manier een hoop zorgen uit handen.

Het verschil met rechtsbijstand voor verkeer

Een rechtsbijstandverzekering voor een auto is niet nodig wanneer je middels een andere verzekering al voor dergelijke situaties bent gedekt. Bijvoorbeeld wanneer je over een rechtsbijstandverzekering voor verkeer beschikt. Met rechtsbijstand voor verkeer kun je terugvallen op een brede verzekering, die in meer zaken ondersteunt dan alleen het geval van conflicten die als bestuurder van een auto ontstaan. Ontstaat er een conflict wanneer je als voetganger, fietser of motorrijder aan het verkeer deelneemt? Ook dan word je door deze verzekering bijgestaan.

Ga voorafgaand aan het eventuele afsluiten van een rechtsbijstandverzekering voor een auto dus na in hoeverre je eventueel al gedekt bent. Verkeersrechtsbijstand wordt ook wel verkeersdekking of motorrijtuigenrechtsbijstand genoemd. De juridische bijstand die je hier krijgt, heeft betrekking op bijna alle rechtsgeschillen. Denk hierbij aan situaties rond aankopen, schades, reparaties, aanrijdingen, overtredingen en meer.

Wat is verhaalrechtsbijstand?

Verhaalrechtsbijstand is weer iets anders dat vaak met verkeersrechtsbijstand en een rechtsbijstandverzekering voor een auto wordt verward. Verhaalrechtsbijstand moet je echter zien als een basisvariant van rechtsbijstand. Heb je blik- of letselschade en ligt de schuld bij iemand anders? Verhaalrechtsbijstand, ook wel verhaalbijstand of verhaalservice verkeer genoemd, geeft je dan gratis juridische hulp bij het verhalen van schadebedragen. Deze vakkundige partij zorgt er dus voor dat de schade door de tegenpartij wordt vergoed. Sluit jij een verzekering af via Autoverzekeraar.nl? Dan bieden wij jou gratis deze verhaalservice.

Stel je voor: iemand anders rijdt door rood en botst daardoor tegen jouw auto aan. Het antwoord op de schuldvraag lijkt kristalhelder, maar dat wil niet zeggen dat hierover nooit discussie ontstaat. Omdat je al genoeg aan je hoofd hebt, neemt Autoverzekeraar.nl je met zijn gratis verhaalservice een hoop gedoe uit handen. Word je zelf beschuldigd van het berokkenen van schade, of was je eigenlijk niet bevoegd om het voertuig te besturen? In deze gevallen kun je niet terugvallen op deze service.

Kortom: dit is het verschil tussen rechtsbijstand en verhaalrechtsbijstand

Een rechtsbijstandverzekering voor een auto is als losse verzekering, maar ook als aanvullende dekking in een autoverzekering af te sluiten. Het gaat dus om rechtsbijstand in alle conflicten die je auto betreffen. Bij verhaalrechtsbijstand krijg je minder rechtshulp vergoed. Het verhalen van schade wordt je door ons uit handen genomen. In het eventuele geval van discussies beschikken wij over de nodige juridische kennis. In de meeste gevallen verloopt het verhalen van de schade zonder al te veel problemen.

Autoverzekeraar.nl helpt graag

Autoverzekeraar.nl wil jou het leven als (toekomstige) autobezitter of chauffeur zo aangenaam mogelijk maken. Dit doen we onder andere door het bieden van een handige vergelijkingstool die je van gedetailleerd inzicht betreffende de mogelijke verzekeringen en hierbij horende premies en voorwaarden voorziet. Maar ook in lastige situaties zetten we graag een stapje extra voor je. De professionals van Autoverzekeraar.nl hebben veel ervaring met het verhalen van schade en weten er zo voor te zorgen dat jij deze zo snel mogelijk vergoed krijgt. Sluit je je verzekering via Autoverzekeraar.nl af, dan is deze verhaalservice voor jou als klant altijd gratis.

Vergelijken via Autoverzekeraar

Ga je een autoverzekering of een rechtsbijstandverzekering voor je auto bij verschillende verzekeraars bekijken, dan zul je merken dat de onderlinge verschillen tussen de verzekeringsmaatschappijen behoorlijk groot zijn. Natuurlijk wil jij als autobezitter een in financieel opzicht zo aantrekkelijk mogelijke premie, maar in het eventuele geval van juridische conflicten wil je ook goed verzekerd zijn. Makkelijker vergelijken dan bij Autoverzekeraar.nl is haast niet mogelijk. Wij bieden jou in een handomdraai een overzicht van verzekeraars, dekkingen en premies. Zo kun je er zeker van zijn dat je altijd datgene kiest, wat het beste voor je is.

Onthoud dit bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering voor je auto

Juist omdat de verschillen in voorwaarden tussen verzekeraars zo kunnen verschillen, is het goed om een aantal punten in ogenschouw te houden. Zo moet je bij het afsluiten van een verzekering of een rechtsbijstandverzekering voor een auto nagaan wie er verzekerd moeten worden en of de verzekering alleen in Nederland of ook daarbuiten dekking dient te bieden. Laat je goed informeren over de grootte van de dekking die elke verzekeraar biedt en of huurauto’s of vervangend hiervoor hierbij ook inclusief zijn.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23