Royementsverklaring

Royementsverklaring

Royementsverklaring

Een royementsverklaring was een verklaring van uw autoverzekeraar over het aantal opgebouwde schadevrije jaren.
Het is een ander woord voor de bonus-malus verklaring. Deze schadevrije jaren geven u korting op de bruto jaarpremie van uw nieuwe verzekering.

Tot en met 2007 verstrekte de verzekeraar, na beëindiging van een verzekering, eenmalig een royementsverklaring.
Een papieren royementsverklaring opvragen is niet (meer) mogelijk. De oude verzekeraar zet jouw royementsverklaring in Roy-data.

En je nieuwe verzekeraar vraagt deze gegevens op. Je hoeft zelf dus niets meer te doen.

royementsgegevens opvragen

Wil je jouw royementsgegevens opvragen? Dit doe je via inzagerecht-formulier. Dit kost geen geld. Behalve als je een bedrijf hebt.

Je krijgt binnen 28 dagen de gegevens per post. Wil je het eerder weten? Kijk dan in je polis.

Wet Bescherming Persoonsgegevens

Het verstrekken van gegevens aan betrokkenen is overeenkomstig de Wet Bescherming Persoongegevens (WBP) aan regels gebonden. Het doel van deze regels is het beschermen van de belangen van zowel de betrokkene (gegevens mogen niet in onbevoegde handen vallen) als van de registrerende instanties (het recht sommige gegevens onder omstandigheden niet te verstrekken).

Let op!

Schadevrije jaren worden in Roy-data gezet nadat uw verzekering is beëindigd (royement), bijvoorbeeld als u overstapt naar een andere verzekeraar. Wilt u uw schadevrije jaren weten terwijl uw verzekering nog loopt, dan dient u contact op te nemen met uw huidige verzekeraar.

Voordelen Autoverzekeraar.nl

Gratis Verhaal

Gratis Polischeck

Tot 80% No Claim

Direct dekking

Royementsverklaring

bromfiets of snorfiets

Indien u uw schadevrije jaren voor uw bromfiets of snorfiets wilt weten neemt u dan contact op met de royerende verzekeraar. Deze gegevens zijn namelijk niet zichtbaar in het Roy-Data systeem.

Verzekeringen

Bij het afsluiten van een autoverzekeringen zal de maatschappij in het Roy-Data systeem bekijken hoeveel schadevrije jaren iemand heeft opgebouwd. Wanneer deze schadevrije jaren nog niet geclaimd zijn door een andere maatschappij worden deze jaren aan de nieuwe polis toegekend.

Overstappen

Stap je over van een bromfiets naar een auto, dan kunnen wij de schadevrije jaren voor een bromfietsverzekering gebruiken voor een autoverzekering. Bij de meeste verzekeraars kan dit niet. De schadevrije jaren van de brommerverzekering hoeft niet via ons kantoor opgebouwd te zijn. U moet ze wel door middel van een verklaring van schadevrije jaren (bonus malus verklaring) kunnen aantonen.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23