schadeformulier auto

schadeformulier auto

Schadeformulier auto

Vul de voorkant van het schadeformulier in direct na de schade. Doe dit samen met de tegenpartij. Dan weet u beiden nog het beste hoe het is gebeurd. Maak ook direct een goede tekening van de situatie.
Begin altijd bij vraag 1 en loop vervolgens alle vragen af tot vraag 15. Zo weet u zeker dat u niks vergeet.

Vraag 1 – 5

Bij de eerste 5 vragen vult u de gegevens van het ongeluk in. Geef de datum van de aanrijding aan en de plaats waar de aanrijding heeft plaatsgevonden. Geef bovendien aan, of dit binnen of buiten de bebouwde kom is. Daarnaast vult u in of – naast materiële schade aan de betrokken voertuigen – nog andere materiële schade is, zoals bijvoorbeeld schade aan een vangrail of lantaarnpaal. Daarna geeft u aan of er gewonden zijn en of er andere materiële schade is. Uiteindelijk geeft u hier ook getuigen aan zoals uw passagiers.

Vraag 6 – 8

Vraag 6 t/m 8 gaan over de verzekeringnemer, het voertuig, en de bestuurder. Hier vult hier uw naw-gegevens in (kies voor voertuig A of B). De verzekeringnemer is degene op wiens naam de verzekering van de auto staat. Dit kunt u zelf zijn, maar het kan bijvoorbeeld ook uw werkgever zijn als u een lease-auto heeft. Wie de verzekeringnemer is staat op uw polis en uw groene kaart. Vervolgens geeft u het merk, type van uw auto en kenteken aan. Daarna moet u de gegevens van uw verzekeringsmaatschappij invullen. U heeft hier uw groene kaart bij nodig, want u moet het polisnummer, nummer groene kaart en tot wanneer de groene kaart geldig is opzoeken.

Voordelen Autoverzekeraar.nl

Gratis Verhaal

Gratis Polischeck

Tot 80% No Claim

Direct dekking

schadeformulier auto

Vraag 9

Bij 9 vult u uw persoonlijke gegevens in, maar ook uw rijbewijsnummer en datum uitgifte.

Vraag 10 – 11

Hier geeft u bij de tekening met een pijl aan waar uw auto als eerste werd geraakt. Omschrijf hier de zichtbare schade. (maak ook foto’s)

Vraag 12

Kruis hier de vakjes aan die op u van toepassing zijn. Het is ook belangrijk om te controleren of de tegenpartij ook het juiste kruisje heeft gezet, zodat u hier achteraf geen discussie over kunt krijgen.
Vergeet niet om het aantal aangekruiste vakjes te tellen.

Vraag 13

Hier maakt u een tekening van het ongeval. Probeer dit zo duidelijk mogelijk te tekenen.

 • Geef met een pijl aan welke kant de auto’s op reden
 • Geef aan waar de kant van de weg is, en de positie van de auto’s ten opzichte van de kant van de weg.
 • Geef aan waar de schade zit

Vraag 14

Hier kunt u nog overige opmerkingen invullen die van belang zijn. Dit kan van alles zijn.

Vraag 15

Controleer of alles op het formulier nu is ingevuld en plaats vervolgens uw handtekening. Let op: Plaats alleen uw handtekening als u het eens bent met wat er is ingevuld door de tegenpartij of als u bij vraag 14 heeft ingevuld waar u het niet mee eens bent. Met een handtekening bevestigt u namelijk dat het klopt wat er op het formulier staat. Controleer ook altijd of de tegenpartij een handtekening heeft gezet.

Nadat u allebei heeft getekend, geeft u een deel aan de tegenpartij. Het maakt hierbij niet uit of u het origineel of de doordruk meeneemt, zolang het maar duidelijk te zien is wat er is ingevuld. Als u een mobiele telefoon met camera bij u heeft, neem dan ook altijd wat foto´s van het ongeluk als aanvullend bewijs.

Vergeet de achterkant niet

De achterkant van het formulier kunt u rustig thuis invullen. Probeer hier zoveel mogelijk van in te vullen. De Autoverzekeraar heeft dit namelijk nodig voor het afhandelen van de schade. Zodra u de achterkant heeft ingevuld stuurt u het formulier naar :

Autoverzekeraar.nl. / Woudagroep.nl
Postbus 192
1780 AD Den Helder

Tips Europees schadeformulier

 • Zorg dat u altijd een schadeformulier in uw auto heeft liggen bijvoorbeeld in het dashboardkastje.
 • Zorg dat u altijd de groene kaart in uw auto heeft liggen.Het telefoonnummer van de hulpdienst staat vermeld op uw groene kaart.
 • Zorg ervoor dat de tegenpartij alle verzekeringsgegevens goed heeft opgeschreven.

Komt de politie altijd als ik schade heb?

Nee. De politie komt alleen bij zwaar letsel of als u met uw auto door schade de weg blokkeert. De politie komt niet bij blikschade. Als u bijvoorbeeld door iemand bent aangereden en u een conflict heeft over de aansprakelijkheid zal de politie niet komen. Dat regelt u met uw verzekeraar.

Voor aanrijdingen met andere motorrijtuigen

 • Per aanrijding één boekje invullen. U kunt uw eigen boekje of dat van de tegenpartij gebruiken.
 • Gebruik een balpen, schrijf in blokletters en zorg voor een harde ondergrond.
 • Vul op de plaats van het ongeval de voorzijde in, onderteken zelf en laat ook de tegenpartij ondertekenen en indien aanwezig, de politie een stempel laten plaatsen. Getuigen kunnen het getuigenformulier invullen.
 • Geef één formulier aan de tegenpartij en neem zelf het andere exemplaar mee.
 • Vul thuis direct de achterzijde van het formulier in en stuur dit met spoed aan de Autoverzekeraar.

Voor voorvallen waarbij geen ander motorrijtuig betrokken is

 • Beantwoord aan de voorzijde de vragen 1 t/m 13 en gebruik hierbij het voor voertuig A bestemde deel.
 • Vul ook de achterzijde volledig in en geef onder de rubriek ’aansprakelijkheid’ een omschrijving van het voorval.
 • Stuur het formulier direct aan de Autoverzekeraar.

Indien het formulier niet voldoende ruimte biedt, kunt u de aanvullende gegevens op een blanco vel papier schrijven en dit met de aangifte meezenden.

Ongeval in het buitenland

Indien U met een verkeersdeelnemer uit de EU of in het buitenland in een ongeval bent verwikkeld, dan kan de afhandeling van de schade een ingewikkeld proces worden. Soms treden de eerste problemen al bij de communicatie met de tegenpartij op, indien U zijn of haar moedertaal niet spreekt.

Hulp bij autoschade door SOS International

 • Volledige schadeservice en schadeafwikkeling
 • Schadesturing
 • Een team dat diverse talen spreekt
 • Snelle hulp en vervangend vervoer voor uw klant
 • Transport terug naar Nederland bij schade in het buitenland

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23