voorlopige dekking auto

voorlopige dekking auto

Alles over de voorlopige dekking voor je autoverzekering

Wil je een autoverzekering gaan afsluiten, dan moet je tijdens de aanvraagprocedure een aantal gegevens invullen. Deze worden door de verzekeraar gecontroleerd en pas daarna bepaalt deze of hij je definitief accepteert. De tijd tussen je aanvraag en de –in de meeste gevallen- definitieve acceptatie noemen we voorlopige dekking.

Met een voorlopige dekking voor je autoverzekering kun je gewoon de weg op. Constateert de verzekeraar dat alles in orde is, dan zet hij de voorlopige dekking voor je autoverzekering om in een definitieve. Zo niet, dan moet je het opnieuw proberen bij een andere verzekeringsmaatschappij.

Voorlopige dekking voor je autoverzekering: de procedure

Via onze website Autoverzekeraar.nl kun je elke autoverzekering vergelijken. Niet alleen qua prijs, maar ook qua voorwaarden. Kom je er niet helemaal uit, dan kun je altijd contact opnemen met een van onze onafhankelijke experts. Zij beantwoorden jouw vragen graag.

Vraag je via Autoverzekeraar.nl een autoverzekering aan? Ook dan geldt dat er eerst een voorlopige dekking voor je autoverzekering wordt afgegeven. Deze geven de meeste verzekeraars vrijwel direct per mail of per sms. Vervolgens neemt een verzekeraar één of meerdere dagen de tijd om jouw aanvraag al dan niet goed te keuren.

Voordelen Autoverzekeraar.nl

Gratis Verhaal

Gratis Polischeck

Tot 80% No Claim

Direct dekking

voorlopige dekking auto

Waarom bestaat de voorlopige dekking voor je autoverzekering?

De voorlopige dekking voor een autoverzekering is in het leven geroepen om te voorkomen dat verzekeraars zich in de vingers snijden. Wanneer zij iedereen zonder enkele overweging zouden aannemen, zou dat ze in de toekomst namelijk nogal duur kunnen komen te staan. Per verzekeraar verschillen de voorwaarden voor de voorlopige dekking voor een autoverzekering. Pas wanneer je aanvraag wordt geaccepteerd, krijg je een verzekeringspolis en ben je definitief verzekerd.

Hoe lang duurt het afhandelen van een aanvraag?

Het afhandelen van een aanvraag voor een autoverzekering duurt doorgaans één tot enkele dagen. In die periode beschik je over een voorlopige dekking voor je autoverzekering, zodat je toch verantwoord de weg op kunt. In sommige gevallen duurt het afhandelen van je aanvraag wat langer. Hier hoef je je niet direct zorgen over te maken. Dit kan te maken hebben met drukke periodes, of een lagere personele bezettingsgraad.

Kan het zijn dat ik geen voorlopige dekking krijg?

In sommige gevallen geeft een verzekeraar geen voorlopige dekking voor je autoverzekering af. Dit kan het geval zijn bij heel dure of heel zware auto’s, maar ook wanneer je als bestuurder negatieve schadevrije jaren hebt. Dit laatste onderstreept nog maar eens het belang van voorzichtig met je auto en andere verkeersdeelnemers omspringen. Krijg je geen voorlopige dekking, dan wil dat niet per se zeggen dat ook een definitieve verzekering er niet in zit. De verzekeraar zegt hiermee alleen dat hij nog even goed naar je aanvraag wil kijken.

Deze factoren kunnen een voorlopige dekking ook in de weg staan

Ben jij er met hulp van de vergelijkingstool van Autoverzekeraar.nl achter gekomen welke verzekering het beste bij jou past? Dan kun je de aanvraag direct via onze website indienen. De verzekeraar controleert diverse factoren. Per verzekeraar verschillen de voorwaarden voor het afgeven van een voorlopige dekking voor een autoverzekering.
Dit zijn onder meer de eerder genoemde negatieve schadevrije jaren, een rijontzegging of een strafrechtelijk- of wanbetalingsverleden. Logischerwijs moet een verzekeraar zich dan even achter de oren krabben.

De rol van Autoverzekeraar.nl

Dien je je aanvraag voor een goedkope autoverzekering via Autoverzekeraar.nl in? Uiteindelijk bepaalt alleen de verzekeraar of je een definitieve verzekering krijgt. Indien je je aanvraag juist en naar waarheid hebt ingevuld, kun je er bijna altijd van uitgaan dat de voorlopige dekking voor je autoverzekering wordt omgezet in een definitieve. Zijn wij er niet helemaal zeker van of we je die voorlopige dekking voor een autoverzekering aan je kunnen toekennen? Dan overleggen we met de betreffende verzekeraar, die over de aanvraag zal beslissen. Is dit oordeel negatief, dan helpen we je graag met het aanvragen van een offerte bij Vereende.

Wat gebeurt er als je zonder voorlopige dekking de weg op gaat?

Stel je voor: de voorlopige dekking voor je autoverzekering laat om bepaalde redenen even op zich wachten of wordt helemaal niet afgegeven, wat doe je dan? Daar luidt maar één antwoord op: je auto voorlopig laten staan. Ga je toch de weg op terwijl je geen voorlopige dekking voor een autoverzekering hebt? Dan neem je grote risico’s. Je rijdt dan compleet onverzekerd rond, wat nare financiële gevolgen hebben als je onverhoopt schade rijdt.

Het belang van opgeven juiste gegevens

Dien je een aanvraag voor een voorlopige dekking voor een autoverzekering in, dan is het van groot belang dat je alle gegevens volledig naar waarheid hebt ingevuld. Doe je dit niet, dan geld je namelijk wederom als onverzekerd wanneer je schade rijdt. Alle schade wordt dan op jou verhaald. Alleen met een voorlopige dekking kun je met een gerust hart de weg op, zelfs als de verzekeraar daarna alsnog besluit je voor een definitieve verzekering af te wijzen.

Afwijzing van je aanvraag

In een enkel geval wordt je aanvraag, ondanks het feit dat je een voorlopige dekking voor een autoverzekering hebt gehad, afgewezen. Dit kan gebeuren wanneer je per ongeluk verkeerde informatie hebt opgegeven, of iets zonder erbij stil te staan niet hebt vermeld. Die ene schade van een paar jaar geleden bijvoorbeeld. Zodra de beoogde verzekeraar dit ontdekt, wijst hij je aanvraag af en trekt hij ook direct de voorlopige dekking voor een autoverzekering in. Natuurlijk neemt Autoverzekeraar.nl je dan contact met je op en helpen de experts je graag met het zoeken naar een andere verzekeraar.

Afwijzing van je aanvraag met terugwerkende kracht

Iets vergeten of over het hoofd zien kan natuurlijk iedereen gebeuren. Sommige mensen geven echter bewust verkeerde informatie door, in de hoop zo makkelijker toegelaten te worden of misschien de maandpremie wat te drukken. Iets wat Autoverzekeraar.nl je ten zeerste zal afraden. Ontdekt de beoogde verzekeraar dat dit het geval is, dan trekt hij je voorlopige dekking voor een autoverzekering wederom in en wordt je aanvraag afgewezen. Dit mag overigens alleen als ook de juiste informatie tot een afwijzing zou hebben geleid. Je aanvraag beëindigt de verzekeraar dan met terugwerkende kracht.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23