opzegtermijn autoverzekering

opzegtermijn autoverzekering

Na de contractvervaldatum van je huidige autoverzekering kun je vaak dagelijks opzeggen, met een maand opzegtermijn.

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


De meeste autoverzekeraars hanteren een opzegtermijn van 1 maand nadat de verzekering minimaal een jaar gelopen heeft. U kunt dus na een jaar regelmatig autoverzekeringen vergelijken , echter de Autoverzekeraar doet dit voor u. na afloop van het eerste jaar en na iedere auto wijziging maken wij een nieuwe berekening voor u.

Wat zijn de opzegtermijnen van een autoverzekering?

De meeste autoverzekeraars hebben echter een opzegtermijn van een jaar als u voor de eerste maal een autoverzekering afsluit. Na dit eerste een jaar kunt u de autoverzekering per dag opzeggen met een maand opzegtermijn.
Verzekeraars sturen na 12 maanden doorgaans een nieuwe polis, maar u kunt deze dus maandelijks opzeggen

Sommige autoverzekeraars hebben geen opzegtermijn zoals bijvoorbeeld :ANWB, Bovag, Hema, Ohra, onna-onna, United Insurance en Verzekeruzelf.nl.
Bij deze verzekeraars kunt u dus iedere dag uw lopende autoverzekering opzeggen.

Maar de meeste autoverzekeraars hanteren een opzegtermijn van een maand. U kunt dit vinden in de polisvoorwaarden van uw maatschappij.

Uitzonderingen opzegtermijn

 • Een opzegtermijn geldt niet – dus ook niet in het eerste jaar – als de verzekeraar de premie en/of voorwaarden in uw nadeel wijzigt.
 • Als de premie of voorwaarden wijzigen na een schadeclaim mag je niet direct opzeggen.
 • Je kunt het eerste jaar wel snel van je polis af als er geen zogenoemd verzekerd object meer is. Zo is een autoverzekering direct opzegbaar als je je auto verkoopt.
 • Het verhogen van het verzekerde bedrag is evenmin een reden om direct te kunnen opzeggen.
 • Een verzekeraar kan je polis tussentijds opzeggen als je ‘te veel’ claimt, de opzegtermijn is dan maximaal 2 maanden. Deze sanctie moet wel (algemeen) in de voorwaarden staan. En een reeds ingediende claim moet dan nog wel worden afgehandeld.

Hoe kan ik mijn autoverzekering opzeggen

Normaal gesproken zegt u de autoverzekering schriftelijk en aangetekend op. U kunt een opzegbrief op onze site Autoverzekeraar.nl downloaden. Het is echter mogelijk dat uw huidige autoverzekeraar hiervoor kosten rekent.

Wilt u wisselen van autoverzekeraar dan kunt u onze overstapservice gebruiken. Onze adviseurs helpen u graag als u wilt overstappen naar Autoverzekeraar.nl

Premie terug na opzeggen

Als je een verzekering wil opzeggen, moet je altijd eerst de premie betalen die je nog schuldig bent (betalingsplicht). Het teveel betaalde bedrag wordt daarna weer teruggestort. Let er altijd op dat je de vooruitbetaalde premie (deels) terugkrijgt bij een tussentijdse beëindiging.

Autoverzekering opschorten of beëindigen

U kunt beter uw autoverzekering opschorten indien u in de toekomst weer een nieuwe auto wilt aanschaffen, want de opgebouwde schadevrije jaren blijven bij opschorting drie jaar geldig. Indien u uw autoverzekering opzegt dan blijven de opgebouwde schadevrije jaren slechts één jaar geldig. Denkt u ergens in de komende drie jaar weer te gaan autorijden dan kunt u de autoverzekering dus beter opschorten.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • opzegtermijn autoverzekering

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23