tweede auto verzekeren

tweede auto verzekeren

Verzekeraars stellen wel bepaalde voorwaarden waaraan je dient te voldoen voordat je gebruik kunt maken van de tweede autoregeling.

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


U wilt een tweede auto verzekeren

Veel verzekerden denken dat schadevrije jaren op naam komen. Dat is niet helemaal juist. Schadevrije jaren bouw je op per auto. Dat betekent dat wanneer je voor het eerst een 2e auto aanschaft, je daarbij begint met nul schadevrije jaren op de autoverzekering.

Wil je een 2de auto verzekeren ? Een autoverzekering voor je 2e auto afsluiten gaat gemakkelijk via Autoverzekeraar.nl! en wij geven unieke korting voor de verzekering voor je tweede auto!
Veel verzekeraars hebben een zogenaamde ‘tweedegezins-autoregeling’. Als voorwaarde geldt dan wel dat de eerste auto reeds bij De Autoverzekeraar ondergebracht moet zijn of ook bij de Autoverzekeraar ondergebracht moet worden. Dat levert voor u uiteraard nog meer voordeel op en een nog goedkopere premie.

Maar let op: zowel de auto als de bestuurders moeten aan een aantal voorwaarden voldoen.

 • De korting wordt alleen toegepast tussen partners
 • Er mag geen sprake zijn van een negatief aantal schadevrije jaren op de tweede auto/motor
 • De auto/motor moet particulier gebruikt worden
 • Auto regeling alleen indien geen schade is geweest

Schade

Veel verzekeraars willen je auto alleen meeverzekeren als je de afgelopen tijd (bijvoorbeeld 1 of 2 jaar) geen schade hebt gereden. En duurdere auto met een cataloguswaarde van meer dan 70.000 euro komen vaak niet voor de regeling in aanmerking.

Voordelen 2e gezinsautoverzekering:

 • Hoge korting voor de tweede autoverzekering
 • Eigen opbouw van schadevrije jaren per autoverzekering
 • Dezelfde voordelen als bij uw eerste autoverzekering
 • Alle autoverzekeringen bij een contactpersoon en de Autoverzekeraar
 • Tot 80% korting bij voldoende schadevrije jaren van de eerste autoverzekering
 • Schadeverzekering inzittenden, ongevallen inzittenden, rechtsbijstand en pechhulp mee te verzekeren

Online een tweede auto verzekeren

U kunt een 2de gezinsauto verzekeren via het internet, aangezien dit tegenwoordig helemaal niet meer moeilijk is. U kunt allereerst de verschillende verzekeraars via het internet bezoeken, maar aan de andere kant ook een vergelijking via de Autoverzekeraar.nl uitvoeren. Zo komt u gemakkelijk tot de meest voordelige premie en kunt u daarbij ook kijken naar de verschillende voorwaarden.

Bij de invoer van de gegevens geeft u aan dat het om een tweede gezinsauto gaat. Het systeem berekent automatisch alle mogelijkheden. U kunt dan exact bepalen wat voor u de beste verzekering is en met onze jaarlijkse PolisCheck vergelijken wij elk jaar wat voor u de beste aanbieding is.

De tweede auto van de kinderen erbij verzekeren?

Sommige gezinnen willen graag de auto van de kinderen bij dezelfde verzekering op zetten. Dat is niet mogelijk.

De vuistregel is namelijk dat de regelmatige bestuurder van de tweede auto dezelfde moet zijn als die van de eerste auto. Het mag wel zo zijn dat de inwonende partner de regelmatige bestuurder is. Een autoverzekering voor kinderen afsluiten kan wel, maar er kan dan geen gebruik worden gemaakt van de tweede gezinsautoregeling.

Bouw ik dan wel schadevrije jaren op in de auto van mijn ouders?
Nee, deze jaren tellen niet mee bij het bepalen van de no claimkorting, tenzij u als regelmatige bestuurder op de autoverzekering staat vermeld en in Roydata vermeld staat waaruit het aantal opgebouwde schadevrije jaren blijkt.

De regelmatige bestuurder is diegene die meestal het motorrijtuig bestuurt. De premie van een motorrijtuigenverzekering is mede gebaseerd op de leeftijd van de regelmatige bestuurder. Het lijkt soms erg aantrekkelijk om een oudere persoon aan te merken als regelmatige bestuurder. De premieverschillen tussen een oudere regelmatige bestuurder (b.v. vader) en een jongere regelmatige bestuurder (b.v. zoon) kunnen namelijk oplopen tot vele honderden euro’s.

Het niet opgeven van de juiste regelmatige bestuurder kan echter verstrekkende gevolgen hebben bij schade.
De auto verzekeren op naam van iemand anders beoogd ook niet het gewenste resultaat. De verzekeraar vraagt namelijk wie de regelmatige bestuurder is. Daarnaast kan de verzekering ook vallen over de tenaamstelling van de auto bij de RDW. Waarom wordt de auto niet verzekerd op naam van de eigenaar van de auto?

Bij het aanvragen van een autoverzekering verklaart u de waarheid in te vullen. Gegevens onjuist opgeven kan grote gevolgen hebben.

Auto verzekeren verplicht ?

Elke auto, motor, of ander motorrijtuig moet je tegen WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekeren. Dat is wettelijke aansprakelijkheid.
Waarom WA verzekeren ?
Verkeersschade kan gauw in de papieren lopen. Denk aan zwaar letsel dat je aan een ander toebrengt. Een WA-verzekering is daarom niet alleen verplicht, maar ook belangrijk. Het gaat namelijk al snel om bedragen die je normaal gesproken niet uit eigen zak kan betalen. De wetgever eist daarom dat je als eigenaar van een motorrijtuig een WA-verzekering hebt, die de schade vergoedt die je aan anderen met de auto toebrengt.

Wat is een WA-verzekering?

Deze verzekering dekt de aansprakelijkheid voor schade die jij met je auto aan anderen toebrengt. De dekking van een WA-verzekering kan verschillen. Maar je bent volgens de wet minimaal gedekt voor:
– vijf miljoen euro voor letselschade;
– één miljoen euro voor materiële schade.
Europa
De WA-verzekering geldt standaard in heel Europa en in de landen die op de groene kaart vermeld staan. Als je naar het buitenland gaat, loop je misschien andere risico’s dan die onder de autoverzekering vallen.

Kun je de WA-verzekering uitbreiden?

Je kunt de WA-verzekering uitbreiden met een:

Beperkt cascodekking

Een WA+ Beperkt Casco autoverzekering heeft een uitgebreidere dekking dan de WA Autoverzekering. Vrijwel alle schade die door derden en omstandigheden ontstaat wordt vergoed, zoals: diefstal, ruitbreuk, kortsluiting en brand. Je auto uitgebreider verzekeren? Bekijk dan eens de Volledig Casco Autoverzekering.

Kenmerken :

 • Dekt de schade die jij bij anderen aanricht, en van derden
 • Kortsluiting, storm, overstroming, brand
 • Diefstal, ruitbreuk, botsingen met dieren
 • Voor auto’s van 4 tot 8 jaar

Schade door omvallen is alleen gedekt op de volledig cascodekking

Volledig cascodekking

Schade veroorzaakt door:

 • alles wat bij een Beperkt Casco Verzekering ook gedekt is
 • botsen, aanrijding, slippen, omslaan etc.
 • eigen gebrek aan uw motorrijtuig (auto niet ouder dan 3 jaar)

De hoogte van de premie van een cascoverzekering is afhankelijk van de oorspronkelijke nieuwwaarde van de auto (dit wordt ook wel cataloguswaarde genoemd). Hierbij geldt: hoe hoger de cataloguswaarde des te hoger de te betalen premie.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder

  Bel ons : 0223 - 62 74 23

 • tweede auto verzekeren

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23