tweede auto verzekeren

Voordelig je tweede auto tweede verzekeren binnen het eigen gezin.

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Tweede auto verzekeren

Een tweede auto verzekeren? Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid dat voordelig te doen, met een ‘tweedegezinsautoregeling’. Het is belangrijk dat het gaat om twee auto’s binnen hetzelfde gezin. Vaak kun je met de tweede auto rekenen op dezelfde no-claimkorting als met de eerste. Bovendien kan er sprake zijn van meer kortingsregelingen. En rijd je schade met de ene auto? Dan hoeft dat geen invloed te hebben op de no-claimkorting voor de andere verzekerde auto.

Houd er aan de andere kant rekening mee dat er sprake kan zijn van voorwaarden om de 2e auto te verzekeren. Sommige verzekeraars werken met een maximaal aantal kilometers per jaar. Soms mag de tweede auto die je wilt verzekeren geen zakelijke autoverzekering zijn. Daarnaast mag je vaak niet meer dan 10.000 of 12.000 kilometer per jaar rijden. Het is op die manier heel duidelijk de 2e auto, waarmee je minder risico loopt dan met de eerste.

Tip: wonen jullie samen en hebben jullie allebei ongeveer evenveel schadevrije jaren opgebouwd? Dan is het doorgaans net zo aantrekkelijk om de auto’s los van elkaar te verzekeren. Beiden op jullie eigen naam, in plaats van met een tweedegezinsautoregeling. Vergelijk de beide mogelijkheden om daar de beste keuze uit te maken.

Schuldschade bij tweede auto

Verzekeraars kunnen een aantal voorwaarden stellen aan een verzekering voor de tweede auto. In sommige gevallen mag je de afgelopen tijd geen schade hebben gereden waaraan je schuld hebt.

Het gaat bijvoorbeeld om de polissen bij fbto autoverzekering, Lancyr, De Goudse en interpolis autoverzekering. Zij stellen dat je de afgelopen 2 jaar geen ‘schuldschade’ hebt gereden. Is dat wel het geval? Dan heb je helaas niet de kans om de goedkope tweede auto verzekering af te sluiten.

Verzekeruzelf houdt een periode van 1 jaar aan, terwijl Klaverblad de verzekering alleen aanbiedt aan iedereen die minstens op trede 11 staat van de bonus-malusladder. Bovendien mag de bestuurder geen negatief aantal schadevrije jaren hebben.

Tip: het is verstandig om goed te kijken naar de voorwaarden die jouw verzekeraar stelt als je een tweede auto direct wilt verzekeren. Je voorkomt daarmee dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. In plaats daarvan weet je goed waar je aan toe bent en kun je de optie voor een gezinsautoregeling vergelijken met die van een losse tweede autoverzekering.

Inwonende kinderen en dure bolides

Wil je een tweede auto verzekeren en gaat het om die van inwonende kinderen of een speciale dure bolide? Ook in die gevallen loop je het risico dat dit helaas niet mogelijk is. We zetten de twee mogelijkheden voor je op een rij:

 • Auto’s van inwonende kinderen
  Allianz en ASR bieden de mogelijkheid om de auto’s van inwonende kinderen met deze regeling te verzekeren. Bij andere verzekeraars heb je die mogelijkheid niet. Je kunt de regeling gebruiken voor jouw auto en die van je partner. Wil je de auto van een van de kinderen verzekeren? Dan is het belangrijk om daarvoor een aparte autoverzekering af te sluiten.
  Let op: veel verzekeraars kijken naar de leeftijd van de bestuurder om te bepalen of een tweedegezinsautoregeling mogelijk is. Als de bestuurder 24 jaar of ouder is zal dit over het algemeen geen probleem zijn. ABN AMRO, ING en Nationale Nederlanden hanteren een leeftijd van minimaal 17 jaar en zijn daarom flexibeler.
 • Dure bolides
  Heb je een bijzondere oldtimer in de garage staan of een prachtig model waarmee je af en toe plezier ritjes maakt? Houd er rekening mee dat je die niet zomaar kunt verzekeren. Veel verzekeraars stellen grenzen aan de maximale cataloguswaarde die ze verzekeren, iets dat ook automatisch geldt voor de tweede auto waarvoor je een verzekering wilt afsluiten. In sommige gevallen geldt er een aanvullende voorwaarde voor de nieuwwaarde van de tweede auto. Let daar goed op als je een tweede auto wilt verzekeren die je misschien niet zo vaak gebruikt.

Regeling voor tweede gezinsauto

Een 2e auto verzekeren en daarvoor gebruik maken van de speciale regelingen die er beschikbaar zijn? De meeste verzekeraars bieden je de mogelijkheid om een onbeperkt aantal extra auto’s te verzekeren. Hebben jullie 2, 3 of zelfs meer auto’s staan? Dat is daar geen probleem, als je voldoet aan de andere voorwaarden die er worden gesteld.

Onder andere Rabobank, Allianz en ING stellen dat je op deze maximaal maximaal 4 auto’s mag meeverzekeren. Bij Nationale Nederlanden gaat het om maximaal 5 extra auto’s en een aantal andere verzekeraars biedt je de mogelijkheid om er maar 1 extra te verzekeren. Het gaat dan bijvoorbeeld om Aegon en de ANWB, net als De Goudse, Klaverblad, Unigarant en Verzekeruzelf. Een tweede extra gezinsauto kun je niet meeverzekeren. Je dient daarvoor een aparte verzekering af te sluiten.

Tweede auto verzekeren: vergelijken en afsluiten

Wil je de tweede auto verzekeren? Je kunt online de mogelijkheden vergelijken. Vergelijk een losse verzekering voor de 2e auto, net als de mogelijkheden binnen een tweedegezinsautoregeling. Veel verzekeraars bieden die mogelijkheid, als je netjes voldoet aan de voorwaarden die er gelden. Soms scheelt dat in de premie en in andere gevallen profiteer je meteen van een hoge no-claimkorting. Op die manier betaal je iedere maand een laag bedrag, terwijl je kunt rekenen op de goede dekking die je ook voor de eerste auto hebt.

Benieuwd hoeveel premie je betaalt voor de autoverzekering? Je kunt online de premie berekenen , zowel om de eerste als de tweede auto te verzekeren. Voorkom op die manier dat je voor verrassingen komt te staan. Vergelijk alle verzekeraars en de premies die ze berekenen. En kijk goed naar de voorwaarden die ze hanteren, waarmee we je graag helpen om een goede keuze te maken.

Meer weten over het verzekeren van jouw tweede auto of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • tweede auto verzekeren

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23