auto direct verzekeren

Je auto direct verzekeren , veilig en goed verzekerd.

Auto direct verzekeren

Jouw auto direct verzekeren? Dat kan online, dankzij de voorlopige dekking die er beschikbaar is. Je kunt direct de auto verzekeren, zodat je de openbare weg op mag met de auto die je hebt gekocht. Dat geldt voor nieuwe en gebruikte auto’s, en bij alle verzekeraars die er op Autoverzekeraar.nl beschikbaar zijn.

We tonen je het complete aanbod, zodat je daar een keuze uit kunt maken om direct jouw auto te verzekeren. De makkelijkste manier om met een vertrouwd gevoel de weg op te gaan, terwijl de verzekeraar jouw aanvraag vervolgens vlot zal beoordelen.

De verzekering voor de auto gaat meteen in, op het moment dat je online aangeeft die af te willen sluiten. Dat is prettig, omdat je wettelijk verplicht bent om eerst een verzekering af te sluiten voordat je mag gaan rijden. Zonder verzekering is het niet toegestaan om de openbare weg op te gaan.

Tip: de verplichting geldt alleen voor de wettelijke aansprakelijkheid. Je dient minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten. De WA Beperkt Casco en WA Volledig Casco-dekkingen zijn optioneel.

Je kunt jouw auto verzekeren door online de autoverzekering te berekenen.

Wij vergelijken de verschillende verzekeraars, om daar eenvoudig een goede keuze uit te maken. Zodra je de polis afsluit bij een van de verzekeraars mag je daarmee meteen de weg op. Je kunt de auto direct verzekeren, dankzij de voorlopige dekking die er beschikbaar is. Na controle door de verzekeraar wordt dit omgezet naar een definitieve dekking.

Voordelen Autoverzekeraar.nl

Gratis Verhaal

Gratis Polischeck

Tot 80% No Claim

Direct dekking

auto direct verzekeren

Voorlopige dekking en definitieve dekking

Belangrijk zijn de termen ‘voorlopige dekking’ en ‘definitieve dekking’. De voorlopige dekking geldt meteen na het afsluiten, waardoor je zeker weet dat je met een geldige verzekering de openbare weg op mag. Er is sprake van een voorlopige dekking, omdat de verzekeraar iets meer tijd nodig heeft om er definitief naar te kunnen kijken.

Voorlopige dekking

Hier bij Autoverzekeraar.nl keuren we jouw aanvraag alvast voorlopig goed. Daarvoor verzamelen we gegevens over een eventueel strafrechtelijk verleden, een negatief aantal schadevrije jaren en een eventuele rij-ontzegging. Het zijn belangrijke gegevens, net als problemen met de betalingen vanuit het verleden. In die gevallen zullen veel verzekeraars je helaas niet accepteren. Het is dan niet zomaar mogelijk om gebruik te maken van de voorlopige dekking.

Tip: verzekeraars willen weten wie jij bent en in welke auto je gaat rijden. Daarom verzamelen we gegevens over de auto, zoals het vermogen daarvan, de waarde en de beveiliging die er is aangebracht.

Keuren we jouw aanvraag goed op Autoverzekeraar.nl? Vanaf dat moment kun je gebruik maken van de voorlopige dekking.Je kunt nu je auto direct verzekeren. Daarmee mag je de openbare weg op. En word je aangehouden door een agent of andere officiële instantie? Je kunt aangeven dat je een voorlopige dekking hebt, eventueel met de bevestiging per e-mail die je van ons ontvangt. Je hebt nog geen groene kaart, omdat je die pas ontvang zodra de definitieve dekking geldt.

Definitieve dekking

De definitieve dekking voor jouw autoverzekering gaat in nadat de verzekeraar er meer grondig naar heeft kunnen kijken. Kloppen de gegevens die je hebt opgegeven en is er geen reden tot twijfel? Verzekeraars controleren de gegevens en kijken in het landelijke systeem voor schademeldingen. Indien de gegevens kloppen zal je van de verzekeraar de definitieve dekking krijgen. Je ontvangt dan ook de groene kaart, zodat je die kunt laten zien om aan te tonen dat je inderdaad verzekerd bent.

Wat als de polis wordt afgewezen?

Stel dat de verzekeraar jouw aanvraag niet goedkeurt, wat gebeurt er dan? Je kunt online jouw auto direct verzekeren. Toch is dat niet voldoende om er op de lange termijn gebruik van te maken.
Ben je bij jouw aanvraag iets vergeten te vermelden of heb je bewust gegevens achtergehouden? In die gevallen zal de verzekeraar de voorlopige dekking intrekken en de aanvraag afkeuren. Wij nemen vanuit Autoverzekeraar.nl contact met je op, om na te gaan wat er precies aan de hand is. Vervolgens helpen we je graag om een andere autoverzekeraar te vinden.

Let op: een verzekeraar mag je op basis van verkeerd opgegeven informatie weigeren. Dat kan alleen als de verzekeraar je ook zou hebben geweigerd als je de informatie wel meteen goed had opgegeven. Houd er rekening mee dat jouw aanvraag met terugwerkende kracht wordt beëindigd. Je bent dus niet verzekerd geweest tijdens de voorlopige dekking. Zorg er daarom altijd voor dat je de juiste informatie verstrekt als je een autoverzekering aanvraagt.

Wordt de voorlopige dekking achteraf ingetrokken? Je bent dan niet verzekerd geweest. Heb je in die periode schade gereden? De verzekeraar kan besluiten om de schade niet te vergoeden. Je dient dan zelf voor de kosten op te draaien. Het is om die reden belangrijk om eerlijk te zijn over jouw gegevens. Bovendien voorkom je daarmee dat een verzekeraar je zal weigeren, waardoor je bij de volgende aanvraag moet aangeven dat je een keer geweigerd bent.

Auto direct verzekeren: online autoverzekering

Wil je jouw direct auto verzekeren en ben je daarvoor benieuwd naar de mogelijkheden? Het is in ieder geval verstandig om de verschillende opties op een rij te zetten. Bij Autoverzekeraar.nl maken we het je graag makkelijk, vanuit het complete aanbod. Ontdek alle verschillende verzekeraars, waar je direct een voorlopige dekking kunt afsluiten. De makkelijkste manier om alles op een rij te zetten, ook als je al een autoverzekering hebt. Ontdek op die manier bijvoorbeeld of het goedkoper kan of dat je voor dezelfde premie gebruik kunt maken van een betere dekking.

Uiteraard kun je online jouw autoverzekering berekenen. Dat kost je maximaal een paar minuten van je tijd, omdat we je alleen vragen om de belangrijke gegevens. En sluit je de autoverzekering daarna meteen af? Je verzekert jouw auto direct, zodat je daar veilig en goed verzekerd de openbare weg mee op kunt.

Meer weten over het direct verzekeren van jouw auto of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons op telefoonnummer 0223 – 62 74 23 of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23