Autobranden

Snel de premie voor je autoverzekering berekenen

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
BESTE AUTOVERZEKERING


Autobranden: wie zit op de blaren?

Wanneer je 4.359 auto’s bumper aan bumper zet, dan ontstaat een rij auto’s met een lengte van ongeveer 20 kilometer! Al die auto’s zijn in één jaar tijd in brand opgegaan. Het overgrote deel moedwillig.

Sterke stijging

Het aantal autobranden stijgt sterk door het stijgen van de autoverkopen. Ten opzichte van 2014 is het aantal autobranden in 2018 met 45% toegenomen. Het overgrote deel van de branden is moedwillig aangestoken. In het algemeen blijven de daders onbekend. Worden ze wel gepakt dan blijken ze veelal financieel niet in staat de schade vergoeden.

Elektrische auto’s

Wanneer een elektrische auto in brand vliegt, vraagt dit een andere aanpak bij het blussen dan bij een auto die rijdt op benzine of gas. Ook kunnen er andere chemische reacties plaatsvinden. Daarnaast zijn elektrische auto’s in aanschaf en reparatie nu nog (fors) duurder. Wanneer de ontwikkeling van autobranden zich doorzet, zullen de problemen dus alleen maar groter worden.Als eigenaar kun je zelf niet veel doen

Als eigenaar van een auto kun je niet zo heel veel doen om te voorkomen dat je auto door vandalen in brand wordt gestoken. Het helpt iets om de auto te parkeren op een goed verlichte plek, bij voorkeur een plek waar regelmatig mensen lopen, maar die plekken zijn niet altijd voorhanden.

Hoe zit het met de verzekering?

Heb je je autoverzekering afgesloten alleen tegen wettelijke aansprakelijkheid verzekerd (WA) dan zal de verzekeraar geen uitkering doen wanneer de auto door brandstichting verloren gaat. Wordt de dader niet gevonden of kan deze de schade niet vergoeden, dan blijft de eigenaar van de auto met de schade zitten. Dat is natuurlijk ontzettend zuur wanneer je echt niets hebt kunnen doen om deze schade te voorkomen.

Is er een beperkt casco verzekering, dan vergoedt deze verzekering wél de schade die het gevolg is van brandstichting. Daarbij wordt de schade gesteld op de dagwaarde van de auto. Als het goed is, moet u met de schade-uitkering een min of meer gelijkwaardige auto kunnen kopen als vervanging van de verloren gegane auto.

Ook bij een allrisk verzekering wordt deze schade vergoed. Is de auto nog redelijk nieuw dan hanteren veel verzekeraars gedurende een bepaalde periode dat u bij totaalverlies de nieuwwaarde vergoed krijgt.

Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. Autoverzekeraar hoort graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice.

Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.

2.Direct verzekerd.

Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.

3.Elk jaar een goedkope autoverzekering.

Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.

4.Tot 80% No claim.

Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder


  • autobranden

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23