Dagwaarde auto berekenen

De waarde van je auto online berekenen.

Dagwaarde auto berekenen

Wat is nu de dagwaarde van je auto? Dit is het bedrag dat je zou moeten uitgeven om een gelijkwaardige auto te kopen. Overigens doe je dit inclusief accessoires.

Op de nieuwwaarde wordt (volgens een algemeen gangbare methode) een afschrijving toegepast. Dit om de dagwaarde te berekenen. Deze hoeft niet gelijk te zijn aan de verkoopwaarde. Dit is namelijk afhankelijk van het aantal gereden kilometers en de algehele staat van de auto.

Bij een schadegeval wordt de dagwaarde door een onafhankelijk schade expert beoordeeld.
Door middel van deze website kun je eenvoudig achter de dagwaarde van je auto komen.

1. Dagwaarde auto berekenen : ANWB

2. Dagwaarde auto berekenen : AutoDna

3. Dagwaarde auto berekenen : RDW

Voordelen Autoverzekeraar.nl

Gratis Verhaal

Gratis Polischeck

Tot 80% No Claim

Direct dekking

Dagwaarde van je auto berekenen

Je wilt dus de dagwaarde van je auto berekenen. Omdat je een autoverzekering wilt afsluiten. Misschien heb je schade gehad aan je auto.

Wil je een occasion kopen? Dan is het verstandig om te kijken naar de dagwaarde van de auto. Je wilt tevens de verkoopwaarde en de inruilwaarde weten. Zo krijg je een goed beeld van de waarde van de auto. Ook weet je nu wat je er maximaal voor kunt betalen.

Veel mensen denken dat de dagwaarde van een auto gelijk staat aan de inruilwaarde. Alleen is dit niet helemaal correct.

De dagwaarde is een bedrag dat door verzekeraar gebruikt wordt. Zo bepalen zij bij schade het bedrag dat wordt uitbetaald.

Dagwaarde meter

Met deze dagwaardemeter kunt u berekenen hoeveel de dagwaarde van je auto bedraagt. Daarnaast houd je rekening met de afschrijving van de verzekeraar.

Deze dagwaardemeter gaat uit van een gemiddelde kwaliteit en een normaal gebruik van je auto. Afwijkingen hiervan kunnen de waarde zowel negatief als positief beïnvloeden. Gebruik daarom deze dagwaardemeter als richtlijn.

Wat wordt nu onder dagwaarde verstaan? Dit is de nieuwwaarde van je auto minus een bedrag wegens waarde vermindering. Denk aan ouderdom en/of slijtage volgens erkende maatstaven. Ofwel hoeveel geld moet er bij om een gelijkwaardig wagen te kunnen kopen.

Een oude schade herkennen

Als je naar een auto gaat kijken moet je altijd inspecteren of deze ooit schade heeft gehad. Kijk rondom naar de verflaag vanuit een hoek. Zodat je met behulp van het licht kunt zien of het oppervlak egaal is.

Een overgespoten deel is vaak gerimpeld. Je ziet er kleine stof puntjes in ter grote van een heel klein zandkorreltje.

Je kunt de naden tussen de onderdelen controleren of deze over de gehele lengte even dik zijn. Bijvoorbeeld de naad tussen de voorkant van de rechter deur en die van het rechter voorscherm.

Als de naad onder 6mm is en boven 2mm dan kan dat een indicatie zijn. Het kan zijn dat het onderdeel van zijn plek af is geweest of is vervangen.

Het is dus mogelijk om zelf bepaalde schades (niet alle) te herkennen. Toch raden wij je aan om eerst een auto check en auto kenteken check te doen. Neem altijd iemand mee die verstand heeft van auto’s. Op deze manier heb je meer zekerheid heeft over het schade verleden.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23