Ongevallen inzittenden verzekering

Ongevallen inzittenden verzekering

Inzittendenverzekering

Een inzittendenverzekering voor de auto afsluiten? Het is een interessante aanvullende dekking, waarvoor je de keuze hebt uit verschillende varianten. Je dekt daarmee schade aan jouw passagiers, hun bagage en bijvoorbeeld hun kleding. En minstens zo belangrijk, ook schade aan jouw bagage en kleding is gedekt. Net als eventueel letsel, bijvoorbeeld als jij schuld hebt aan een ongeval of aanrijding.

Tip: de aanvullende inzittendenverzekering gaat niet uit van de schuldvraag, maar zal altijd uitkeren als je in het verkeer te maken krijgt met letsel of materiële schade die voldoet aan de voorwaarden. Dat kan handig zijn als het lastig blijkt om de geleden schade geclaimd te krijgen bij de tegenpartij.

We zijn jouw specialist in autoverzekeringen , dus we kunnen je alles uitleggen over de inzittendenverzekering. Bijvoorbeeld als je zoekt naar een ongevallen inzittendenverzekering of als je benieuwd bent of je deze aanvullende dekking nodig hebt. Wij denken er graag over met je mee, zodat je de verzekering kunt samenstellen op de manier die past bij jou en bij de auto die je wilt verzekeren.

Voordelen Autoverzekeraar.nl

Gratis Verhaal

Gratis Polischeck

Tot 80% No Claim

Direct dekking

ongevallen inzittenden verzekering

Heb ik een inzittendenverzekering nodig?

De belangrijkste vraag: heb ik een inzittendenverzekering nodig? Het is een aanvullende dekking op de basisverzekering. Dat betekent dat de dekking in ieder geval niet verplicht is. Je bent verplicht een WA autoverzekering af te sluiten. De dekking voor inzittenden is niet verplicht, zodat je ook zonder deze aanvulling zonder problemen de weg op kunt.

Houd er rekening mee dat de schade aan bagage en kleding van anderen die met je meerijden niet gedekt is als je betrokken raakt bij een ongeval of aanrijding. En ontstaat er letsel? De kosten daarvoor kunnen nog veel hoger oplopen, waardoor het de moeite waard is om daar in ieder geval een goede dekking voor af te sluiten.

Rijd je regelmatig met passagiers, bijvoorbeeld omdat je de kinderen wegbrengt of je samen met collega’s naar het werk rijdt? In die gevallen is het interessant om goed te kijken naar aanvullende dekkingen zoals je de inzittendenverzekering. Het biedt uitkomst bij een eventueel ongeval met letsel of schade, afhankelijk van de dekking die je kiest.

Ongevallen inzittendenverzekering of schadeverzekering inzittenden

Houd er rekening mee dat de inzittendenverzekering er is in twee verschillende varianten:

  • Ongevallen inzittendenverzekering (OIV)
  • Schade inzittendenverzekering (SVI)

De schade inzittendenverzekering (SVI) keert uit op basis van de werkelijk geleden schade. Het kan gaan om beschadigde bagage en kleding, net als letsel aan de bestuurder en aan passagiers.

De ongevallen inzittendenverzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht de precies geleden schade. De dekking is er speciaal voor gevallen van blijvende invaliditeit en overlijden. In die gevallen keert de verzekering een (groot) bedrag uit, waardoor je zelf niet voor de kosten hoeft op te draaien.

Tip: word je aangereden en ontstaat er blijvende invaliditeit of komt er een passagier te overlijden? De andere partij is in principe aansprakelijk. De WA-dekking van de ander dient de kosten te vergoeden. Dit kan soms lang duren, door ingewikkelde juridische procedures. Het is dan prettig om terug te kunnen vallen op de dekking binnen de eigen inzittendenverzekering.

Aanvullende dekkingen vergelijken

Benieuwd naar de verschillende aanvullende dekkingen voor de autoverzekering en hoe je die het best met elkaar kunt vergelijken? We zetten er een aantal voor je op een rij:

  • Ongevallen inzittendenverzekering (OIV)
  • Schadeverzekering voor inzittenden (SVI)
  • Verhaalrechtsbijstandsverzekering
  • Rechtsbijstandsverzekering voor motorvoertuigen
  • No-claimbeschermer

De OIV en SVI zijn er voor jou als bestuurder en de passagiers die je meeneemt. Samen zorgen ze ervoor dat je in verschillende situaties kunt rekenen op vergoeding van de schade. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een van de beiden of geen van de beiden af te sluiten. Je stelt op die manier zelf de verzekering samen zoals je daar graag gebruik van wilt maken.

Verhaalrechtsbijstand en rechtsbijstand voor het verkeer zijn er om je juridische hulp te bieden op het moment dat dit nodig is. Bijvoorbeeld als je een claim wilt indienen bij de tegenpartij of als er een conflict is ontstaan. Het kan gaan om conflicten met andere bestuurders, net als tegen de staat of andere autoriteiten. In die gevallen is het prettig om terug te kunnen vallen op juridische hulp, zodat je er in ieder geval niet alleen voor staat.

De no-claimbeschermer is een aanvullende dekking die ervoor zorgt dat je jaarlijks een claim kunt doen zonder directe gevolgen. Het voorkomt dat je de no-claimkorting meteen kwijt zal raken. In plaats daarvan kun je een claim doen, ook op basis van de inzittendenverzekering die je afsluit. Je kunt de kosten laten dekken, zonder dat dit meteen betekent dat de premie voor jouw autoverzekering (flink) omhoog gaat.

Ongevallen inzittendenverzekering: aanvullende dekking

Denk je na over de ongevallen inzittendenverzekering (OIV) als aanvullende dekking? Het kan een waardevolle aanvulling zijn. Je zorgt voor extra dekking, waar zowel jij als bestuurder als jouw passagiers gebruik van kunnen maken. Houd er wel rekening mee dat dit type dekking alleen geldt bij blijvende invaliditeit en overlijden. In die gevallen kan er sprake zijn van veel en hoge kosten, terwijl je daar gelukkig een relatief lage premie voor betaalt.

De beide soorten inzittendenverzekeringen zijn populaire aanvullende dekkingen. Ze hoeven aan de ene kant niet veel te kosten, terwijl ze met name door de dekking voor letsel goed kunnen zijn voor hoge vergoedingen op het moment dat je te maken krijgt met schade. Het is in ieder geval de moeite waard om hier goed naar te kijken op het moment dat je een nieuwe polis afsluit. Net als op het moment dat je jouw huidige verzekering een keer tegen het licht wilt houden.

Meer weten over de inzittendenverzekering of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons op of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23