aansprakelijkheidheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Veroorzaakt u per ongeluk schade bij een ander? Dan biedt de aansprakelijkheidsverzekering van Autoverzekeraar.nl uitkomst.

Want stel, u laat een glas wijn over het tapijt van de buren vallen. Of uw zoontje fietst per ongeluk een voetganger omver, uw hond stoot de antieke vaas van uw vrienden om. Of u rijdt met uw fiets tegen een geparkeerde auto. Dan kunnen de kosten hoog oplopen. De WA-verzekering vergoedt de schade aan derden.

En dat is wel zo’n fijn idee dat u in zulke gevallen bent u goed verzekerd met de Aansprakelijkheidsverzekering van de Autoverzekeraar.

Vergelijken

Een Aansprakelijkheidsverzekering (ook wel onterecht WA verzekering genoemd) is een verzekering die de verzekerde beschermt tegen het risico van aansprakelijkheid.

Op enkele uitzonderingen na vergoedt deze verzekering gewoonlijk alle letselschade en zaakschade die door de verzekerde wordt veroorzaakt.

Opzettelijk veroorzaakte schade en schade die uitsluitend bestaat uit financiële schade (in verzekeringstermen: zuivere vermogensschade) is doorgaans niet verzekerd. Ook schade aan gehuurde zaken is niet gedekt.

Verzekering vormen

De aansprakelijkheidsverzekering kan zowel worden afgesloten door een particulier als door een bedrijf of vrije beroepsbeoefenaar.

Particulieren kunnen zich verzekeren met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). De AVP is een aansprakelijkheidsverzekering die de verzekerde en haar gezin verzekert tegen het risico van aansprakelijkheid.

aansprakelijkheidsverzekeringEen bedrijf of vrije beroepsbeoefenaar kan een verzekering voor bedrijven en beroepen (AVB) afsluiten. Een AVB verzekert het bedrijf of de vrije beroepsbeoefenaar tegen het risico van aansprakelijkheid. De premie is sterk afhankelijk van het soort bedrijf (een ziekenhuis zal een veel hogere premie betalen dan een universiteit) en van de omzet van het bedrijf.

Voor sommige bedrijven is het mogelijk de zuivere vermogensschade mee te verzekeren. Dit geldt met name voor bedrijven waarbij dit risico groot is, zoals accountants, makelaars, advocaten en verzekeringsagenten.

Verzekering niet verplicht

Een aansprakelijkheidsverzekering is in de meeste Europese landen niet verplicht. De aansprakelijkheidsverzekering wordt vaak verward met een WA – verzekering.

Het verschil tussen een WA verzekering en een aansprakelijkheidsverzekering is dat een WA-verzekering een verplichte verzekering is en een aansprakelijkheidsverzekering niet.

In Nederland is een WA verzekering wettelijk verplicht voor de houder van een motorrijtuig maar is inbegrepen bij de autoverzekering.

Voor jagers en voor exploitanten van kerncentrales is een aansprakelijkheidsverzekering gelijkgesteld aan de wa-verzekering en dus verplicht.

Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23