autoverzekering berekenen

Snel en voordelig online je autoverzekering berekenen

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Autoverzekering berekenen

Jouw autoverzekering berekenen en benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Met onze handige tool krijg jij een goed overzicht van de beschikbare verzekeringen en de premie die je daarvoor betaalt. We vergelijken meer dan 125 verzekeraars, zodat je het complete overzicht van de mogelijkheden hebt. Natuurlijk hoef je ze niet allemaal na te gaan, omdat wij meteen duidelijk maken waar je de laagste premie betaalt en waar je kunt rekenen op de beste dekking.

We zijn jouw specialist voor een goedkope autoverzekering , die je online kunt afsluiten bij de verzekeraar die het best bij je past. We begrijpen dat onder andere de premie daarin een belangrijke rol speelt. Met de tool om de polissen te berekenen kom je er eenvoudig achter hoeveel premie je zal betalen.

Heb je al een autoverzekering, maar wil je weten of die nog bij je past? Bereken jouw autoverzekering, alsof je een nieuwe polis wilt afsluiten. Je kunt het nieuwe voorstel op die manier vergelijken met de dekking die je op dit moment hebt. Soms heb je de mogelijkheid om een betere dekking af te sluiten of om flink te besparen op de premie. En kom je er zelf niet helemaal uit? Dan staan onze experts van Autoverzekeraar voor je klaar om je te helpen met de berekening of met het afsluiten van een nieuwe polis.

Premie berekenen: waar hangt die van af?

Wil je jouw autoverzekering berekenen en ben je benieuwd waar die van af zal hangen? We zetten een paar belangrijke elementen voor je op een rij:

 • De auto die je rijdt
  Een goedkope auto kun je goedkoper verzekeren dan een dure auto. Naarmate de auto een hogere waarde heeft is het risico op grote schadebedragen groter, dus vraagt de verzekeraar daarvoor een hogere premie. Bij het berekenen van de premie voor de autoverzekering vragen we je om het kenteken in te vullen. Aan de hand daarvan kunnen we nagaan om welk merk en model het gaat, net als het bouwjaar en eventuele extra opties. Je kunt de autopremie berekenen voor de auto die jij rijdt, waarbij we rekening houden met de waarde daarvan.
  Tip: nieuwe auto’s kun je het best allrisk verzekeren. Vanaf 4 tot 5 jaar is een Beperkt Casco-dekking interessant en voor auto’s van 10 jaar en ouder is de WA-dekking vaak voldoende.
 • De plaats waar je woont
  Woon je in de drukke Randstad met veel verkeer of juist in een van de buitengebieden waar weinig anderen rijden? De plaats in Nederland waar je woont is van invloed op de hoogte van de premie voor jouw autoverzekering. We vragen je voor de berekening naar je postcode, om het gebied vast te stellen waar je het meest met de auto zal rijden. Verzekeraars houden daar rekening mee om de premie te berekenen, aan de hand van het risico dat je loopt op eventuele schade.
 • Jouw schadevrije jaren
  Je hebt zelf invloed op de premie van jouw autoverzekering, bijvoorbeeld aan de hand van het aantal schadevrije jaren. Rijd je al jaren schadevrij? Dan krijg je daarvoor een aantrekkelijke korting op de premie. Die korting kan oplopen tot 80% op de nominale premie, waardoor dit zeer de moeite waard is. Houd er aan de andere kant rekening mee dat je die korting kunt verliezen als je schade claimt. De autoverzekering wordt op die manier (een stuk) duurder.
 • Kilometers per jaar
  Rijd je weinig kilometers per jaar of juist heel veel? Het is belangrijke informatie tijdens het berekenen van de autoverzekering. Naarmate je meer kilometers rijdt gaat de verzekeraar er vanuit dat je meer risico loopt om schade te rijden. Zit je aan de andere kant juist weinig op de weg? Dan loop je volgens de verzekeraar minder risico, waardoor je kunt rekenen op een lagere premie.
  Let op:schat het aantal kilometers per jaar realistisch in. Als dit niet blijkt te kloppen kan de verzekeraar besluiten om eventuele schade niet (helemaal) te vergoeden.

Autopremie berekenen: helder overzicht

Wil je je auto verzekeren en ben je benieuwd hoe je dat kunt doen? We maken het je graag zo makkelijk mogelijk, aan de hand van een aantal eenvoudige gegevens.

Bereken jouw autoverzekering door allereerst het kenteken van de auto in te voeren. Daarmee achterhalen we het merk en het model, net als eventuele extra opties. Vervolgens vragen we je om het primaire gebruik, net als om het aantal kilometers per jaar dat je rijdt.

We hebben een aantal gegevens van je nodig om na te gaan wie je bent en welke premie de verzekeraar daarvoor zal berekenen. We vragen je naar de leeftijd waarop je het rijbewijs haalde en het aantal schadevrije jaren dat je hebt. Verder hebben we de postcode en je huisnummer nodig, net als de geboortedatum en eventueel je e-mailadres.

Aan de hand van die gegevens kun je de premie berekenen voor de auto, waarmee je een beeld krijgt van wat de kosten daarvoor zullen zijn. We helpen je de laagste premie te vinden of de aanbiedingen te vergelijken met de autoverzekering die je op dit moment hebt. Soms is het de moeite waard om over te stappen, iets waarbij we je natuurlijk graag helpen.

Bereken autoverzekering: online afsluiten

De autoverzekering berekenen ? Met onze handige tool ontdek je eenvoudig of je jouw huidige verzekering goedkoper kunt afsluiten en wat de beste keuze is voor een nieuwe auto.

Met de berekentool zetten we de meer dan 125 verzekeringen die we vergelijken voor je op een rij. Ontdek op die manier waar je de beste autoverzekering goedkoop af kunt sluiten, zonder dat je een te hoge premie betaalt. We helpen je de autopremie te berekenen, ook als je daar weinig ervaring mee hebt. En kom je er niet helemaal uit? Onze experts helpen je er graag bij, net als bij het afsluiten van de nieuwe verzekering voor jouw auto.

Meer weten over het berekenen van jouw autoverzekering of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.

Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.


 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • autoverzekering berekenen

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23