bestelauto verzekeren

Snel je bestelauto verzekeren en online afsluiten.

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
BESTE AUTOVERZEKERING


Bestelauto verzekeren

Jouw bestelauto verzekeren en benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Een bestelbus of andere bedrijfswagen verzeker je met een zakelijke polis. Dat kan net zo goed een goedkope dekking zijn, maar het is belangrijk om aan te geven dat je de auto zakelijk zal gebruiken.

Het is uiteraard belangrijk om vast te stellen dat je in een bestelauto rijdt. Verzekeraars gaan daar in een aantal gevallen vanuit, dus we zetten de bekende modellen voor je op een rij. In die gevallen wil je een bestelbus verzekeren, in plaats van een personenauto waarvoor je bij andere verzekeraars terecht kunt.

Wij helpen je een goedkope bestelautoverzekering te vinden, ook als je op zoek bent naar een specifieke dekking. Daarmee voorkom je dat je een onnodig hoge prijs betaalt. Aan de andere kant ben je natuurlijk goed gedekt, waardoor het daar niet aan zal liggen als er toch een keer iets aan de hand is.Rijd ik in een bestelauto?

Voordat je besluit om een bestelautoverzekering af te sluiten is het belangrijk om vast te stellen dat je daar daadwerkelijk in rijd. Wij zetten de 5 bekende voorbeelden van zakelijke (bestel)auto’s voor je op een rij, zodat je zeker weet dat je daarmee te maken hebt:

 • Grote bestelauto
  Rijd je in een verhuisbus of een andere grote bus, waar je zakelijk goed gebruik van kunt maken? Als er voorin plek is voor 2 tot 3 personen en de rest vooral uit laadruimte bestaat is de kans groot dat de verzekeraar er vanuit gaat dat je in een bestelauto rijdt.
 • Bestelauto met verhoogd dak
  Is de bestelauto zelf niet zo groot, maar is er wel sprake van een verhoogd dak? We spreken ook wel van een ‘combo’. Het is een zakelijke combinatie, omdat je achter de ruimte voor de passagiers veel mogelijkheden hebt om (grote) materialen mee te nemen.
 • Middelgrote bestelauto
  Gaat het niet om een verhoogd dat, maar kun je er wel veel spullen in kwijt? Ook een middelgrote bestelauto vraagt om een specifieke verzekering, speciaal bedoeld voor dit type auto’s. Houd er ook rekening mee dat sommige minibusjes en terreinauto’s daarvoor in aanmerking komen.
 • Bestelauto met open laadbak
  Rijd je in een auto met een open laadbak, om spullen in te vervoeren? Er kan in dat geval sprake zijn van een zakelijke (bestel)auto. Je kunt een berekening maken om jouw bestelauto te verzekeren, waarmee je ontdekt voor welke scherpe premie dat al mogelijk is.
 • Bestelauto met dubbele cabine
  Is er plaats voor meer personen, omdat je gebruik maakt van een dubbele cabine? Als er daar achter ruimte is voor (veel) materialen gaat het toch om een bestelauto en dien je daar een speciale autoverzekering voor af te sluiten.

Verzekeringen vergelijken

Uiteraard kun je online de goedkope bestelautoverzekeringen met elkaar vergelijken, om daar een goede keuze uit te maken. Aan de hand van de modellen hierboven kun je de premie berekenen. Verzekeraars houden rekening met het type auto, met de waarde daarvan en bijvoorbeeld de leeftijd waarop je jouw rijbewijs haalde en het aantal schadevrije jaren dat je opbouwde.

Let op: benieuwd naar het verschil tussen een bestelauto en een personenauto? Er moet sprake zijn van een laadruimte met een vlakke laadvloer. Bovendien moet die vloer minimale afmetingen hebben, moet je beschikken over een BTW-nummer en moet je minimaal 10% van de ritten zakelijk rijden. Wil je een bestelbus zakelijk verzekeren? Dat kan alleen als je er daadwerkelijk bedrijfsmatig gebruik van maakt. Dat betekent aan de andere kant gelukkig niet dat je de auto niet (af en toe) privé mag rijden.

Goedkope bestelautoverzekering

Wil je een goedkope bestelautoverzekering afsluiten? Je hebt de keuze uit drie basisdekkingen:

 • WA bestelautoverzekering
  De goedkoopste verzekering voor een bestelauto. Houd er rekening mee dat je alleen dekking hebt voor schade die je toebrengt aan anderen, aan hun voertuig(en) en spullen. De dekking is het best geschikt voor bestelauto’s ouder dan 10 jaar.
 • Beperkt Casco-dekking
  Een uitbreiding op de goedkoopste bestelautoverzekering. Biedt ook dekking bij diefstal, joyriding, schade door het weer en bij aanrijding met een dier op de openbare weg. De dekking is het best geschikt voor bestelauto’s van 5 tot 10 jaar oud.
 • Volledig Casco-dekking (Allrisk)
  De meest uitgebreide dekking voor jouw bestelbus. De verzekering dekt ook schade die je zelf veroorzaakt, zolang daarbij geen opzet in het spel is natuurlijk. Deze verzekering wordt vooral afgesloten voor nieuwe bestelauto’s tot 4 of 5 jaar oud.

We begrijpen jouw wens om de bestelbus goedkoop te verzekeren. Houd er aan de andere kant rekening mee dat een polis pas echt goedkoop is als je daar op kunt vertrouwen als er iets gebeurt. Een goedkope dekking heeft alleen zin als dat niet ten koste gaat van de voorwaarden. En is er sprake van een hoog eigen risico? Houd er dan rekening mee dat je zelf eerst voor een deel van de kosten opdraait, voordat de verzekeraar zal uitkeren. Wij helpen je een goedkope verzekering te vinden voor jouw bestelbus, die netjes voldoet aan de voorwaarden die jij belangrijk vindt.

Bestelauto verzekeren: bereken en afsluiten

Jouw bestelauto verzekeren en daarvoor een vergelijking maken om niet te veel premie te betalen? Wij helpen je jouw bestelauto te verzekeren , door online te berekenen wat daarvoor de premie zal zijn. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan, omdat je meteen weet waar je aan toe bent.

Je kunt online de verschillende verzekeringen voor jouw bestelauto berekenen en met elkaar vergelijken. Zodra je daar een keuze uit maakt maak je gebruik van een voorlopige dekking, waarmee je de openbare weg op mag. De verzekeraar zal jouw aanvraag in behandeling nemen, om die daarna ook definitief goed te keuren en je te verzekeren.

Meer weten over de verzekering voor jouw bestelauto of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons op telefoonnummer 0223 – 62 74 23 of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice.

Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.

2.Direct verzekerd.

Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.

3.Elk jaar een goedkope autoverzekering.

Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.

4.Tot 80% No claim.

Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • goedkope camperverzekering

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23