caravanverzekering berekenen

Caravanverzekering vergelijken

U heeft een nieuwe caravan en bent op zoek naar een voordelige , maar uitgebreide caravanverzekering die bij schade minimaal diefstal, brand en overstroming dekt.
Echter iedere schade wordt individueel beoordeeld en uitgekeerd en is afhankelijk van meerdere factoren.

caravanverzekeringEen voorbeeld : De nieuwwaarde van een nieuwe caravan (tot maximaal 7 jaar) is in veel gevallen alleen gedekt bij total loss van de caravan.
Is de caravan ouder dan moet je goed opletten hoe de schade precies wordt vergoed via de caravanverzekering.

Online kunt u de caravanverzekering vergelijken voor zowel toer- en stacaravans als vouwwagens.
U heeft een verzekering nodig omdat een personenautoverzekering alleen het WA-risico van een aangekoppelde caravan dekt , maar biedt geen dekking voor diefstal, stormschade of beschadiging van uw caravan.
Voor een zorgeloze vakantie vergelijkt u online alle caravanverzekeringen met elkaar op premie en voorwaarden via Autoverzekeraar.nl.

Vergelijken verzekering

Het vergelijken van een caravanverzekering moet u niet alleen op prijs doen. Kijk ook goed naar de voorwaarden van de verzekering en de bijbehorende service.
U kunt zich voorstellen dat uw hele vakantie in het water kan vallen als u niet behoorlijk en snel geholpen wordt door uw verzekeraar.

Uw auto , waarachter de caravan is gekoppeld , is verzekerd binnen de landen die op de groene kaart staan.

Let er op dat de groene kaart geldig moet zijn op het moment van de gebeurtenis. U bent dus niet verzekerd als een land doorgehaald is op de groene kaart.

De meeste mensen gebruiken hun caravan alleen in de zomermaanden. In de winter staat de caravan in een stalling. Is de stalling goed beveiligd dan is het vaak mogelijk dat de caravan ook tijdens de stalling verzekerd is.

Dekking caravan

Als de caravan is gekoppeld aan de auto valt hij onder de WA-dekking van deze auto.
En als uw caravan niet gekoppeld is aan de auto en u toch schade aanbrengt bij anderen wordt dit in de meeste gevallen gedekt door de Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren.
In beide gevallen is de schade aan uw eigen caravan niet gedekt.

WA BEPERKT CASCO

Veruit de meeste basispakketten dekken de volgende zaken:

Bijna altijd schade aan de inventaris.
Schade door diefstal , inbraak , brand, ontploffing, storm en zelfontbranding (bijvoorbeeld kortsluiting). Dit inclusief de voortent en de aanbouw.
Kosten voor het opnieuw plaatsen en aansluiten van de beschadigde caravan.
De kosten van hulpverlening ,welke kunnen bestaan uit het bergen, opruimen, bewaken en transporteren van de caravan.D alles is boven de waarde van de caravan

WA VOLLEDIG CASCO

Bij jonge caravans (tot 5 jaar oud) is vaak een All Risk dekking aan te raden. Uw verzekering is uit te breiden met een dekking tegen ongelukken, aansprakelijkheid en hagelschade. De aanvullende dekkingen kunt u extra kiezen bij het online afsluiten.
De dekking voor uitgebreide casco op de caravanverzekering bestaat meestal uit de volgende dekkingen :

  • Omslaan en botsen
  • Schade veroorzaakt door brand, explosie, diefstal en storm
  • Glasschade aan de caravan of de voortent
  • Te water of van de weg raken en slippen
  • Schade door eigen gebrek

Aanvullende verzekeringen

HAGEL

Schade door een fikse hagelbui is niet altijd meeverzekerd bij een caravanverzekering. Hagelbuien zijn nu eenmaal het grote probleem voor caravanverzekeraars , door de grote schade die ze kunnen aanrichten.
U kunt uw caravan uiteraard wel meeverzekeren tegen hagelschade.

Hageldekking geldt niet alleen voor de caravan, maar ook voor uw voortent en andere meeverzekerde onderdelen als uw luifel.
Ook wat betreft het eigen risico in geval van hagelschade verschillen de verzekeraars. De meeste caravanverzekeraars hanteren een extra eigen risico in geval van hagelschade.

INBOEDEL

Daarmee worden de huishoudelijke zaken bedoeld die bij de caravan en de aanbouw horen, zoals meubilair, vloerbedekking, beddengoed, keukengerei, kook-, verlichting- en verwarmingsapparatuur, koelkast, sanitair en tuingereedschap. Ook reisbagage hoort bij deze verzekering. Niet verzekerd zijn zaken als geld, antiek, kunstvoorwerpen, verzamelingen, foto- of filmapparatuur, computer en andere kostbaarheden.

EXTRA’S ZOAL LUIFEL EN VOORTENT

En dan zijn er nog de spullen die aan de caravan vastzitten of binnen een paar meter staan opgesteld. De mover, voortent, een mooie luifel, een fietsenrek. Kan ook allemaal kapot of gestolen. Als u de extra’s meeverzekerd, hoeft u zich daar in ieder geval geen zorgen over te maken.

Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23