Goedkope caravanverzekering

Snel de premie voor je goedkope caravanverzekering berekenen

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
BESTE AUTOVERZEKERING


Goedkope caravanverzekering

Een Goedkope caravanverzekering berekenen en afsluiten? We helpen je online de beste dekking te vinden voor jouw caravan. Om die goed te verzekeren, zonder dat je daar aan de andere kant een hoge prijs voor betaalt.

Tip: kijk verder dan de laagste premie alleen. Een goedkope caravanverzekering is pas echt goedkoop als je bij schade niet ineens zelf allerlei kosten moet betalen. Met een verzekering waar je niet op kunt rekenen als er wat aan de hand is ben je onder de streep alsnog duurder uit dan je zou denken.

We leggen je uit over de caravanverzekering en hoe je daarvoor een goedkope keuze maakt. Met handige tips waarop te letten en door je uit te leggen hoe je online de premie kunt berekenen. Zodat je goed weet waar je aan toe bent als je een nieuwe caravan gaat kopen. Of om jouw huidige caravan op een goedkopere manier toch goed te verzekeren.Wat is een caravanverzekering?

Benieuwd wat een caravanverzekering precies is? Het is de verzekering voor jouw caravan. De dekking geldt altijd voor schade aan jouw eigen caravan. De caravan rijdt niet vanzelf, dus je hoeft die niet te verzekeren voor de Wettelijke Aansprakelijkheid.

Tip: rijd je met de caravan? De WA-dekking voor jouw auto geldt ook voor de caravan, dus daar hoef je niet opnieuw een verzekering voor af te sluiten.

Met de caravanverzekering voorkom je dat je zelf de kosten betaalt bij eventuele schade. Krijg je te maken met diefstal, hagel of andere invloeden die leiden tot schade? In al die gevallen kun je gebruik maken van de goedkope caravanverzekering. Om de kosten te laten vergoeden, zodat je daar zelf niet voor op hoeft te draaien.

Tip: rijdt iemand anders tegen de caravan aan of veroorzaakt iemand anders een ongeval of aanrijding? Zijn of haar verzekering zal dan uitkeren, dus daar heb je geen aparte caravanverzekering voor nodig.

Goedkope keuze: waarop letten?

Je wilt een goedkope verzekering afsluiten voor jouw caravan? Met aandacht voor een paar belangrijke punten maken we het je graag iets makkelijker. Let bijvoorbeeld op:

 • Dekking van de basisverzekering
 • Aanvullende dekkingen
 • Tips voor de caravanverzekering

1. Dekking van de basisverzekering

Verzekeraars bepalen zelf wat ze verzekeren op het moment dat ze je een goedkope caravanverzekering aanbieden. Gebruikelijk is een dekking voor een ongeval bij rijden, net als dekking voor brand, ontploffing of kortsluiting. En krijg je te maken met storm, blikseminslag, een overstroming, aardbeving of lawine? In al die gevallen is de caravan standaard goed verzekerd.

Andere dekkingen zijn bijvoorbeeld die voor vermissing, diefstal en voor inbraak. Net als voor botsingen met dieren en voor schade op het moment dat de caravan geparkeerd staat. En ontstaat er schade door een eigen gebrek? Met een Allrisk-dekking ben je daarvoor gedekt. De goedkopere Beperkt Casco-dekking voor de caravanverzekering biedt dan over het algemeen geen dekking.

Let op: bekijk goed waar en wanneer de dekking geldt. Sommige verzekeraars maken onderscheid tussen de Benelux met Duitsland en de rest van Europa. Of ze bieden je 6 maanden per jaar dekking, in plaats van de volledige 12 maanden.

2. Aanvullende dekkingen

Ga je graag op vakantie met de caravan? Als je meer reist loop je ook meer risico, waardoor het de moeite waard is om na te denken over de aanvullende dekkingen. Je kunt dan denken aan:

 • Hagel
  Een beetje hagel kan heel onschuldig zijn, maar kan ook leiden tot grote schade als de stenen groter worden. Vooral in het buitenland kan het er soms heftig aan toegaan, waardoor het de moeite waard is om de goedkope caravanverzekering uit te breiden met deze extra dekking.
 • Inboedel
  Wil je ook de spullen in de caravan graag goed verzekeren? De inboedel is niet standaard meeverzekerd. Iets dat in de papieren kan lopen, als je wat apparatuur en andere spullen bij je hebt om een fijne vakantie te kunnen vieren.
 • Extra’s
  Gebruik je accessoires of heb je een mooie voortent en luifel aan de caravan staan? Net als de mover en fietsenrek zijn die niet standaard meeverzekerd. Kijk dus goed naar de extra’s waarmee je de goedkope caravanverzekering kunt uitbreiden, om niet voor verrassingen te komen te staan.

3. Tips voor de caravanverzekering

Met een paar handige tips kun je de caravanverzekering goedkoper afsluiten. Let bijvoorbeeld op de eventuele dekking met nieuwwaarde of de vervangingswaarde. Het garandeert dat je een nieuwe caravan kunt kopen bij total-loss of diefstal. Aan de andere kant leidt het ook vaak tot een hogere premie.

Soms kun je een (hoger) eigen risico accepteren. De premie valt dan lager uit, waardoor je gebruik kunt maken van een goedkopere caravanverzekering. En heb je al Pechhulp voor Nederland en voor het buitenland? Controleer of je die ook kunt gebruiken voor de caravan. Zodat je daar geen extra dekking voor nodig hebt, net als voor vervangend verblijf in het buitenland. Het bespaart onnodige premie, om de caravanverzekering op een goedkopere manier af te sluiten. En toch op een goede dekking te vertrouwen, voor als er een keer wat aan de hand is.

Goedkope caravanverzekering afsluiten

Wil je een goedkope caravanverzekering afsluiten en ben je benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Of wil je gewoon weten wat de premie zal zijn, als je jouw caravan wilt verzekeren?

We maken het je online makkelijk, zowel om de premie te berekenen als om de verzekering daarna af te sluiten. Zodat het goedkoper kan dan waar je nu gebruik van maakt. Of als eerste goedkope caravanverzekering, waarmee je voorkomt dat je vanaf het begin te veel zal betalen. Eenvoudig online te berekenen en aan te vragen, waarna wij er voor je mee aan de slag gaan.

Meer weten over de camperverzekering of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice.

Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.

2.Direct verzekerd.

Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.

3.Elk jaar een goedkope autoverzekering.

Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.

4.Tot 80% No claim.

Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • goedkope caravanverzekering

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23