doorlopende reisverzekering

Reisverzekering afsluiten en benieuwd waarop te letten?

Reisverzekering

Reisverzekering afsluiten en benieuwd waarop te letten? Kies je voor een doorlopende of een kortlopende verzekering? We zetten de belangrijkste informatie voor je op een rij. Zoals je die kunt verwachten bij de ANWB, net als bij andere verzekeraars waar je benieuwd naar bent.

Je kunt online een reisverzekering afsluiten, zowel als je op reis gaat als voor de rest van het jaar. Door de opties met elkaar te vergelijken en daar een goedkope polis uit te kiezen. Of om door iets meer te betalen, waarna je zeker weet dat je daar een goede keuze mee maakt als er een keer wat aan de hand is.

Wat gebeurt er bijvoorbeeld als jouw telefoon of fotocamera kapot gaat? Of als jouw iPad wordt gestolen uit je camper terwijl je op reis bent? Het is belangrijk om daar goed naar te kijken, net als andere risico’s. Ga je bijvoorbeeld op wintersport of juist stage lopen in het buitenland? Het is belangrijk om de reisverzekering daar zo goed mogelijk op af te stemmen. Dat voorkomt verrassingen, terwijl de premie per maand gelukkig niet hoog hoeft te zijn.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering

Je hebt de keuze uit een doorlopende of een kortlopende reisverzekering. We zetten de beide mogelijkheden voor je op een rij:

 • Kortlopende reisverzekering
  De beste keuze als je maximaal 1x per jaar op vakantie gaat, voor een periode van 14 dagen of korter. Het is dan de moeite niet waard om een doorlopende verzekering af te sluiten. Je zou de rest van het jaar onnodige kosten maken, waardoor je onder de streep duurder uit bent.
 • Doorlopende reisverzekering
  Ga je vaker dan 1x per jaar op vakantie of reis je een periode langer dan 14 dagen? De kans is groot dat je de beste keuze maakt met een doorlopende reisverzekering. Je betaalt de rest van het jaar ook premie, maar die is opgeteld niet zo hoog als die voor een kortlopende dekking.

Een kortlopende dekking is gemiddeld genomen duurder dan een doorlopende. Je betaalt de kosten voor de verzekering, plus die voor de administratie van de verzekeraar. Bovendien drukken de afsluitkosten relatief hoog op het totale bedrag voor de verzekering. Maak je gebruik van een doorlopende polis? Dan kan de verzekeraar die kosten spreiden over een langere periode. Op die manier is de doorlopende variant voor de meeste mensen een betere keuze.

Voordelen Autoverzekeraar.nl

Gratis Verhaal

Gratis Polischeck

Tot 80% No Claim

Direct dekking

reisverzekering

Reis- en annuleringsverzekering

Veel mensen combineren de reisverzekering met een annuleringsverzekering. Op die manier kunnen ze een reis annuleren of die halverwege afbreken, bijvoorbeeld als er iemand komt te overlijden. Of als ze worden ontslagen en bij andere heftige situaties, waar de verzekering dekking voor biedt.

Het is een gebruikelijke combinatie, om zowel de kosten die ontstaan tijdens de vakantie als rondom de reis te laten dekken. Door één en dezelfde verzekeraar, waardoor die nooit naar elkaar kunnen wijzen. Het voorkomt dat ze beiden aangeven dat je bij de ander moet zijn, waardoor het een vervelende situatie zou kunnen worden. In plaats daarvan weet je zeker dat je goed geholpen wordt, als er toch een keer iets aan de hand is.

Dekking van de verzekering voor op reis

Benieuwd naar de dekkingen die belangrijk zijn als je zoekt naar een reisverzekering? We zetten er een aantal voor je op een rij:

 • Geneeskundige kosten
  Word je ziek tijdens een vakantie of een reis? De medische kosten die je in het buitenland maakt worden standaard vergoed vanuit de zorgverzekering. Houd er rekening mee dat het alleen gaat om de kosten op basis van het niveau in Nederland. Ga je naar een privé-kliniek in het buitenland? Dan kunnen de kosten hoger oplopen. Daarvoor kun je een aanvullende dekking in de reisverzekering afsluiten.
 • Geld en spullen
  Wordt er geld gestolen of raak je spullen kwijt? Heel vervelend, vooral als je op reis bent. Met een goede reisverzekering weet je in ieder geval zeker dat je kunt rekenen op een goede dekking. Dat betekent dat je er niet alleen voor staat, maar dat je in plaats daarvan een verzekeraar hebt die de kosten op zich neemt.
 • Wintersport
  Ga je op wintersport? Houd er dan rekening mee dat je de dekking voor de reisverzekering daar goed op moet afstemmen. Veel verzekeraars berekenen een extra reis premie of bieden een aanvullende module aan. Dat heeft te maken met het hogere risico op medische kosten, dat niet tot de reguliere dekking behoort.
 • Onderwatersport
  Ga je duiken? Houd er ook in dat geval rekening mee dat je mogelijk meer premie zal betalen. Het heeft te maken met het risico, net als met de dure duikspullen die je ervoor nodig hebt.
 • Gevaarlijke sporten
  Ga je gevaarlijke sporten beoefenen? Houd er dan rekening mee dat sommige verzekeraars je zelfs helemaal niet kunnen verzekeren. Geef goed aan wat je van plan bent, zodat je een dekking kunt afsluiten die daar goed bij past. Je komt dan niet voor verrassingen te staan.

Reisverzekering afsluiten: online vergelijken

Een reisverzekering afsluiten? Dat doe je natuurlijk gewoon online. Je kunt de verschillende polissen en premies met elkaar vergelijken, om daar een goede keuze uit te maken. De makkelijkste manier om een overzicht te krijgen van wat er beschikbaar is. Op basis van een doorlopende dekking of aan de hand van een kortlopende verzekering.

Bereken wat de premie per maand bedraagt, als je ervoor kiest om heel het jaar door verzekerd te zijn. Je hebt daar dan geen omkijken naar, zodat je zeker weet dat het goed geregeld is zodra er een keer iets aan de hand is. Een fijne gedachte, waarmee je voorkomt dat je tijdens een reis of fijne fiets vakantie in de problemen komt.

Meer weten over de reisverzekering of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23