Eendagskenteken verzekeren

Eendagskenteken verzekeren

Je kunt je bij ons verzekeren voor de keuringsdag met een eendagskenteken

GRATIS VERHAALBIJSTAND GRATIS POLISCHECK DIRECT VERZEKERD


Wat is een eendagskenteken?

Wat is een eendagskenteken? Een eendagskenteken is zoals het woord al zegt: Een kenteken voor 1 dag. Auto’s die geïmporteerd worden vanuit het buitenland moeten worden aangemeld bij de Rijks Dienst van het Wegverkeer. Meestal gaat er een aantal weken overheen voordat de geïmporteerde auto een Nederlands kenteken heeft. Maar de nieuwe auto moet nog wel bijvoorbeeld een APK keuring ondergaan. Dan kun je een eendagskenteken aanvragen voor de auto. Je kunt jouw auto dan voor 1 dag verzekeren zodat je alsnog veilig de weg op kan.

Belangrijk om te weten over het gebruik van het eendagskenteken:

  • Het kenteken is alleen in Nederland geldig en alleen op de keuringsdag. Als u de Belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM) niet op de dag van het kentekenonderzoek maar op een andere dag betaalt, moet u voor die dag bij het keuringsstation weer een nieuw ééndagskenteken aanvragen.
  • Het eendagskenteken is alleen bedoeld voor voertuigen zonder Nederlands kenteken en voor alle keuringen waarbij het kenteken ongeldig is verklaard en weer opnieuw geactiveerd moet worden. Het voertuig met het eendagskenteken moet op de dag van het onderzoek in Nederland verzekerd zijn.
  • Het eendagskenteken nummer krijgt u per post toegezonden. Vervolgens moet dit nummer met zwarte letters op een plaat met witte ondergrond geplaatst worden. Dit hoeft geen originele kentekenplaat te zijn, maar kan dus ook een wit stuk karton zijn. De afmetingen van de plaat staan beschreven in de brief die u krijgt bij het eendagskenteken.
  • U mag het eendagskenteken uitsluitend aan de voor- en achterzijde van uw voertuig voeren. Andere kentekenplaten mogen niet zichtbaar zijn.
  • U mag een voertuig met een eendagskenteken niet op de openbare weg parkeren.

Auto met eendagskenteken verzekeren

Wanneer je met een auto de weg opgaat, moet je verplicht je auto verzekeren en dus een autoverzekering afsluiten. Dit geldt ook voor auto’s met een eendagskenteken. De auto moet op de dag van keuring verzekerd zijn. Een goedkope autoverzekering voor één dag kan bij een aantal verzekeringsmaatschappijen worden afgesloten of direct online bij de Autoverzekeraar.nl

Importeren van auto’s in Nederland

Een privépersoon dient bij het importeren van auto’s uit een land dat deel uitmaakt van de Europese Unie de volgende stappen te doorlopen:

  • De aankoop wordt gedaan bij de verkoper in het buitenland.
  • De auto wordt vervoerd naar Nederland. Hiervoor heeft men export-kentekenplaten nodig of men kan de auto naar Nederland vervoeren op een vrachtwagen of auto-ambulance. Men kan ook vragen aan de verkoper om de auto in Nederland af te leveren.
  • Hierna wordt de auto vervoerd naar een kantoor van de RDW. Met een eendagskenteken kan men met het voertuig zelf rijden. Dit kenteken kan men aanvragen bij de RDW en is gratis. Met dit kenteken mag men op de dag van keuring van en naar de RDW rijden (alleen op Nederlands grondgebied). Wanneer men dit eendagskenteken aanvraagt, dan krijgt men een kentekenbewijs van dit kenteken thuisgestuurd. Het kenteken mag men vervolgens zelf op een wit stuk karton geschreven worden (bijvoorbeeld met een dikke viltstift). Dit stuk karton moet op de auto worden bevestigd (één voorop en één achterop). Naast een kenteken is er een verzekering nodig. Deze verzekering kan worden afgesloten bij een verzekeraar (en kost ongeveer 25 euro).
  • Bij de RDW wordt de auto gecontroleerd (bijvoorbeeld of de auto niet gestolen is). Vervolgens wordt het oude (buitenlandse) kentekenbewijs ingenomen. De buitenlandse APK kan worden overgenomen indien men dit wenst. Dit betekent dat de vervaldatum van de buitenlandse APK wordt overgenomen door de RDW. De diensten van de RDW die in deze stap worden genoemd kosten in totaal 100,25 euro (prijzen 2012).
  • Bij de RDW kan men tegelijk aangifte doen voor de BPM bij de Belastingdienst. Hiervoor dient men een ingevuld formulier over te leggen. Dit formulier dient te worden ingevuld en te worden geprint voordat men naar de RDW gaat. Het formulier kan niet ter plekke worden ingevuld. Het formulier heet “Aangifte bpm voor niet-vergunninghouders” en kan gedownload worden van de website van de Belastingdienst.
  • De Belastingdienst stuurt een aanslag voor de BPM. Deze dient men te betalen.
  • Na betaling van de BPM stuurt de RDW het nieuwe kentekenbewijs op.
  • Met het kentekenbewijs kan men naar een (willekeurige) producent van kentekenplaten. Daar laat men de kentekenplaten maken.
  • Na het bevestigen van de kentekenplaten op de auto (en het afsluiten van een WA-verzekering), mag men de weg op.

uitvoeren

Bij uitvoer van een auto, motorfiets, bromfiets of een aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 750 kg moet u ervoor zorgen dat de registratie van het voertuig wordt beëindigd in het kentekenregister en dat eventuele douanezaken zijn geregeld. Door de uitvoer wordt de tenaamstelling vervallen verklaard.

Wat moet u doen?

Voor uitvoer gaat u naar een RDW-keuringsstation, naar de balie van de RDW in Veendam of Zoetermeer of naar een bedrijf met de RDWerkenning ‘Export Dienstverlening. U hebt hierbij nodig:

  • een geldig legitimatiebewijs;
  • het Tenaamstellingsbewijs (deel IB) en Overschrijvingsbewijs (deel II; oude naam: kopie deel III) als bij het voertuig nog een papieren kentekenbewijs hoort;
  • de kenteken card en de tenaamstellingscode (9 cijfers), als bij het voertuig een kenteken card aanwezig is;
  • de kentekenplaten van het voertuig (in te leveren bij de RDW).

U ontvangt van de RDW een vrijwaringsbewijs en kentekenbewijs deel II. Op het kentekenbewijs deel II staan de gegevens van degene die het voertuig op uitvoer heeft laten zetten. Het vrijwaringsbewijs is het bewijs dat uw voertuig officieel voor uitvoer is aangemeld in het kentekenregister en dat u niet langer als geregistreerde eigenaar/houder aansprakelijk bent voor de voertuigverplichtingen. Aan uitvoer zijn kosten verbonden. Heeft u een papieren kentekenbewijs, dan ontvangt u ook het Tenaamstellingsbewijs (Deel IB). Heeft u een kentekencard, dan ontvangt u deze terug met een afgeknipt hoekje.

Belangrijk

Als u hierna het voertuig wilt inschrijven in een ander land van de EU, dan moet u in het bezit zijn van:

  • het kentekenbewijs deel II;
  • de kentekencard met een afgeknipt hoekje of het papieren Voertuigbewijs plus Tenaamstellingsbewijs.

Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen. 2.Direct verzekerd Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen. 3.Gratis Polischeck Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar. 4.Tot 80% Noclaim Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    Hogehilweg 6

    1101 CC Amsterdam


  • Eendagskenteken verzekeren

    HULP NODIG ? BEL ONS : 020 - 521 81 27