fietsverzekering berekenen

Fietsverzekering vergelijken

Een aanrijding, diefstal of een andere beschadiging gebeurd sneller dan je denkt. Op dat moment kunnen de kosten voor het herstellen of het overnieuw aanschaffen van een fiets erg duur zijn.

Door een fietsverzekering af te sluiten dek je je hiervoor in. Een fietsverzekering kan op elke fiets, zelfs op een elektrische fiets! of racefiets. Ook als u een tweedehands fiets heeft aangeschaft is het mogelijk deze te verzekeren.

Diefstal en schade

Een fietsverzekering voor diefstal en schade is meestal voor 3 of 5 jaar af te sluiten. Wanneer u deze fietsverzekering afsluit bent u naast diefstal ook voor schade aan uw fiets verzekert. Schade aan uw fiets kan ontstaan door een aanrijding of vandalisme. fietsverzekeringHeeft u de fietsverzekering met een looptijd van 3 jaar afgesloten dan krijgt u bij beschadiging van uw fiets de kosten voor reparatie vergoed.

Is uw fiets niet meer te herstellen dan krijgt u de aanschafwaarde van uw fiets uitgekeerd. De fietsverzekering met een looptijd van 5 jaar is de eerste 3 jaar geheel gelijkwaardig aan de fietsverzekering met een looptijd van 3 jaar. Het verschil tussen beide verzekeringen zit hem in de vergoeding in het vierde en vijfde jaar van de verzekering. Wanneer u fiets is gestolen of onherstelbaar beschadigd is geraakt krijgt u het vierde jaar 75% en het vijfde jaar 50% van de aanschafwaarde van uw fiets vergoed.

Elektrische fiets

Een elektrische fiets is een fiets die door een elektromotor aangedreven wordt, al dan niet in combinatie met spierkracht. De elektrische fiets met zelfstandige aandrijving heet ook wel E-bike (Engels, spreek uit als: ie-baaik) en komt van electric bike. De elektrische fiets die werkt in combinatie met spierkracht, en dus alleen ondersteuning geeft, heet officieel in Nederland fiets met trapondersteuning. Zo’n fiets wordt ook wel pedelec genoemd.(komt uit de samentrekking van de Engelse woorden pedal en electric). Autoverzekeraar.nl heeft uiteraard een elektrische fietsverzekering.

Sparta was de eerste tweewielerfabrikant die de elektrische fiets zeer groot aanpakte. Als eerste werd in 1998[6] de Sparta Pharos geïntroduceerd. Deze fiets maakte gebruik van het elektrische systeem dat door Yamaha[7] ontwikkeld is. In 2003 introduceerde Sparta de Sparta Ion. Deze fiets is volledig door Sparta zelf ontwikkeld. Inmiddels maken ook de andere merken uit de Accell Group waar Sparta toe behoort gebruik van deze Ion-technologie.

In 2001 kwamen de termen E-bike, pedelec en elektrisch ondersteunde fiets op om deze fietsen te beschrijven. Volgens Google is E-bike als term sterk in populariteit gegroeid. De E-bike refereert eigenlijk aan de elektrische fiets die met een gashendel bediend wordt maar wordt ook veel gebruikt om pedelecs aan te duiden.

Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23