fietsverzekering

Binnen enkele minuten je fietsverzekering vergelijken en online afsluiten.

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Fietsverzekering vergelijken

Fietsverzekering afsluiten en benieuwd naar de beste keuze? Je kunt online verzekeringen voor jouw fiets vergelijken, berekenen en ook meteen afsluiten. Op die manier vind je een polis met goede voorwaarden, waar je een lage premie voor je fiets betaalt.

Bij Autoverzekeraar.nl zijn we jouw specialist in zowel autoverzekeringen als fietsverzekeringen. We leggen je graag uit over de belangrijke eigenschappen om op te letten. Wil je bijvoorbeeld een uitkering in geld of heb je liever een nieuwe fiets, als die gestolen wordt? Daarnaast kun je gebruik maken van een aflopende of een doorlopende dekking, iets dat natuurlijk invloed heeft op de premie.

Wij helpen je een fietsverzekering af te sluiten die goed past bij de fiets die je wilt verzekeren en jouw eigen voorkeuren. Op die manier weet je zeker dat je kunt vertrouwen op een goede dekking, zonder dat je daar een hoge premie betaalt.

Fietsverzekering: waarop letten?

Een fietsverzekering vergelijken en afsluiten, maar weet je niet goed waar je op moet letten? We zetten een paar belangrijke eigenschappen voor je op een rij:

 • In geld of in natura
 • Aflopende of doorlopende dekking
 • Diefstal of volledig casco
 • Extra dekkingen voor jouw fietsverzekering

In geld of in natura

Een fietsverzekering kun je gebruiken voor dekking bij diefstal of total loss. Is de fiets niet meer te herstellen of wordt die gestolen? Met de verzekering voorkom je dat je zelf het volledige bedrag voor een nieuwe dient te betalen.

Houd er rekening mee dat je twee mogelijkheden hebt om jouw fiets te verzekeren. Dat kan op basis van dekking ‘in natura’ of in geld. In dat laatste geval ontvang je de waarde van jouw fiets. Het geld kun je gebruiken om een nieuwe fiets te kopen, maar dat hoeft niet. En kies je voor een dekking ‘in natura’? Dan krijg je geen geld uitgekeerd, maar zorgt de verzekeraar voor een nieuwe fiets.

Aflopende of doorlopende dekking

De dekking die je afsluit voor een fiets geldt normaal gesproken zo’n 3, 5 of 7 jaar. Tijdens die periode kun je gebruik maken van een aflopende of een doorlopende dekking. De aflopende dekking krijgt steeds minder waarde, totdat je aan het eind van de looptijd helemaal geen dekking meer hebt. Wordt jouw fiets na een aantal jaren gestolen of raakt die total loss? Je krijgt een deel van de oorspronkelijke waarde uitgekeerd. Het voordeel van deze polis is een lage premie.

Wil je liever gebruik maken van een doorlopende dekking? Je krijgt de volledige schade vergoed, ook na een paar jaar. Op die manier weet je altijd zeker dat je een nieuwe fiets kunt kopen of dat de verzekeraar zorgt voor een nieuw exemplaar. Houd er rekening mee dat de dekking over het algemeen wat hoger is.

Tip: kies je voor een doorlopende dekking voor jouw fietsverzekering? In de meeste gevallen kun je de dekking meenemen naar een volgende fiets.

Diefstal of volledig casco

Je hebt voor jouw fietsverzekering de keuze uit een paar verschillende dekkingen. Je kunt jouw fiets in ieder geval verzekeren tegen diefstal. Wordt de fiets gestolen? Je krijgt de schade uitgekeerd, waarbij het bedrag afhangt van de waarde van de fiets en of je een aflopende of een doorlopende dekking kiest.

Wil je daarnaast ook schade door vallen, brand of een aanrijding laten vergoeden? Kies dan een dekking op basis van Volledig Casco. De premie ligt wat hoger, maar in ruil daarvoor hoef je zelf niet voor de kosten van eventuele schade op te draaien.

Extra dekkingen voor jouw fietsverzekering

Daarnaast zijn er extra dekkingen beschikbaar voor jouw fietsverzekering, waarmee je die naar wens kunt uitbreiden. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een ongevallen-opzittenden verzekering. Je verzekert daarmee ook kinderen en anderen die je meeneemt op de fiets. Raken zij blijvend invalide of komen ze te overlijden? Dan keert de verzekeraar daarvoor eenmalig een bedrag uit.

Andere bekende aanvullende modules zijn die voor verhaalrechtsbijstand en pechhulp dekking. Met die laatste module sta je er niet alleen voor als je langs de weg komt te staan. Er is hulp beschikbaar, om je weer op weg te helpen of om je op te halen en ervoor te zorgen dat jouw fiets gerepareerd kan worden. Met de verhaalrechtsbijstand zorg je ervoor dat er juridische hulp beschikbaar is als je schade wilt claimen of bij aansprakelijkheid. Je staat er niet alleen voor, waardoor het een stuk waarschijnlijker wordt dat je de schade netjes vergoed zal krijgen door de tegenpartij.

Verzekering voor jouw fiets

De verzekering voor jouw fiets biedt een bepaalde dekking, voor een premie die je per maand of per jaar betaalt. Het is belangrijk om de fietsverzekering niet meteen te vergelijken aan de hand van de kosten. Probeer in plaats daarvan eerst goed te kijken naar de dekking en voorwaarden. Pas op het moment dat je goed weet waar je naar op zoek bent is het verstandig om de premies erbij te halen. Je voorkomt daarmee dat je een lage premie afsluit, voor een verzekering die niet de dekking biedt waar je precies naar op zoek bent.

Fietsverzekering: online berekenen en afsluiten

Benieuwd naar de mogelijkheden om een fietsverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld voor diefstal of op basis van Volledig Casco? We maken het je online graag makkelijk om de verschillende opties met elkaar te vergelijken. De eenvoudigste manier om de juiste polis voor jouw fiets te vinden. Voorkom dat je zelf hoge kosten betaalt als jouw fiets gestolen wordt of als je te maken krijgt met schade door vallen, brand of een aanrijding.

Je kunt online jouw fietsverzekering berekenen, met de handige tool die we daarvoor hebben ontwikkeld. Ontdek op die manier wat het kost om jouw fiets goed te verzekeren. Vergelijk de verschillende verzekeraars en maak daar een keuze uit. Daarna kun je de verzekering voor jouw fiets meteen online afsluiten.

Meer weten over de fietsverzekering of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons op telefoonnummer 0223 – 62 74 23 of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.

2.Direct verzekerd Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.

3.Gratis Polischeck Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.

4.Tot 80% Noclaim Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • goedkope fietsverzekering vergelijken

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23