Fiets kopen

Binnen enkele minuten je fietsverzekering vergelijken en online afsluiten.

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Fiets kopen en meteen verzekeren?

De Consumentenbond heeft in 2019 de premies van fietsverzekeringen en snorfietsverzekering onderzocht. En wat bleek? De premies verschillen sterk. Daarnaast werd duidelijk dat de verzekering die u afsluit bij de aankoop van uw fiets niet altijd de beste keus is.

Als voorbeeld nam de Consumentenbond een 40 -jarige Rotterdammer die een e-bike van 2.500 euro wil verzekeren. De verschillen in premies zijn enorm. Waar een verzekeringsmaatschappij als Allianz 74 euro aan jaarpremie voor deze verzekering vraagt, brengt een andere verzekeraar, die haar verzekeringen vooral verkoopt via de fietshandel, voor deze verzekering 210 euro aan premie in rekening.

Factoren die de premie bepalen

Net als bij autoverzekeringen geldt ook voor de fietsverzekering dat de premie van verschillende omstandigheden afhankelijk is. Jongeren betalen een hogere premie dan ouderen. En mensen die op het platteland wonen betalen een lagere premie dan mensen in de stad.

Verzekeringen niet automatisch via de verkoper afsluiten

Naar aanleiding van dit onderzoek adviseert de Consumentenbond om niet zomaar een verzekering via de verkoper van de fiets af te sluiten. Steeds vaker bieden leveranciers van goederen zoals fietsen, auto’s, mobiele telefoons en witgoed aan om samen met het artikel ook een verzekering af te sluiten. Maar zo’n aanvullende verzekering kan een premie kennen die veel hoger is dan wanneer u gewoon een losse verzekering afsluit.

Wij zien ook dat er vaak voorwaarden gelden die het nut van zo’n verzekering een stuk minder maken dan je als koper verwacht. Ook komt het voor dat bepaalde onderdelen op zo’n aparte verzekering ook al gedekt zijn op de inboedelverzekering die veel mensen hebben. Op dat moment betaal je als consument dus eigenlijk twee keer premie voor dezelfde dekking, terwijl je bij een schade toch echt maar één keer een vergoeding ontvangt.

Bel ons gewoon even op en laat ons vergelijken

Staat u voor een grotere uitgave en krijgt u het aanbod om gelijktijdig met het artikel een fietsverzekering af te sluiten? Vraag even naar de voorwaarden en premie en zeg dat u hierover wilt nadenken. Stuur die informatie naar ons en wij kijken graag of dit voor u een passend aanbod is of dat er in de markt aantrekkelijkere alternatieven voor u zijn.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.

2.Direct verzekerd Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.

3.Gratis Polischeck Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.

4.Tot 80% Noclaim Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder


  • goedkope fietsverzekering vergelijken

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23