motorverzekering berekenen

Met Autoverzekeraar jouw motorverzekering berekenen

Op je motor stappen en de wijde wereld in trekken. Volgens vele motorrijders is er niets mooiers dan dat. Behalve van je tweewieler geniet je van de aan je voorbij trekkende landschappen en het weer. Een motor is een prachtige, maar ook een flinke investering. Daarom wil je voorkomen dat jouw trots in de nabije of verdere toekomst kosten gaat opleveren. Daarom is het belangrijk een goede goedkope motorverzekering af te sluiten. Autoverzekeraar.nl helpt je de premie van een motorverzekering die aan jouw wensen voldoet, te berekenen. Je kunt deze meteen online afsluiten.

Sluit je verzekering online af en bespaar op je premie

Binnen de motorwereld bestaan er veel verschillende aanbieders van verzekeringen. Daardoor is het als motorbezitter soms lastig om door de bomen het bos nog te zien. Wil je weten welke verzekering het beste bij jou en je robuuste tweewieler past? Maak dan gebruik van de online vergelijkingstool van Autoverzekeraar.nl. Door de voor jou beste verzekeraars op een rijtje te zetten, kun je het kaf van het koren scheiden en met een gerust hart een beslissing nemen. Online je motorverzekering vergelijken via ons en bespaar op je premie. Dit kan je op jaarbasis een flink bedrag schelen.

Keuze uit drie verzekeringsvormen

Net zoals bij autoverzekeringen heb je ook bij motorverzekeringen de keuze uit drie basis verzekeringsvormen. De WA (wettelijke aansprakelijkheid) is de meest beperkte verzekering. Het is wettelijk verplicht deze af te sluiten, omdat hij dekking geeft bij schade die je met je motor eventueel aan anderen toebrengt. Kies je voor een iets uitgebreidere dekking met de WA beperkt casco verzekering, dan ben je ook verzekerd voor zaken als diefstal en andere schades die buiten jouw schuld om zijn ontstaan. Denk bijvoorbeeld maar aan natuurschade. De WA volledig casco oftewel allrisk motorverzekering dekt vrijwel alles.

Welke gegevens zijn er nodig om een motorverzekering te berekenen?

Autoverzekeraar.nl helpt je graag met het maken van een berekening voor een motorverzekering. Het enige wat we daarvoor van je nodig hebben, is enkele persoonlijke gegevens en gegevens van je motor. Zo vragen we je naar het kenteken, het merk, het model en het bouwjaar, maar ook naar het gewicht, het vermogen in kW en de cataloguswaarde van je voertuig. Verder is het belangrijk om een zo adequaat mogelijke schatting van het aantal gereden kilometers per jaar te geven, net als de hoeveelheid schadevrije jaren die je inmiddels wellicht hebt opgebouwd.

Wat beïnvloedt de premie van je motorverzekering?

Zou je tegelijk met iemand anders de premie voor een motorverzekering berekenen, dan zal je zien dat de twee uitkomsten niet met elkaar overeenkomen. Ook niet als jullie hetzelfde type motor uit hetzelfde bouwjaar rijden. De premie voor een motorverzekering is namelijk persoonsgebonden. Dit betekent dat behalve de kenmerken van je tweewieler ook zaken als je leeftijd, woonplaats en het aantal schadevrije jaren op je naam een rol spelen bij de berekening. Met een auto opgebouwde schadevrije jaren mag je overigens vaak naar een motorverzekering meenemen, mits je bij dezelfde verzekeraar blijft.

Wat er nog meer meetelt? De cilinderinhoud van je motor. Hoe groter de cilinderinhoud en dus het vermogen van je motorverzekering, hoe hoger ook de premie zal zijn. Naast de cilinderinhoud kijkt een verzekeraar ook naar de waarde van jouw motor. Het gaat dan om de cataloguswaarde. Tot slot is natuurlijk ook het type motorverzekering dat je laat berekenen bepalend voor de premiehoogte. Des te uitgebreider de verzekering, des te meer je hier maandelijks voor betaald. Heb je ook een auto op je naam? Soms krijg je korting op je motorverzekering als je deze bij dezelfde maatschappij afsluit.

Diefstalbeveiliging

Als motorrijder hoeven we je niet te vertellen dat jouw voertuig vele malen diefstalgevoeliger is dan een auto. Dit heeft vaak tot gevolg dat je meer premie betaalt, zeker wanneer je in een gebied woont dat door verzekeraars als risicogebied is aangemerkt omdat daar vaak motoren worden gestolen (alhoewel ook het type motor dat je bezit een rol speelt). En des te hoger het risico is dat de verzekeraar loopt, des te hoger zal ook de premie uitvallen.

In plaats van een hogere premie te heffen kiezen sommige verzekeraars ervoor om eisen te stellen aan de beveiliging van je motor. Hiermee krijg je overigens niet te maken wanneer je voor de meest beperkte motorverzekering, de WA-verzekering, kiest. In andere gevallen dien je de verzekeraar informatie te verschaffen over eventuele ART-sloten, SCM-beveiliging en de stalling. Is je motor erg diefstalgevoelig, dan kan het zijn dat een verzekeraar van je eist dat je deze aan een grond- of muuranker bevestigt, of binnen parkeert.

De verschillen per verzekeraar

Met behulp van onze vergelijkingstool van Autoverzekeraar.nl verkrijg je snel een helder overzicht van de verzekeraars die het beste bij je passen. In verreweg de meeste gevallen zal je door hen geaccepteerd worden, tenzij er sprake is van situaties zoals een tijdelijke rijontzegging in het verleden. Na het versturen van je aanvraag ontvang je binnen de kortste keren antwoord. De verzekeraar zal je eerst een tijdelijke verzekering geven, welke na controle zo spoedig mogelijk in een definitieve wordt omgezet.

Aanvullende verzekeringen voor jou als motorrijder

Ga je online je motorverzekering berekenen met de vergelijkingstool van Autoverzekeraar.nl? Dan kun je erop rekenen dat je na het invullen van de benodigde gegevens over de meest efficiënte informatie beschikt. Naast de basisverzekering voor je motor kun je namelijk ook direct aangeven met welke aanvullende verzekeringen je deze nog zou willen uitbreiden. Dit kunnen verzekeringen zoals de ongevallen opzittendenverzekering zijn, maar ook een rechtsbijstandverzekering of een no-claimbeschermer. Vul je wensen in en bereken jouw ideale motorverzekering.

Welke aanvullende verzekeringen kiest men het vaakst?

De keuze wat betreft aanvullende verzekeringen is een geheel persoonlijke, maar toch zien we dat motorrijders vaak dezelfde voorkeur hebben. Omdat je als opzittende van een motor een kwetsbaar onderdeel van het verkeer vormt, achten velen het een goed idee om een ongevallen opzittendenverzekering af te sluiten. Deze keert bij blijvende invaliditeit of overlijden een bepaald bedrag uit. Ook de schadeverzekering opzittenden wordt vaak afgesloten. Met een rechtsbijstandsverzekering kun je rekenen op juridische hulp en advies.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder


  • ANWB motorverzekering

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23