oldtimerverzekering berekenen

binnen 1 minuut je goedkope oldtimerverzekering vergelijken en afsluiten.

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Oldtimerverzekering

Een oldtimerverzekering afsluiten? Je kunt online de verzekeringen berekenen en vergelijken. Speciaal geschikt voor oldtimers, om die op een goede en voordelige manier te verzekeren. Soms aan de hand van specifieke voorwaarden, geschikt voor de wijze waarop jij er (nog) mee rijdt.

Op basis van de dekking die je zoekt, om jouw oldtimer uitgebreid te verzekeren of om de premie oldtimer zo laag mogelijk te houden. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leggen je uit waarop te letten. Maak de beste keuze voor een oldtimerverzekering, zowel op basis van de dekking als de premie die je per maand of per jaar betaalt.

We zetten de verschillen tussen een oldtimer en een youngtimer voor je op een rij, net als de belangrijke eigenschappen van de polissen. Ontdek de belangrijke voorwaarden voor de dekking en bereken online jouw mogelijkheden. Je kunt de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken en meteen afsluiten, zodat je daar direct gebruik van kunt maken.

Oldtimer of youngtimer: wat zijn de verschillen?

Twijfel je of je een oldtimer rijdt, of dat er eigenlijk sprake is van een youngtimer? Het zijn in de beide gevallen oude auto’s, al is er sprake van een paar belangrijke verschillen.

Een youngtimer is bijvoorbeeld minimaal 15 jaar oud en verkeerd in een goede staat. Daardoor is het goed mogelijk om er iedere dag mee te rijden, zoals je dat ook met een nieuwe auto zou doen. De auto heeft over het algemeen een mooie uitstraling en biedt voldoende comfort en luxe. Met name zakelijk maken veel mensen hier graag gebruik van. De young timer biedt zakelijk fiscaal voordeel, dankzij de bijtelling die geldt over de dagwaarde in plaats van de nieuwwaarde.

Een oldtimer kennen we ook wel als een klassieker, en zit iets anders in elkaar. Het zijn auto’s voor liefhebbers, die de modellen vertroetelen en koesteren. In de meeste gevallen voldoen ze niet meer aan de huidige maatstaven voor dagelijks vervoer. Dat komt door hun beperkingen op het gebied van veiligheid, het milieu en het comfort. In plaats daarvan wordt er mee gereden tijdens speciale rally’s, naar bijeenkomsten en soms om van een mooie dag te kunnen genieten. De oldtimer is minimaal 25 jaar oud. Vanaf 40 jaar worden de auto’s volledig vrijgesteld van belastingen, om hobbyisten te ontlasten.

Waarop letten bij een oldtimerverzekering?

Wil je een oldtimerverzekering afsluiten en ben je benieuwd waarop te letten? We zetten een paar belangrijke eigenschappen voor je op een rij:

 • Acceptatieleeftijd
  Auto’s van 25 jaar en ouder komen in aanmerking voor de titel ‘oldtimer’. De meeste verzekeraars verzekeren auto’s vanaf deze leeftijd. Toch is het verstandig om hier goed op te letten, waarmee je zeker weet dat jouw auto aan de voorwaarden voldoet.
 • Maximaal aantal kilometers
  Kijk goed naar het aantal kilometers per jaar dat je met de auto mag rijden binnen de oldtimerverzekering. Gebruikelijke aantallen zijn 5.000 of 7.500 kilometer per jaar. Dat is ruim voldoende om er af en toe mee te rijden en bijvoorbeeld naar rally’s of bijeenkomsten te gaan. Wil je meer rijden? In sommige gevallen is het dan niet mogelijk om een verzekering voor oldtimers af te sluiten. Je kunt dan kiezen voor een reguliere autoverzekering, maar de premie daarvoor ligt normaal gesproken hoger.
 • Taxatie of taxatierapport
  Sommige verzekeraars willen de auto eerst taxeren, voordat ze die verzekeren. Andere aanbieders accepteren een taxatierapport. Dat maakt het makkelijker om de oldtimerverzekering af te sluiten en zo snel mogelijk met jouw oldtimer de weg op te kunnen.

Voorwaarden voor de dekking

Er kan sprake zijn van specifieke voorwaarden voor de dekking van de oldtimerverzekering. Zoek je de beste polis? Kijk dan bijvoorbeeld goed naar het eigen risico waarvan sprake is. Dit zijn de kosten die je eerst zelf dient te betalen, voordat de verzekeraar het van je overneemt. Een hoger eigen risico leidt tot een lagere premie. Aan de andere kant betekent dit dat je zelf wat geld achter de hand moet hebben, op het moment dat er wat aan de hand is.

Let op: voor jongere bestuurders van oldtimers geldt vaak een hoger eigen risico. Het gaat om bestuurders tot bijvoorbeeld 24 of 25 jaar.

Met name bij rustschade kan er sprake zijn van een (specifiek) eigen risico. Moet de ruit vervangen worden? De kans bestaat dat je een deel van de kosten zelf dient te betalen. Dat eigen risico geldt bovendien per geval, in plaats van per jaar waarin je verzekerd bent. Let goed op de voorwaarden van de oldtimerverzekering met betrekking tot het eigen risico. Het kan helpen de premie omlaag te brengen, maar brengt ook kosten met zich mee als je een keer te maken krijgt met schade.

Beste oldtimerverzekering: online vergelijken

Je kunt de beste oldtimerverzekering afsluiten op basis van de WA-dekking, een WA Beperkt Casco-dekking of een WA All Risk-dekking, zoals je gewend bent van de autoverzekering.

Je kunt online de oldtimerverzekering berekenen. Aan de hand van een paar eenvoudige vragen berekenen we de mogelijkheden en doen we je een voorstel, zodat jij goed weet wat er mogelijk is en wat de verzekering per maand of per jaar zal kosten.

De basisdekking voor jouw oldtimer (of youngtimer) kun je aanvullen met bijvoorbeeld een schadeverzekering inzittenden, net als de ongevallen inzittendenverzekering. Het zijn de aanvullende modules die er ook zijn voor andere auto’s, waarmee je dekking garandeert voor passagiers die met je meerijden. Verder kun je gebruik maken van bijvoorbeeld verhaalrechtsbijstand. Je krijgt dan juridische hulp om een claim in te dienen bij een eventuele tegenpartij. Je staat er niet alleen voor als er een keer wat aan de hand is, waardoor je meer kans hebt op succes.

Meer weten over de oldtimerverzekering of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen. 2.Direct verzekerd Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen. 3.Gratis Polischeck Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar. 4.Tot 80% Noclaim Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • goedkope oldtimerverzekering vergelijken

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23