oldtimerverzekering berekenen

Oldtimerverzekering klassieker Youngtimer

Niet iedere oude auto is automatisch een oldtimer. Een gewone autoverzekering is vaak duurder dan een oldtimerverzekering. Het hangt van de Verzekeraar af wanneer een auto een klassieker of oldtimer is , zij stellen namelijk verschillende eisen voor oldtimerverzekeringbijvoorbeeld youngtimers , klassiekers en oudere oldtimers die hobbymatig en of recreatief worden gebruikt. Andere aanvullende eisen voor klassiekers die dagelijks worden gebruikt hangt af van de Oldtimerverzekeraar voordat u een oldtimerverzekering kunt afsluiten.

Nederland telt zo’n 350.000 oldtimers. Wanneer een auto een oldtimer is, verschilt per autoverzekeraar en automerk. Sommige verzekeraars behandelen een 15 jaar oude auto al als jonge oldtimer (youngtimer) en hebben hier al een oldtimerverzekering voor. Bij anderen is een auto van 25 jaar en ouder pas een oldtimer, wat de Belastingdienst ook hanteert.
Voor oldtimers gelden soms gunstige belastingtarieven, afhankelijk van de leeftijd en brandstof.

Voordelen :

Een oldtimer maakt (vaak) minder kilometers en wordt meestal voorzichtig behandeld, waardoor de kans op schade kleiner is. Verzekeringsmaatschappijen stellen strenge en beperkende voorwaarden voor een oldtimerverzekering zoals:

  • Het bezit van een normale een auto voor dagelijks gebruik;
  • Een minimum- of maximumleeftijd van de verzekerde;
  • Een beperkt kilometers per jaar, bijvoorbeeld maximaal 5000 km;
  • Een minimale taxatiewaarde van de auto;
  • Verplicht SCM diefstalbeveiligingssysteem voor oldtimers boven de €25.000;
  • Een verbod om de oldtimerverzekering te gebruiken voor woon-werkverkeer, voor races of snelheidsritjes en/of om de oldtimer te verhuren als taxi of bruidsauto;
  • Uitsluiting van bepaalde automerken van de oldtimerverzekering.

Hobbymatig meedoen aan een puzzelrit of toertocht is wel toegestaan. Wie dagelijks in zijn oldtimer wil rondrijden heeft een zogenoemde semi-klassieker of semi oldtimerverzekering nodig.

Wat is een oldtimer

Een oldtimer is een voertuig waarvan het model al lange tijd niet meer gefabriceerd wordt.

Bij een auto spreekt men doorgaans van oldtimer als deze periode meer dan 25 jaar is. Voor andere voertuigen, zoals een bromfiets of een motorfiets rekent men een periode van meer dan 30 jaar voor een verzekering.

Je krijgt belastingvrijstelling voor voertuigen die ouder zijn dan 40 jaar.
Er zijn verschillende oldtimerclubs in Nederland die aangesloten zijn bij FEHAC (Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs).

Klassiekerverzekering

Het tijdperk van de naoorlogse of klassieke automobiel begon in 1949, na de herstart die volgde op het einde van de Tweede Wereldoorlog, en eindigde in 1979. De periode kent in elk van haar decennia een grote ommekeer. Het is ook de periode waarin Japan gemobiliseerd raakt en haar positie op de wereldautomarkt inneemt. En terwijl de Japanse auto-industrie almaar sterker werd moest de Amerikaanse vanaf de jaren zeventig zwaar incasseren.

Enkele van de opmerkelijkste wagens uit de periode 1949-1979 waren de Citroën DS, de Ferrari 250, de Ford Mustang, de Mini, de Morris Minor, de Oldsmobile 88, Cadillac DeVille en de Volkswagen Golf.

De Citroën DS uit 1955 was de opvolger van de Citroën Traction Avant. In 21 jaar tijd werden zo’n anderhalf miljoen stuks geproduceerd.

Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23