woonpakket berekenen

binnen enkele minuten je woonverzekering vergelijken en afsluiten in onze pakketverzekering.

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Woonverzekering

Online een woonverzekering afsluiten of meer weten over hoe die precies in elkaar zit? Het is een pakketverzekering, speciaal voor jouw woonhuis. Met een inboedelverzekering en een opstalverzekering, waarmee je jouw spullen en het huis goed verzekert.

Tip: je bent wettelijk niet verplicht om een woonverzekering af te sluiten. Houd er rekening mee dat veel banken en geldverstrekkers een opstalverzekering verplichten om een hypotheek af te sluiten. De inboedelverzekering sluiten veel mensen af om hun spullen goed te verzekeren. De opstal- en inboedelverzekering vormen samen een woonverzekering.

Het grote voordeel van een pakketverzekering voor de inboedel en opstal is dat je voorkomt dat verzekeraars naar elkaar kunnen wijzen als er iets aan de hand is. De keuken kun je niet meenemen tijdens een verhuizing, maar alles wat in de koelkast ligt behoort tot de inboedel. Bij schade kan het lastig blijken om de kosten vergoed te krijgen, als je twee verschillende verzekeraars hebt voor de inboedel en de opstal.

Wij helpen je de ideale woonverzekering te vinden, door goed te kijken naar de pakketten die er beschikbaar zijn. Speciaal voor jouw woonhuis, waarmee je alles in en om het huis kunt verzekeren. Net als het huis zelf, zodat je ook voldoet aan de verplichtingen die de hypotheekverstrekker stelt.

Woonpakket: inboedel en opstal

Benieuwd hoe het woonpakket precies in elkaar zit? Wij zetten het voor je op een rij:

 • Inboedelverzekering
  Het gaat om alle spullen die je thuis hebt staan, zoals de meubels. Het gaat om de tafel, stoelen en bank die je binnen hebt staan, net als eventuele meubelen in de tuin. Bovendien geldt de extra uitgebreide dekking voor kasten, voor schilderen aan de wand en bijvoorbeeld de apparatuur die je gebruikt.
  Tip: bereken vooraf de waarde van jouw inboedel en stem de verzekering daar vervolgens op af. Je voorkomt daarmee dat je bent onderverzekerd, binnen de woonverzekering die je kiest.
 • Opstalverzekering
  Een verzekering voor alles dat aard- en nagelvast zit. Grofweg kun je er vanuit gaan dat alles dat je niet meeverhuist behoort tot de opstalverzekering. Het gaat om het huis zelf, net als om bijvoorbeeld de badkamer die erin zit. Ontstaat er schade aan het plafond of aan de deuren? Dan gebruik je daarvoor de opstaldekking in plaats van die voor de inboedel.

Tip: de inboedelverzekering is er meestal op basis van twee dekkingen. Je kunt kiezen voor een reguliere variant of een Allrisk-dekking. In dat laatste geval is ook schade die je zelf veroorzaakt gedekt, bijvoorbeeld als je een glas wijn over de bank of het tapijt laat vallen.

Let op: schade door opzet, door oorlog, aardbevingen en overstromingen is doorgaans niet gedekt via de opstalverzekering. Bovendien is glas niet standaard meeverzekerd, dus sluit daar een aparte module voor af als je dit belangrijk vindt.

Aansprakelijkheidsdekking

Een bekende uitbreiding op de woonverzekering is de aansprakelijkheidsverzekering. Het gaat officieel om de AVP, de Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren. Daarmee verzeker je je voor schade die je aan andere spullen of personen toebrengt. Houd er rekening mee dat je niet verzekerd bent voor eigen schade.

De aansprakelijkheidsverzekering kun je natuurlijk voor jezelf afsluiten, net als voor jou en je partner of heel het gezin. Inwonende kinderen (minderjarig) zijn standaard meeverzekerd. In sommige gevallen mogen ze uitwonend zijn voor hun studie. Kijk de voorwaarden er goed op na, bijvoorbeeld om te voorkomen dat je dubbele dekkingen afsluit.

De aansprakelijkheidsdekking hoeft over het algemeen niet veel te kosten, maar is wel erg waardevol op het moment dat er iets aan de hand is. Met name letsel loopt snel in de papieren. Zou je met een fiets tegen iemand anders aanrijden of valt er in huis iets op iemand die op bezoek is? Bij blijvende invaliditeit of overlijden heb je een groot deel van de dekking tot 2.500.000 euro waarschijnlijk harder nodig dan je zou denken.

Ook is het tegenwoordig mogelijk om een autoverzekering goedkoop op het pakket mee te verzekeren. De auto profiteert namelijk mee met de gehele pakketkorting en een verlaagd eigen risico.

Woonverzekering: vergelijken en afsluiten

Denk je na over een woonverzekering, als pakket voor de inboedel en opstal? Het is een goed idee om de beiden met elkaar te combineren. Daarmee zorg je ervoor dat je bij één verzekeraar terecht kunt als er een keer wat aan de hand is. Het voorkomt lange discussies, bijvoorbeeld als er sprake is van waterschade. Die kan de inboedel aantasten, terwijl het misschien komt door een plafond dat is gaan lekken. Je hebt dan te maken met zowel de inboedel als het woonhuis zelf. Door de beiden te combineren is er uiteindelijk één verzekeraar die de kosten voor je zal dekken.

We maken het je online graag makkelijk om de woonpakket verzekering te berekenen. Ga altijd uit van de dekking waar je naar op zoek bent en houdt rekening met de voorwaarden die de verzekeraar stelt voor het eigen risico. Op die manier weet je zeker dat de verzekering goed bij je past en dat je op uitkering kunt rekenen als er een keer wat aan de hand is.

Kijk vervolgens pas naar de premie die je betaalt. Je weet dan zeker dat de verzekering een goede dekking biedt, waar je vervolgens een lage prijs per maand of per jaar voor betaalt. De beste manier om een goede woonverzekering te vinden, die je natuurlijk online kunt aanvragen en afsluiten om er gebruik van te maken.

Meer weten over de woonverzekering of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.

2.Direct verzekerd Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.

3.Gratis Polischeck Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.

4.Tot 80% Noclaim Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • woonverzekering in woonhuisverzekering

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23