quadverzekering

Online eenvoudig je quad verzekering afsluiten.

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Quad verzekering

Een quad verzekering afsluiten? Je kunt jouw quad verzekeren zoals je ook een auto of een scooter verzekert. Met de verplichte WA-dekking, een WA Beperkt Casco-dekking of met een Allrisk-dekking om ook schade die je zelf veroorzaakt te dekken.

De verzekering voor jouw quad kun je online vergelijken, om daar een goede keuze uit te maken. Voor een scherpe premie per maand, terwijl je kunt rekenen op een goede dekking. Voor de schade waarop je het meeste risico loopt.

Tip: benieuwd of de verzekeraar jouw voertuig beoordeelt als een quad? Het is een vierwielige motorfiets of brommer. Het gaat om een motorvoertuig, waarvoor richtlijnen gelden met betrekking tot de maximumsnelheid, massa en het maximumvermogen. Aan de hand daarvan bepaalt de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) of het gaat om een bromfiets, een (driewielig) motorrijtuig of een personenauto.

Zorg ervoor dat je goed weet hoe de RDW jouw voertuig beoordeelt. Aan de hand daarvan kun je online een verzekering aanvragen of de mogelijkheden met elkaar vergelijken. Dat biedt je de kans om een quad verzekering af te sluiten, uiteraard voor een zo scherp mogelijke premie.

Hoogte van de premie

Benieuwd hoe de verzekeraar de hoogte van de premie om jouw quad te verzekeren bepaalt? Daarvoor zijn een aantal gegevens en eigenschappen van belang:

 • Type dekking
  Zoek je een WA quad verzekering? Die is goedkoper dan de dekking met Beperkt Casco of Volledig Casco (Allrisk). Naarmate je meer risico’s wilt afdekken betaal je daarvoor gemiddeld genomen een hogere premie.
  Tip: de premie van de quad verzekering omlaag brengen? Soms kun je een hoger eigen risico kiezen. Je betaalt dan meer in het geval van een schade, al staat daar een lagere premie per maand of per jaar tegenover.
 • Gewicht van de quad
  Bepalend voor de premie van de verzekering voor jouw quad is het gewicht daarvan. Een zwaarder model kan over het algemeen meer schade veroorzaken dan een lichtere uitvoering. Dat berekent de verzekeraar door in de premie, waardoor je er meer of minder voor betaalt.

Let op: rijd je een trike in plaats van een quad? De verzekering is vergelijkbaar. Ook in dit geval is het gewicht bepalend voor de dekking die je kunt afsluiten en de premie die je daarvoor betaalt.

 • Aantal schadevrije jaren
  Een hoger aantal schadevrije jaren geeft de garantie op een lagere premie. Je kunt daarvoor veelal de jaren gebruiken die je hebt opgebouwd met de auto of jouw scooter. En blijf je zonder schade rijden? Dan neemt de premie ieder jaar een beetje verder af.
 • Jouw leeftijd
  Jongeren betalen meer dan volwassenen, omdat het risico op schade gemiddeld genomen groter is. Het is op jongere leeftijd extra belangrijk om de verschillende verzekeraars te vergelijken, bijvoorbeeld als je jouw quad wilt verzekeren.
 • Woonplaats in Nederland
  De plaats in Nederland waar je woont is van invloed op de premie die je betaalt om jouw quad te verzekeren. Plaatsen in de Randstad zijn duurder dan die in de rest van het land, omdat het risico op schade er gemiddeld genomen groter is.

Goedkope verzekeringen voor uw quad

Op zoek naar een goedkope quad verzekering en de mogelijkheden daarvoor? Wij maken het je graag makkelijk om de opties met elkaar te vergelijken. Houd er ondertussen rekening mee dat een goedkope verzekering alleen een goede keuze is als de dekking past bij de risico’s die je loopt.

De verzekering voor jouw quad dekt standaard schade die je aan anderen toebrengt (WA-dekking). Daarnaast kun je de schade dekken die buiten jouw schuld om ontstaat aan jouw eigen voertuig (Beperkt Casco) of zelfs de schade die je zelf veroorzaakt (Allrisk).

Tip: rijd je een nieuwe quad die je zo goed mogelijk wilt verzekeren? De All risk dekking is dan vaak een goede keuze. Naarmate de quad ouder wordt is het verstandig om de dekking terug te schroeven naar Beperkt Casco en uiteindelijk naar WA. Op die manier blijft de dekking passen bij de risico’s die je loopt en het schadebedrag dat daar gemiddeld genomen bij hoort.

De quad verzekering kun je online bekijken en vergelijken, bijvoorbeeld om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. En zorg ervoor dat de verzekering ingaat voordat je er de openbare weg mee op wilt. Alleen op die manier voldoe je aan de belangrijke verplichting tot een verzekering. Als je schade veroorzaakt aan anderen en andere voertuigen is die netjes gedekt, waardoor je op dat gebied geen risico loopt.

Zodra je een verzekering voor jouw quad afsluit kun je meteen gebruik maken van de voorlopige dekking. Dat betekent dat je er vanaf dat moment de weg mee op kunt. De verzekeraar controleert jouw gegevens, om de polis definitief te maken. Daarvan ontvang je bericht, samen met de groene kaart. Die kun je daarna gebruiken om aan te tonen dat je verzekerd bent voor het voertuig dat je rijdt.

Quad verzekering: vergelijken en afsluiten

Wil je een quad verzekering vergelijken? Kijk online goed naar de verschillende soorten dekkingen die er beschikbaar zijn. Bepaal welke risico’s je wilt afdekken en kies op die manier voor het type polis dat bij je past. Vergelijk binnen dat type de verschillende premies, zodat je een voordelige verzekeraar kiest. Zonder dat de dekking uiteindelijk niet bij je blijkt te passen.

Je kunt online de quad verzekering berekenen. Op die manier kun je de verschillende opties met elkaar vergelijken, om daar een goede keuze uit te maken. Wij helpen je er graag bij, zodat je zeker weet dat je veilig en verzekerd met jouw quad de weg op kunt. Met een polis die je hopelijk nooit nodig zal hebben, maar waarmee je weet dat het goed geregeld is als dit toch een keer aan de hand is.

Meer weten over de quad verzekering of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • quad verzekering

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23