quadverzekering

Quadverzekering berekenen

U wilt graag zorgeloos rijden en vooral niet onnodig teveel betalen. Wij bieden u een uitgebreid pakket van trike en quadverzekering aan, zodat u precies heeft wat u nodig heeft en nooit teveel premie betaald.

Naast de aansprakelijkheidsverzekering, die wettelijk verplicht is (WA verzekering), kunt u kiezen om het casco mee te verzekeren. Dit kunt u doen met een WA en beperkt casco of volledig casco (all risk). Naast de mate van dekking wordt de hoogte van de premie tevens bepaald door het type voertuig, het gebruik en de manier waarop het voertuig is beveiligd.

Zonder zorgen de weg op met uw quad? Net als bij een autoverzekering is het verplicht om een quadverzekering af te sluiten. Wanneer er schade ontstaat bij het gebruik van de quad vergoedt de verzekering deze schade. Een gerust gevoel!

Utility quad

Een utility quad of landbouw quad is een grote quad met grote banden, gebouwd voor zoals de naam het al zegt: werken.

Ze zijn voorzien van sterke motoren en vaak ook 4×4-aandrijvingen. Onder meer op boerderijen worden utility quads gebruikt. Ook rattenvangers maken tegenwoordig vaak gebruik van utility quads. Voor recreatief gebruik zijn ze zeer geschikt voor het ruige terreinwerk, de 4×4-aandrijving maakt ze geschikt voor het doorkruisen van bijvoorbeeld modderpoelen.

Eventueel met behulp van een lier kunnen deze quads vrijwel alle terreinomstandigheden overwinnen.

quadverzekeringUtility quads zijn gemaakt om werk te verrichten en om over ruig terrein te kunnen rijden. Ze zijn niet zo snel als hun sportieve tegenhangers maar ze zijn wel veel sterker. Deze machines zijn sterk gebouwd en klimmen over bijna alle obstakels heen zonder dat hierdoor het chassis erg beschadigd wordt, bij sport quads is dat niet het geval.

Maar al het voorgaande wil niet zeggen dat de utility’s lomp zijn. De topmodellen kunnen zo hard accelereren als de meeste sport-ATV’s en gaan ook even snel. Ze zijn een stuk krachtiger maar ook een stuk zwaarder. Door hun hogere gewicht zijn ze niet zo vinnig maar bij de topmodellen zijn de stuureigenschappen meestal ook goed. Hun cilinderinhoud varieert van 200 tot 1000 cc. Bij de sport quads bedraagt het maximum ongeveer 1000cc.

Nog een verschil is dat de utility’s over onafhankelijke achterwielophanging beschikken. Dit zorgt dat de beweging van het ene achterwiel het andere niet beïnvloedt, wat het comfort en de grip bevordert. De sport quads hebben meestal een starre achteras en kunnen wel beter driften (slippen bij het nemen van een bocht) maar zijn veel minder geschikt voor het echt ruige terreinwerk.

Bovendien zijn de meeste sport quads aangedreven door een ketting, net zoals een motorfiets, omdat een kettingaandrijving sportief en licht is. Het grote nadeel hiervan is dat de ketting onderhouden en soms vervangen moet worden.

De utility quads daarentegen worden, net zoals een auto, aangedreven met een cardan aandrijving. De torsie van de motor wordt via een roterende stang die in een oliebad draait van de transmissie naar de wielen gebracht.

Bijna alle utility modellen hebben rekken voor- en achteraan waar men zaken op kan plaatsen (soms zelfs meer dan 100 kg) en een grote reeks accessoires, bijvoorbeeld grasmaaiers, ploegen, grote opbergboxen, extra brandstoftanks en lieren.

Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23