rechtsbijstandverzekering

binnen enkele minuten je rechtsbijstandverzekering vergelijken en afsluiten.

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Ongeveer de helft van de Nederlands maakt daar gebruik van. Zij kunnen rekenen op juridische hulp, als ze te maken krijgen met een conflict. Ze betalen daarvoor maandelijks een scherpe premie, in ruil waarvoor ze geen hoog uurtarief van een advocaat hoeven te betalen als ze eenmaal hulp nodig hebben.

Het is de moeite waard om de verschillende rechtsbijstandverzekeringen te vergelijken. Op die manier vind je een goede dekking voor een scherpe premie, waarmee je eenvoudig op de kosten bespaart. En is er een keer iets aan de hand? De premie per jaar is gelijk aan het uurtarief van een advocaat. Zelfs als je pas na een aantal jaren te maken krijgt met een juridisch conflict haal de kosten er makkelijk uit.

Dankzij rechtsbijstand sta je er juridisch niet alleen voor. Er kijkt iemand met je mee naar jouw rechten. Dat helpt je om een claim in te dienen bij een verzekeraar, voorkomt dat jij je onbewust bent van jouw rechten en je staat sterker op het moment dat ook de andere partij juridische hulp inschakelt.

Rechtsbijstand: waar heb je recht op?

Benieuwd waar je recht op hebt als je besluit gebruik te maken van een rechtsbijstandverzekering? Je kunt de verzekering afsluiten voor hulp bij juridische conflicten. En is er nog geen conflict, maar ben je wel benieuwd naar de mogelijkheden en jouw positie op dat moment? Ook daarvoor kun je over het algemeen advies inwinnen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bij de rechtsbijstandverzekeraar zijn juristen in dienst, die je bij zullen staan. Zij weten op basis van hun expertise en dankzij hun uitgebreide ervaring waar je rekening mee dient te houden. Dat helpt je betere keuzes te maken en voorkomt juridisch lastige situaties, waar je zelf niet goed uitkomt.

Let op: is er een rechter bij betrokken of vraagt jouw zaak om specialistische juridische kennis? Die zaken worden veelal uitbesteed. Je kunt een advocaat regelen via de verzekeraar of (een deel van) de kosten laten vergoeden. Kijk goed tot welk bedrag ‘externe kosten’ worden vergoed, op basis van de polisvoorwaarden en dekking.

Belangrijke modules binnen de verzekering

Wil je een rechtsbijstandverzekering vergelijken? De polis is opgebouwd uit verschillende modules, die je wel of niet kunt afsluiten als consument of zzp ‘er. Wij zetten ze voor je op een rij:

 • Inkomen
 • Wonen
 • Fiscaal recht
 • Consument
 • Verkeer

1. Inkomen

Krijg je te maken met (dreigend) ontslag of ontstaat er een ander conflict met jouw werkgever? Je kunt rekenen op juridische bijstand, om je niet met een kluitje in het riet te laten sturen. Met deze module krijg je ook bijstand op het moment dat je een conflict hebt met een pensioenfonds of een uitkeringsinstantie, omdat het ook dan gaat om inkomen.

2. Wonen

Ontstaat er een probleem met de verhuurder van jouw woning of keurmerk krijg je daarmee te maken bij de aankoop van een huis? Het zijn lastige zaken rondom wonen, waarbij de kosten flink kunnen oplopen. Dankzij de rechtsbijstandverzekering voor deze module kun je rekenen op juridische bijstand. Ook bij conflicten met de buren kun je hier normaal gesproken gebruik van maken.

3. Fiscaal recht

Een module die veel mensen over het hoofd zien, maar die heel interessant kan zijn. Het gaat natuurlijk om de aan- en verkoop van aandelen, net als om conflicten met de Belastingdienst.

4. Consument

Heb je iets gekocht, gehuurd of maak je gebruik van lease of onterecht een boete gekregen? Zodra je te maken krijgt met een conflict kun je hiervoor gebruik maken van de rechtsbijstandverzekering. Dat geldt ook voor diensten die je afneemt, zoals bij jouw internetprovider of bij jouw telecommaatschappij.

5. Verkeer

In het verkeer kunnen er helaas vervelende situaties ontstaan, bijvoorbeeld als je betrokken raakt bij een ongeval in de auto of als voetganger. De juridische bijstand auto kan je helpen een claim in te dienen of jouw rechten te verdedigen, afhankelijk van wie er schuld heeft aan wat er is gebeurd.

Tip: de rechtsbijstandverzekering afsluiten voor een boot of ander pleziervaartuig? In sommige gevallen is daar een specifieke module of extra dekking voor beschikbaar.

Bovendien heb je de mogelijkheid om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten voor mediation bij een echtscheiding. Ook hier zijn kosten aan verbonden, terwijl het zeer de moeite waard kan zijn om op een goede manier uit elkaar te gaan. Dat voorkomt problemen en is zowel met als zonder kinderen een betere keuze.

Voorkom dubbele dekking met de rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering leidt regelmatig tot dubbele dekkingen. Dat komt door de losse polissen, naast de aanvullende modules. Het is verstandig om goed na te gaan of je niet al een dekking voor rechtsbijstand hebt, op het moment dat je de losse polis af wilt sluiten.

Andersom hoef je hier binnen bijvoorbeeld de autoverzekering niet opnieuw gebruik van te maken, als je al een losse dekking hebt. Kijk regelmatig goed naar de verzekeringen waar je over beschikt, om dubbele dekkingen te voorkomen. In plaats daarvan sluit je de modules af die je nog niet hebt verzekerd, waardoor je er niet alleen voor komt te staan op het moment dat je juridische bijstand zoekt.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Wil je de premie rechtsbijstandverzekering vergelijken ? Dat kan eenvoudig online, waarmee je een goed overzicht krijgt van de beschikbare polissen bij de diverse verzekeraars. Wij laten je zien wat er mogelijk is en welke premie je daar per maand of per jaar betaalt. Dat is flink minder dan het uurtarief van een advocaat of een juridisch specialist, waardoor het zelfs een goede keuze is als je bijna nooit te maken hebt met een conflict.

Je kunt online jouw rechtsbijstandverzekering berekenen. Gebruik de tool die we daarvoor hebben ontwikkeld. Aan de hand van een paar vragen laten we zien wat voor jou de beste mogelijkheden zijn.

Meer weten over de rechtsbijstandverzekering of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.

2.Direct verzekerd Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.

3.Gratis Polischeck Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.

4.Tot 80% Noclaim Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • rechtsbijstandverzekering

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23