vrachtwagenverzekering

Vrachtwagenverzekering

Een vrachtwagenverzekering afsluiten? Een belangrijke dekking voor jouw bedrijf, waarmee je voldoet aan de wettelijke verplichting en die je de kans biedt schade aan jouw eigen wagen(s) te dekken. Beschikbaar bij diverse verzekeraars, die we bij Autoverzekeraar.nl graag voor je op een rij zetten. Het complete overzicht met mogelijkheden, zodat je daar een goede keuze uit kunt maken.

Tip: heb je meerdere vrachtwagens die je wilt verzekeren? Let op de dekking bij onderlinge schade. Bij het laden en lossen of parkeren kan er schade ontstaan, die niet automatisch gedekt is als dat wordt veroorzaakt door een andere wagen binnen de polis.

De vrachtautoverzekering is beschikbaar als basisdekking en met een aantal aanvullende modules. Aan de hand daarvan stel je eenvoudig de polis samen waar je naar zoekt. Wij zetten voor je op een rij of je de verzekering nodig hebt en hoe je daar het best gebruik van kunt maken. Maak op die manier een betere keuze voor een goede dekking, terwijl je natuurlijk profiteert van een zo laag mogelijke premie.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice.

Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.

2.Direct verzekerd.

Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.

3.Elk jaar een goedkope autoverzekering. Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.

4.Tot 80% No claim.

Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23

  Heb ik een vrachtwagenverzekering nodig?

  De belangrijkste vraag voor jouw bedrijf: heb je een vrachtwagenverzekering nodig? Dit hangt af van een paar belangrijke facturen:

  • De vrachtwagen weegt meer dan 3.500kg
   Gaat het om een vrachtwagen van meer dan 3.500kg, inclusief het laadvermogen? Een gewone autoverzekering is dan niet meer voldoende, je hebt er een vrachtwagenverzekering voor nodig.
  • De wagen heeft een Nederlands kenteken
   Rijd je internationaal met de auto? De vrachtauto die een Nederlands kenteken heeft dien je in Nederland te verzekeren. Hier op Autoverzekeraar.nl tonen we je het overzicht van de beschikbare verzekeraars.
  • Nederland is de thuisbasis van de vrachtauto
   Rijd je vaak heen en weer naar het buitenland, naar bestemmingen door heel Europa? In combinatie met het Nederlandse kenteken is het belangrijk dat de vrachtauto z’n thuisbasis in Nederland heeft.

  Let op: rijd je met de vrachtwagen regelmatig naar bestemmingen buiten Europa, bijvoorbeeld naar de landen aan de andere kant van de Middellandse Zee? Stem de verzekering daarop af, omdat de dekking daar niet automatisch voor geschikt is.

  Verzekeringskaart: alle informatie

  Verzekeraars gebruiken de verzekeringskaart om je zo makkelijk mogelijk uit te leggen wat er wel en niet binnen de dekking valt. Op de kaart kun je eenvoudig zien voor welke soorten kosten je gedekt bent. Neem de kaart vooraf goed door en pak die erbij op het moment dat je te maken hebt met schade.

  Ontdek met de kaart eenvoudig of de vrachtwagenverzekering dekking biedt, zodra je te maken krijgt met schade. Blijkt de schade gedekt? Neem dan contact op met de verzekeraar, zodat je de kosten kunt laten vergoeden. Het is de makkelijkste manier om dit na te gaan, zonder dat je de volledige voorwaarden door hoeft te spitten.

  Basisdekking en aanvullende modules

  Je hebt voor de vrachtwagenverzekering de keuze uit een basisdekking en een aantal aanvullende modules. We zetten ze voor je op een rij:

  • WA vrachtwagenverzekering
   De verplichte vrachtwagenverzekering, voor de wettelijke aansprakelijkheid. Je bent gedekt voor schade aan anderen (letsel) net als aan hun spullen en voertuigen. Op die manier is zowel de materiële als immateriële schade gedekt. Houd er rekening mee dat je zelf de kosten betaalt voor schade aan jouw eigen vrachtwagen.
  • WA Beperkt Casco
   Een meer uitgebreide dekking, om ook schade aan jouw vrachtwagen te dekken. Dit geldt voor schade door storm, brand en bijvoorbeeld diefstal. En krijg je te maken met een aanrijding van een dier of joyriding? Ook die zaken zijn gedekt met deze verzekering, maar dat geldt niet voor schade die je zelf (per ongeluk) aan jouw wagen veroorzaakt.
  • WA Volledig Casco (Allrisk)
   De vrachtauto zo uitgebreid mogelijk verzekeren? Met de Allrisk-dekking kun je volledig vertrouwen op de polis. Zelfs schade die je zelf veroorzaakt is gedekt, al is het natuurlijk belangrijk dat hierbij geen opzet in het spel is.

  Bovendien heb je voor de vrachtautoverzekering de keuze uit een aantal aanvullende modules. Wil je ook inzittenden goed verzekeren of gaat het je om een aanpassing van het eigen risico? Je kunt de verzekering samenstellen op de manier die je wilt. Verzeker bijvoorbeeld ingebouwde extra’s, voor meer dan de gebruikelijke €1.000 die vaak standaard is. Gebruik je een dure radio of een ander elektronicasysteem? Met een meer uitgebreide dekking voorkom je dat je de kosten daarvan bij diefstal zelf dient te betalen.

  Verder kun je bijvoorbeeld gebruik maken van dekking voor rechtsbijstand. En wil je de inzittenden in de vrachtauto ook goed verzekeren? Let dan op het verschil tussen de schadeverzekering en de ongevallenverzekering. We leggen je de verschillen graag uit, zodat je daar vanuit ons complete overzicht een goede keuze uit kunt maken.

  Vrachtwagenverzekering berekenen en afsluiten

  Benieuwd wat een vrachtwagenverzekering kost en welke verzekeraars er beschikbaar zijn om een polis af te sluiten? We zetten het graag voor je op een rij, zoals we dat ook doen voor autoverzekeringen en andere dekkingen. Ontdek op die manier waar je terecht kunt, hoe de dekking is opgebouwd en welke premie je daar ondertussen voor betaalt. Belangrijke informatie, zodat jij een goede keuze kunt maken voor de vrachtauto die je graag wilt verzekeren.

  Je kunt online de vrachtwagenverzekering berekenen , aan de hand van een aantal eenvoudige gegevens. We vragen je alleen naar wat we nodig hebben, zodat je daarmee al binnen een paar minuten het volledige overzicht hebt. Ontdek welke verzekeringen voor de vrachtwagen er beschikbaar zijn, welke dekking goed bij je wensen past en welke premie je daarvoor betaalt. De goedkoopste vrachtautoverzekering met een goede dekking, om je daar geen zorgen over te hoeven maken.


  vrachtwagenverzekering