vrachtwagenverzekering

Vrachtwagenverzekering berekenen

Een vrachtwagen is een kostbaar bezit voor een onderneming waar een goede betaalbare vrachtautoverzekering bij hoort. Maak nu online een premievergelijking en zie direct wat bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen een goedkope vrachtwagenverzekering kost.

Met onze vergelijkingssoftware wordt objectief de premies en voorwaarden van de verzekering met elkaar vergeleken. De aanvraag voor de vrachtwagenverzekering van uw keuze, kunt u gewoon online doen. Uiteraard staan wij u ook persoonlijk te woord en helpen u graag verder.

Bestuurders

Bij de vergelijking voor een vrachtautoverzekering, is het mogelijk om rekening te houden met vrachtwagens met een vaste bestuurder of met wisselende bestuurders.

Zo sluit de vrachtwagenverzekering altijd aan op uw situatie.
En mocht er een keer schade zijn, dan handelen onze schade experts dat snel en duidelijk af, want een schade is al vervelend genoeg.

vrachtwagenverzekeringVoor het besturen van een vrachtwagen is een speciaal rijbewijs (rijbewijs C of rijbewijs CE, afhankelijk of er met een aanhanger / trailer gereden wordt) nodig. Bovendien is een bewijs van vakbekwaamheid verplicht voor beroepschauffeurs die ná 30 juni 1955 zijn geboren, en het gewicht van het voertuig boven de 3500 kg ligt, ook wel het chauffeursdiploma genoemd.

Zo’n bewijs van vakbekwaamheid is het CCV/B-diploma. Degene die al een rijbewijs C heeft en voor die datum is geboren, hoeft geen CCV-B diploma te hebben en kan de vrachtwagenverzekering vaak al afsluiten.

Sinds september 2009 is het CCV-B nog maar vijf jaar geldig, ongeacht wanneer het CCV-B is behaald. In die periode van vijf jaar moet men minimaal 35 uur aan nascholing gevolgd hebben. Deze 35 uur mag men verspreiden over die vijf jaar.

Enige vereiste is dat elke cursusdag minimaal 7 uur duurt. De nascholing kan zowel theoretisch als praktijkgericht zijn. Men kan kiezen uit verschillende, door het CCV erkende cursussen. Deze cursussen zullen vanaf 2008 gepubliceerd worden door het CCV. De nascholing wordt niet afgesloten met een examen. Na het volbrengen van de 35 cursusuren, zal het CCV dit doorgeven aan de gemeente.

Als dit is gebeurd, kan er een code bijschreven worden op het rijbewijs. Deze code, code 95, is 5 jaar geldig. Zonder code, geen CCV-B. En zonder CCV-B mag er geen beroepsgoederenvervoer gereden worden.

dekkingen vrachtwagen

WA VERZEKERING

De WA Vrachtwagenverzekering is een basisverzekering en wordt daarom geadviseerd voor vrachtauto’s ouder dan acht jaar. Schade die de eigenaar/bestuurder van de vrachtauto heeft veroorzaakt aan derden wordt vergoed.

WA BEPERKT CASCO VERZEKERING

De beperkt casco Vrachtwagenverzekering wordt geadviseerd voor vrachtauto’s van drie / vier jaar oud tot acht jaar oud. Verzekerd is schade die de eigenaar/bestuurder van de vrachtauto heeft veroorzaakt aan derden + Brand, diefstal, storm, ruitschade

WA CASCO VERZEKERING

De WA Casco Vrachtwagenverzekering wordt geadviseerd voor vrachtauto’s jonger dan drie / vier jaar. Verzekerd is schade aan derden veroorzaakt door de eigenaar / bestuurder + Brand, diefstal, storm, ruitschade + Botsingen, omslaan, slippen en van de weg raken.

Aanvullende verzekeringen

Werkrisico
Bij laden en lossen gebeuren helaas regelmatig ongelukken met laad- en loskleppen, liften of kranen. Ook bewegende laadvloeren (walking floors) zijn niet zonder risico. Met een werkrisicoverzekering dekt u schade aan mensen en materialen af.

Hiermee verzeker je dus aansprakelijkheid voor schade aan personen en zaken die is veroorzaakt door materiaal dat vast zit aan je vrachtauto. Het kan gaan om laad-, los- of werkmateriaal. De basispremie voor Werkrisico geldt alleen voor de op en/of aan het motorvoertuig gemonteerde kleine laad en/of loswerktuigen tot maximaal € 50.000.
Schade aan laad- en losmateriaal
Ook laad- en losmaterieel aan de vrachtwagen zelf, zoals een takel of laadklep kan beschadigen. Deze schade is apart te verzekeren. De dekking geldt ook voor schade door slijtage of fouten in het materiaal (eigen gebrek).
Aanhangers, opleggers en trailers
Rijdt u met een aanhanger of oplegger? Hiervoor kunt u direct de WA verzekering meeverzekeren. Met de aanvullende verzekering van de vrachtwagenverzekering Aanhanger Cascodekking ben je verzekerd tegen schade aan of het verlies van een aanhangwagen.

Zo ben je onder andere verzekerd tegen diefstal, stormschade, overstroming en brand, wanneer je kiest voor de Beperkte Cascodekking.
Kies je voor de Volledige Casco dekking vrachtwagenverzekering dan ben je ook verzekerd tegen andere onvoorziene gebeurtenissen zoals botsen, aanrijding, slippen of een ongeval door slijtage.
Vervoer van gevaarlijke stoffen

Bij vervoer van gevaarlijke stoffen treft u extra maatregelen. Toch zijn de risico’s van deze transporten groter.

Met onze dekking voor vervoer van gevaarlijke stoffen verzekert u de aansprakelijkheid voor schade als gevolg van het transport.

Als je met je vrachtauto minder dan 20 keer per jaar gevaarlijke stoffen vervoert, kun je voor deze aanvullende dekking kiezen. Schade ontstaan door de gevaarlijke lading, waarvoor jij aansprakelijk bent, is dan gedekt tot een maximum van € 10.000.000 per gebeurtenis voor alle verzekerden samen. Dekking voor gevaarlijke stoffen kan pas worden afgegeven na overleg met ons. Vervoer van chemicaliën of gas in alle denkbare vormen en het vervoer van springstoffen verzekeren wij niet.
Privébezittingen bestuurder
Heeft de chauffeur persoonlijke spullen bij zich in de cabine van de vrachtwagen? Dit kan bijvoorbeeld bij diefstal een onverwachte schadepost zijn. U kunt deze bezittingen voordelig meeverzekeren.
Boekwaardeclausule
Als uw vrachtwagen total loss is, kan het zijn dat de dagwaarde die de verzekering uitkeert lager is dan de boekwaarde die door de leasemaatschappij of financier is vastgesteld. Dit financiële risico kunt u meeverzekeren. De verzekering keert in dat geval de boekwaarde uit in plaats van de dagwaarde.
Aanrijding tussen eigen voertuigen (Sister-Car-dekking)
Rijdt een van uw eigen vrachtauto’s een van uw andere vrachtauto’s aan? Dan wordt de schade van de aangereden vrachtauto alleen vergoedt als de aanrijding op de openbare weg gebeurde. Door uw verzekering uit te breiden met een Sister-Car-dekking krijgt u in dit geval ook een vergoeding als de aanrijding op uw eigen bedrijfsterrein gebeurde.

Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23