beste autoverzekering

We leggen je uit waarop te letten als je de beste autoverzekering wilt afsluiten

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Beste autoverzekering

Beste autoverzekering afsluiten? Iets waar veel mensen natuurlijk naar op zoek zijn, om een goede keuze te maken. Maar, waar moet je op letten? En is het wel mogelijk om de beste keuze te maken?

Onder andere de Consumentenbond doet veel onderzoek naar de verschillende verzekeringen. En de factoren die van invloed zijn op de premie die je betaalt. Voor een goede dekking, waarop je kunt vertrouwen als er een keer wat aan de hand is. En als je de schade wilt laten vergoeden, omdat je de kosten zelf niet kunt of wilt betalen.

We leggen je uit waarop te letten als je de beste autoverzekering wilt afsluiten. En hoe je zeker weet dat je een goede dekking hebt, ondanks de scherpe premie die je daarvoor betaalt. Aan de hand van de richtlijnen van de Consumentenbond, vanuit het online aanbod dat we je bij Autoverzekeraar.nl presenteren. Met natuurlijk alle verzekeraars, de verschillende dekkingen en de aanvullende modules die er beschikbaar zijn.

Tip: zeker weten dat je de beste autoverzekering afsluit? En houdt, door daar af en toe naar te kijken? Het is verstandig om jouw autoverzekering in ieder geval ieder jaar een keer te vergelijken. Soms kan het goedkoper of met een betere dekking voor dezelfde premie. Waardoor het de moeite waard is om over te stappen.

Goede autoverzekering: waarop letten?

Een goedkope autoverzekering afsluiten ? Dat is soms lastig, omdat je te maken hebt met allerlei dekkingen, premies en aanvullende modules. Het is in plaats daarvan verstandiger om te zoeken naar een goede polis. Voor een scherpe dekking, met de aanvullingen die je nodig hebt.

Je kunt de verzekeringen indelen in drie soorten dekkingen:

 • WA-autoverzekering
  Een autoverzekering, als je het vooral belangrijk vindt om een zo laag mogelijke premie te betalen. Met de minimaal (wettelijk) verplichte dekking. Voor schade aan anderen, aan andere voertuigen en de spullen van anderen. Schade aan jouw auto is nooit verzekerd, waardoor je een zo scherp mogelijke premie per maand betaalt.
 • WA+ of Beperkt Casco-autoverzekering
  Een aanvulling op de WA-dekking. Met vergoeding voor schade aan jouw auto, als die buiten jouw schuld om ontstaat. Bijvoorbeeld door wind en hagel, net als bij een aanrijding met een dier of als jouw auto gestolen wordt. En veroorzaak je zelf schade aan jouw eigen auto? Die betaal je zelf, waardoor je kunt rekenen op een scherpe premie voor de beste autoverzekering.
 • Allrisk of Volledig Casco-autoverzekering
  Je zo uitgebreid mogelijk verzekeren, om ook de schade aan jouw eigen auto eigenlijk altijd te kunnen laten vergoeden? Inclusief dekking voor schade die je zelf veroorzaakt, zolang er geen sprake is van opzet. Als uitgebreide keuze, als je daar naar op zoek bent in de beste autoverzekering voor de auto die je rijdt.

Los van het type dekking heb je de keuze uit een aantal aanvullende dekkingen. Bijvoorbeeld voor rechtsbijstand, net als met een Schadeverzekering Inzittenden en voor pechhulp. Belangrijke aanvullende modules, waarvan je zelf kunt bepalen of je daar gebruik van wilt maken.

Wil je de beste autoverzekering afsluiten met de meest uitgebreide dekking? Ga voor een All risk autoverzekering met de aanvullende modules. En vind je het juist belangrijk om een scherpe premie te betalen? Dan is een WA-autoverzekering zonder de modules wellicht een goede keuze.

Tip: veel mensen verzekeren hun nieuwe auto Allrisk. Auto’s vanaf 4 tot 5 jaar oud hebben vaak een Beperkt Casco-autoverzekering. Na 10 jaar of langer is een WA-autoverzekering in de meeste gevallen voldoende.

Beoordeling door de Consumentenbond

De Consumentenbond doet regelmatig onderzoek naar de beste autoverzekering en de goedkoopste motorverzekering. Benieuwd wat dat oplevert? We zetten een aantal van de resultaten op een rij:

 • WA-verzekering
  Onder andere de verzekeringen van Allianz Direct en Hema komen goed uit de test. Ze zijn flexibel opzegbaar en bieden ook in het buitenland de dekking die je belangrijk vindt. Bovendien valt op dat de bond iedere verzekeraar minimaal een voldoende geeft, waardoor je met deze polis zeker weet dat je kunt rekenen op een goede en eerlijke dekking.
 • Beperkt Casco-dekking
  Jouw auto meer uitgebreid verzekeren, ook voor schade die daaraan ontstaat buiten jouw schuld om? Volgens de Consumentenbond ben je bijvoorbeeld bij ABN AMRO goed uit. Je kunt er rekenen op een goede regeling voor vervangend vervoer bij je camperverzekering. Houd er wel rekening mee dat je er ook een betaalrekening moet afsluiten om er gebruik van te kunnen maken.
 • Allrisk-autoverzekering
  Een Allrisk-autoverzekering afsluiten en daarmee profiteren van de beste dekking die er beschikbaar is? Je kunt onder andere bij Aegon goed terecht. De Royaal-polis biedt de meest uitgebreide dekking. Bovendien is er geen sprake van een eigen risico, waardoor je de kosten meteen kunt laten vergoeden.

Benieuwd wat in jouw geval de beste autoverzekering is? Het is altijd verstandig om de verschillende mogelijkheden te vergelijken. Door goed te kijken naar wat er beschikbaar is, op basis van jouw persoonlijke gegevens. Aan de hand van waar je woont en bijvoorbeeld op basis van het eigen risico. Vaak van invloed op de hoogte van de premie, zodat de beste dekking van persoon tot persoon kan verschillen.

Beste autoverzekering: berekenen en vergelijken

De beste autoverzekering gezocht en benieuwd hoe je die bij Autoverzekeraar.nl kunt afsluiten? We helpen je door de verschillende verzekeringen online te berekenen. En door ze te vergelijken, zodat je daar meteen een goede keuze uit kunt maken.

Online jouw auto verzekeren, bijvoorbeeld om op de premie te besparen. Of om een meer uitgebreide dekking af te sluiten, zonder dat je daar aan de andere kant meer voor moet betalen. Als beste keuze voor jouw autoverzekering, waarmee je zeker weet dat je een goede keuze maakt. En waarbij wij je het papierwerk zoveel mogelijk uit handen nemen, zodat dit gelukkig niet lastig hoeft te zijn.

Meer weten over de beste autoverzekering of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • mercedes autoverzekering

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23