goedkope bestelautoverzekering

Een goedkope bestelautoverzekering sluit u online af bij Autoverzekeraar.nl

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Goedkope bestelautoverzekering

Een bestelautoverzekering afsluiten, maar weet je niet goed hoe je de beste keuze maakt? Wij helpen je erbij. Je bent bijvoorbeeld verplicht om de WA-verzekering voor jouw bestelauto af te sluiten, maar dat geldt niet voor de andere basisdekkingen die er beschikbaar zijn. En wist je dat je de keuze hebt uit een aantal aanvullende dekkingen, bijvoorbeeld om ook inzittenden goed te verzekeren? Wij leggen je uit waar je op moet letten, hoe je een goedkope bestelautoverzekering vindt en hoe je die online met elkaar kunt vergelijken om een goede keuze te maken.

Het begint met de belangrijkste vraag: wat is een bestelautoverzekering? En hoe sluit je die voordelig af? Door goed te letten op de dekking en de voorwaarden. Zonder meteen naar de premie te kijken. Je hebt uiteindelijk niets aan een goedkope polis, die niet uitkeert op het moment dat er echt een keer wat aan de hand is. Wij helpen je de beste verzekering te vinden, door in 5 stappen rekening te houden met alle belangrijke aspecten en eigenschappen.

De verzekering : Wat is het?

De belangrijkste vraag: wat is een bestelautoverzekering? Het is een verzekering, speciaal voor de bestelauto waarin je rijdt. Die verschilt van een personenauto, waardoor je daar een net iets andere verzekering voor nodig hebt.

De auto zelf zit anders in elkaar en de kans is groot dat je daar bovendien op een andere manier mee rijdt. Je zal de bestelauto vooral gebruiken om goederen te vervoeren, anders dan wanneer je rijdt in een personenauto. Daar kun je alleen of met anderen in plaatsnemen, zonder dat je allerlei (grote) materialen achterin hebt liggen.

De bestelauto heeft een grote laadruimte met een (vlakke) laadvloer. Die is geschikt om zware materialen te vervoeren, tot een gewicht van maximaal 3.500kg. Op die manier kun je zoveel mogelijk materialen meenemen, zonder dat je daar een speciaal rijbewijs voor nodig hebt. Zou je meer vervoeren dan dit maximale gewicht? Dan is er sprake van een vrachtwagen, waardoor je daarvoor wel een ander rijbewijs moet halen.

Je kunt een bestelautoverzekering afsluiten voor een bestelauto die voldoet aan de bovengenoemde voorwaarden. Er moet sprake zijn van een (vlakke) laadvloer in een ruime laadruimte. Bovendien moet je er maximaal 3.500kg mee kunnen vervoeren en moet je minimaal 10% van de ritten zakelijk maken. Uiteraard is het daarnaast gewoon toegestaan om er ook privé mee te rijden.

Bestelautoverzekering vergelijken

Benieuwd naar de manier waarop je een bestelautoverzekering kunt vergelijken? Het is belangrijk om goed te letten op 3 belangrijke aspecten:

 • Basisdekking en aanvullende modules
  De basisdekking bestaat uit de Wettelijke Aansprakelijkheid, eventueel aangevuld met Beperkt Casco en/of Volledig Casco. In het eerste geval betaal je de laagste premie, maar ben je alleen verzekerd tegen schade aan anderen en de voertuigen en spullen van anderen. Het is de verplichte dekking, waarbij je schade aan jouw bestelbus gewoon zelf betaalt. Met de Beperkt Casco- en Volledig Casco-dekking (Allrisk) kun je de dekking uitbreiden, tot zelfs schade die je zelf aan jouw eigen auto veroorzaakt. Zolang er geen sprake is van opzet uiteraard.

Tip: er zijn aanvullende dekkingen beschikbaar, bijvoorbeeld voor inzittenden en voor rechtsbijstand. Bekijk de aanvullende modules, waarmee je de bestelautoverzekering helemaal naar wens kunt samenstellen.

 • Premie van de zakelijke bestelautoverzekering
  Kijk daarná pas naar de premie voor de zakelijke bestelautoverzekering. Je voorkomt daarmee dat je een goedkope polis afsluit die niet uitkeert op het moment dat er daadwerkelijk een keer wat aan de hand is. Vergelijk de premie van de verzekeringen die een dekking hebben waar je naar zoekt. Je voorkomt daarmee bovendien dat je appels met peren vergelijkt, om een betere keuze te maken.
 • Advies om de verzekering af te sluiten
  In sommige gevallen kun je advies inwinnen om een goede bestelautoverzekering af te sluiten. Wij vertellen je uiteraard graag meer over de mogelijkheden en denken met je mee, als je het lastig vindt om zelf een keuze te maken. Op die manier vind je de polis die bij jou en jouw bedrijf past. Afgestemd op de bedrijfsauto die je rijdt, waardoor je zeker weet dat je daarvoor niet te veel betaalt.

Goedkope bestelautoverzekering: 5 stappen

Benieuwd hoe jij een goedkope bestelautoverzekering kunt afsluiten? We zetten het in 5 stappen voor je op een rij:

 • 1.Online invullen en berekenen
  Het begint met het invullen van de eerste gegevens, zodat je de bestelautoverzekering kunt berekenen. Dat kan gewoon online, zodat je meteen een beeld krijgt van wat er mogelijk is.
 • 2.Dekking selecteren en vergelijken
  Het is belangrijk om vervolgens de dekking te selecteren, zodat je de verzekeraars met elkaar kunt vergelijken. Zoek je de goedkope WA-dekking, een meer uitgebreide WA Beperkt Casco-polis of de Allrisk dekking met een Volledig Casco bestelautoverzekering? Wij zetten de mogelijkheden overzichtelijk voor je op een rij.
 • 3.Gegevens van de bedrijfsauto en van jou
  Zodra je een verzekering hebt gevonden die past bij wat je zoekt dien je nog een paar aanvullende gegevens te bevestigen. Het gaat om de gegevens van de bedrijfsauto, net als die van jou. Bijvoorbeeld over wanneer je jouw rijbewijs haalde en hoeveel schadevrije jaren je inmiddels hebt opgebouwd.
 • 4.Verzekering afsluiten met voorlopige dekking
  Zodra je de verzekering hebt gevonden die je zoekt kun je die meteen online afsluiten. Je ontvangt een voorlopige dekking, zodat je daar meteen de weg mee op kunt. De verzekeraar gaat er vervolgens voor je mee aan de slag.
 • 5.Acceptatie voor definitieve dekking
  Binnen een paar dagen hoor je van de verzekering of je definitief geaccepteerd wordt voor de bestelautoverzekering. Is dat het geval? Dan gaat de polis met terugwerkende kracht definitief in, zodat je daar minimaal een jaar gebruik van kunt maken en mee vooruit kunt.

Meer weten over de bestelautoverzekering of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons op telefoonnummer 0223 – 62 74 23 of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • goedkope bestelautoverzekering

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23