grijs kenteken verzekeren

De verzekering van je auto met grijs kenteken voor zakelijk en particulier gebruik.

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Grijs kenteken verzekeren

Een auto met grijs kenteken verzekeren? Indien jij en de auto aan specifieke voorwaarden voldoen is dat mogelijk. Dit biedt een aantal belangrijke voordelen. Houd er aan de andere kant rekening mee dat niet iedere verzekeraar bestelauto’s en andere bedrijfsauto’s accepteert, waardoor het niet altijd lukt om de dekking die je zoekt af te sluiten.

We zijn jouw specialist in autoverzekeringen , ook als op basis van de kenteken check blijkt dat je een grijs kenteken kunt verzekeren. Bovendien kun je dat gewoon online regelen, zowel particulier als zakelijk. We leggen je graag uit hoe dat werkt en wat de voordelen ervan zijn, zodat je voor jouw (bedrijfs)auto een goede keuze maakt.

Particulier verzekeren

Wil je met een grijs kenteken je zakelijke auto verzekeren en daar particulier gebruik van maken? Je hebt de keuze uit een aantal verzekeraars, al is het aanbod helaas beperkter dan wanneer je een ‘normale’ personenauto wilt verzekeren.

Tip: het kenteken hoeft natuurlijk niet echt grijs te zijn. Het gaat gewoon om een geel kenteken, al voldoet de auto aan specifieke voorwaarden. Om die reden kun je een grijs kenteken verzekeren, waarmee je profiteert van een aantal interessante voordelen.

Als je een zakelijk auto privé wilt verzekeren bestaan daarvoor mogelijkheden, al is het niet de eerste keuze waar veel ondernemers aan denken. Het grijze kenteken is er speciaal voor zelfstandig ondernemers die (uitsluitend) zakelijk gebruik maken van hun auto.

Zakelijk verzekeren

Het grijze kenteken zakelijk verzekeren? Dit is de keuze van de meeste zelfstandig ondernemers. Zo’n 80 procent van de auto’s staat op naam van een bedrijf. Of je met een grijs kenteken je auto direct kunt verzekeren hangt af van een aantal belangrijke eigenschappen van de situatie:

 • Leeftijd van de bestuurder
  Verzekeraars hebben doorgaans speciale voorwaarden voor jonge bestuurders (tot 24 jaar) en oudere bestuurders (vanaf 75 of 80 jaar). Binnen die leeftijden kun je normaal gesproken zonder problemen een grijs kenteken verzekeren.
 • De auto die je wilt verzekeren
  Uiteraard kijkt de verzekeraar goed naar de auto die je wilt verzekeren. Belangrijke eigenschappen zijn de waarde daarvan, het gewicht en bijvoorbeeld het vermogen van de auto waar het om gaat.
 • Jouw schadevrije jaren en schadeverleden
  Naarmate je meer schadevrije jaren hebt zal de premie lager zijn. Bovendien kan een verzekeraar kijken naar het schadeverleden dat je hebt.

Verder checkt de verzekeraar of er sprake is van eventuele wanbetalingen uit het verleden, net als een strafblad of mogelijk fraude. Net als bij een reguliere personenauto valt het in die gevallen niet mee om een nieuwe verzekering af te sluiten.

Benieuwd wanneer de autoverzekering voor een grijs kenteken zakelijk een goed idee is? Dankzij de BTW-aftrek is dit zakelijk vaak een goedkopere keuze dan een reguliere autoverzekering. Vooral op het moment dat het gaat om een auto met een lagere waarde kan het voordeel aanzienlijk zijn.

Grijs kenteken: wat zijn de voordelen?

Benieuwd naar de voordelen van een autoverzekering voor een grijs kenteken? Als de kentekencheck bij de RDW aangeeft dat je hier gebruik van kunt maken kan dat zakelijk het volgende opleveren:

 • Lagere premie dan met reguliere verzekering
  Het is de moeite waard om de verschillende opties te vergelijken. Je hebt soms de mogelijkheid om een goedkopere autoverzekering af te sluiten, als je die gebruikt voor een grijs kenteken. Op die manier bespaar je op de premie, dankzij de mogelijkheden die er speciaal voor jouw situatie zijn.
 • BTW-aftrek voor ondernemers
  Met een autoverzekering voor een grijs kenteken profiteer je optimaal van BTW-aftrek. Je kunt de BTW over de verzekering aftrekken, waardoor het netto te betalen bedrag lager uitvalt. Het is op die manier een populaire keuze voor (zelfstandig) ondernemers in het zzp pakket.
 • Dekking speciaal voor zakelijk gebruik
  Verzekeraars die je de mogelijkheid tot een autoverzekering voor een grijs kenteken bieden kunnen daar rekening mee houden in de dekking. Die is dan speciaal afgestemd op de manier waarop je daar zakelijk graag gebruik van wilt maken.

Het is zowel particulier als zakelijk de moeite waard om de verzekeringen voor een grijs kenteken te vergelijken. Met elkaar en ten opzichte van de reguliere verzekeringen. Soms is er sprake van aanzienlijke verschillen, zowel als het gaat om de dekking die je kunt verwachten als de premie die je daarvoor betaalt. Met name als zelfstandig ondernemer is het dan de moeite waard een vergelijking te maken. Dat voorkomt dat de premie onnodig hoog uitvalt. Bovendien kun je gebruik maken van dekking die speciaal is afgestemd op de bestelauto of andere zakelijke auto die je voor je werk rijdt.

Grijs kenteken verzekeren

Wil je een grijs kenteken verzekeren en wil je een autoverzekering berekenen ? We zijn jouw ervaren specialist, waardoor we je goed kunnen aangeven wat er beschikbaar is en waar je gebruik van kunt maken. En heb je vragen over de specifieke dekking of wellicht over de voorwaarden waar je aan dient te voldoen? Onze specialisten kunnen je aangeven wat er belangrijk is en waar je rekening mee dient te houden. Op die manier maak je een goede keuze voor een grijs kenteken of kunnen we je helpen met de belangrijke kentekencheck bij de RDW.

Zowel voor een grijs kenteken als een ander kenteken kun je de mogelijkheden online met elkaar vergelijken. Dat is de makkelijkste manier om te ontdekken welke polis je kunt afsluiten, welke voorwaarden er gelden en wat de premie is die je zal gaan betalen. Wij zetten het graag overzichtelijk voor je op een rij, zodat je daar een keuze uit kunt maken voor de auto die je rijdt en waarmee je graag goed verzekerd de weg op wilt.

Meer weten over het verzekeren van een grijs kenteken of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • grijs kenteken verzekeren

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23