Autoverzekeringen

AANDACHTSPUNTEN BIJ UW AUTOVERZEKERINGEN Wie rijdt er in de auto? Wist u dat de gemiddelde leeftijd van kopers van een nieuwe auto inmiddels boven de 61 jaar ligt? Er is een opmerkelijke ontwikkeling te zien. Waar ouderen hechten aan het bezit van een auto, gaat het bij jongeren veel meer om het gebruik van de…

Groene kaart

Groene kaart

De groene kaart: waarvoor heb je die nodig en welke informatie staat erop? Het is het verzekeringsbewijs voor de auto, dat de herkenbare kleur groen heeft gekregen. Te gebruiken in Nederland en in de rest van de Europese Unie, dankzij de erkenning in heel Europa. Let op: houd er rekening mee dat verzekeraars niet overal…

Schadeclaims

Schadeclaims

Grote regionale verschillen Het Verbond van Verzekeraars heeft onderzoek gedaan naar het aantal verkeersclaims per provincie. Dit verschilt nogal per provincie. In Groningen dienden verzekerden vorig jaar de minste claims in (20,3 per 1.000 personen), maar steeg dat aantal ten opzichte van 2018 wel, net als in Drenthe, tegen de landelijke trend in. De provincie…

autoverzekering kind

autoverzekering kind

Het gebeurt nogal eens dat men de auto van zoon of dochterlief verzekerd zodat er minder premie hoeft te worden betaald. Kan ik een autoverzekering afsluiten voor mijn kind ? Het kenteken wordt dan op naam van een ouder gesteld en de zoon of dochter is de regelmatige bestuurder. Het is beter dat het kenteken op…

les volgen op eigen motor

les volgen op eigen motor

Je wilt graag je motorrijbewijs halen, maar je kunt geen rijles volgen omdat de motoren van de motorrijschool te groot of te klein zijn. Klinkt dit misschien bekend? Zo ja, dan hebben wij gelukkig een oplossing gevonden, we kunnen een verzekering aanbieden waarbij je eigen motorverzekering ook het les risico dekt. Hierdoor kun je veilig…

Hybride auto

Hybride auto

Er zijn verschillende typen hybride auto’s te onderscheiden. Half hybride Half hybride auto’s (ook ‘mild’ hybride genoemd) kunnen niet alleen op elektriciteit rijden. De elektromotor helpt de brandstofmotor voor bepaalde taken. Hierdoor wordt doorgaans 15 procent minder brandstof gebruikt binnen de stad en 8 tot 10 procent over het algemeen. Volledig hybride Volledig hybride auto’s…

letsel passagier

letsel passagier

Onder de WA-dekking valt ook eventueel letsel van uw passagier, hierbij moet wel vast staan dat u de veroorzaker bent van de schade en wordt hiermee uw schadeclaim ook verhoogd. Het afwikkelen van letselschade op de WA-dekking kan soms jaren duren, wat uiteraard niet gewenst is tijdens de periode van herstel. Ook is eventueel letsel…

Negatieve min schadevrije jaren

Negatieve min schadevrije jaren

Je kent dit vast wel. Door een schade worden de door jouw opgebouwde schadevrije jaren naar beneden aangepast. Ondanks dat dit natuurlijk een verhoging in de premie met zich meebrengt willen wij je niet aanraden om dit te ontlopen. En wel door het volgende: Een voorbeeld is een klant die ons pasgeleden opbelde. Hij had…

google autonome zelfrijdende auto

google autonome zelfrijdende auto

Google zelfrijdende auto is een project van Google dat draait om de ontwikkeling van technologie voor zelfrijdende auto’s. Het project wordt geleid door Google-ingenieur Sebastian Thrun, directeur en mede-uitvinder van Google Street View. Google zelfrijdende auto Zijn team ontwikkelde een computergestuurd voertuig genaamd ‘Stanley’ dat in 2005 de DARPA Grand Challenge en de bijbehorende prijs…

Arag en Artikel 34 verklaring RDW

Arag en Artikel 34 verklaring RDW

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft haar procedure voor Artikel 34 WAM verklaringen enige tijd geleden aangepast. Wij merken dat de nieuwe werkwijze vragen oproept en informeren u daarom over de doorgevoerde wijzigingen. Procedure Artikel 34 verklaring RDW aangepast Indien op de peildatum van de RDW blijkt dat een voertuig niet verzekerd is, ontvangt…