Brommerverzekering

Je wilt gewoon een goede brommerverzekering tegen een aantrekkelijke premie.

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Brommerverzekering vergelijken

Een brommerverzekering afsluiten? Een verplichte keuze voor jouw bromfiets. Tenminste, je bent verplicht om in ieder geval een dekking voor de wettelijke aansprakelijkheid af te sluiten. Daarnaast kun je jouw bromfiets of scooter meer uitgebreid verzekeren, bijvoorbeeld tegen schade door weersomstandigheden of zelfs voor schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt.

We maken het je hier op Autoverzekeraar.nl graag makkelijk om de verschillende verzekeringen te vergelijken. Op die manier kun je jouw brommer of auto verzekeren, net als jouw bromfiets of scooter. Zet de verschillende mogelijkheden op een rij en vind bijvoorbeeld de gewenste aanvullende dekkingen. We leggen je er over uit en vertellen meer over de kosten die verzekeraars rekenen. Ontdek de ideale dekking met de juiste aanvullingen en profiteer meteen van de voorlopige dekking, zodat je snel de weg op kunt.

Wat kost een brommerverzekering?

Wat kost een brommerverzekering en hoe kun je de mogelijkheden vergelijken? Wij leggen het je uit, aan de hand van een aantal belangrijke gegevens en eigenschappen:

 • Het kenteken of het type brommer
  Belangrijk voor de verzekering van jouw brommer is het kenteken of het type dat je rijdt. Het kenteken is de makkelijkste keuze, omdat verzekeraars op die manier in één keer alle informatie op een rij hebben. Ze raadplegen het register, waarin de gegevens van jouw bromfiets of scooter zijn opgeslagen. Op die manier sluit je een verzekering af voor het juiste type brommer.
  Tip: is het kenteken nog niet bekend of heb je die niet bij de hand? Aan de hand van het merk, model en de uitvoering kun je de brommerverzekering berekenen.
 • Jouw postcode
  Minstens zo belangrijk is de plek in het land waar je (ongeveer) woont. Aan de hand van jouw postcode kan de verzekeraar inschatten hoe groot het risico op eventuele schade is. In de meer drukke gebieden ligt dat risico hoger dan in het buitengebied. De kosten van een verzekering voor jouw brommer hangen daarom af van de postcode die je opgeeft.
 • Jouw leeftijd en rijbewijs
  Verzekeraars weten van jongeren dat ze relatief meer schade rijden dan volwassenen en ouderen. Belangrijk zijn jouw leeftijd en de leeftijd waarop je het rijbewijs voor jouw brommer haalde. Aan de hand van die gegevens zal de verzekeraar opnieuw het risico inschatten, iets dat van invloed is op de kosten die je betaalt voor de brommerverzekering.
 • Het aantal schadevrije jaren
  Heb je al schadevrije jaren opgebouwd, op de brommer of in de auto? Je kunt daar gebruik van maken, waardoor de premie lager uitvalt. Dankzij de schadevrije jaren ontvang je (tot 80%) korting op de nominale premie. Het maakt de bromfietsverzekering goedkoper, omdat je hebt laten zien dat je zonder schade kunt rijden.
  Let op: claim je een schade bij de verzekeraar? Je valt terug in het aantal schadevrije jaren, waardoor de korting op de premie afneemt of zelfs helemaal verdwijnt.

Dekkingen: 3 soorten en aanvullingen

Benieuwd naar de beschikbare dekkingen voor jouw brommer of scooter? Je kunt de bromfiets verzekeren op basis van de wettelijke aansprakelijkheid (WA), net als met een meer uitgebreide dekking. De WA-dekking is voor iedereen verplicht. De meer uitgebreide Beperkt Casco of Volledig Casco (Allrisk) dekking kun je vrijwillig afsluiten.

Met een WA-dekking voor jouw brommer dek je alleen de schade die je aan anderen toebrengt. Het gaat om zowel de materiële schade (aan andere voertuigen) als om letsel (aan andere personen). Met de WA Beperkt Casco-dekking kun je ook schade aan jouw eigen brommer laten dekken, bijvoorbeeld door diefstal, joyriding, hagel, brand en storm. En wil je ook de schade laten dekken die je zelf per ongeluk aan jouw eigen scooter of bromfiets toebrengt? Kies dan voor de Allrisk-dekking. Uiteraard betaal je een hogere premie naarmate je kiest voor een meer uitgebreide dekking.

Brommer verzekeren: voorlopige dekking

Heb je een nieuwe (of een tweedehands) brommer gekocht en wil je daar zo snel mogelijk op rijden? Dat begrijpen we bij Autoverzekeraar.nl. Bij de verschillende verzekeraars kun je meteen gebruik maken van een voorlopige dekking. Dat betekent dat je snel kunt opstappen, omdat je verzekerd de weg op kunt. De verzekeraar verstrekt je een voorlopige dekking, zodat je gedekt bent op het moment dat je schade zou veroorzaken.

Houd er rekening mee dat er nog geen sprake is van een definitieve dekking. De verzekeraar zal eerst een beoordeling doen, aan de hand van de gegevens die je opgeeft. Blijkt er niets vreemds aan de hand en kun je de verzekering afsluiten? De verzekeraar zal je binnen een paar dagen laten weten dat de voorlopige dekking wordt omgezet naar een definitieve dekking. Vanaf dat moment kun je er volledig gebruik van maken, aan de hand van de voorwaarden zoals je die hebt gekozen.

Brommerverzekering: berekenen en vergelijken

We maken het je bij Autoverzekeraar.nl graag zo makkelijk mogelijk om de beste brommerverzekering te vinden. We helpen je jouw brommer te verzekeren, net als een scooter of een bromfiets waar je goed verzekerd op wilt rijden. Dat is belangrijk, om te voldoen aan de wettelijke verplichting om je te verzekeren. En wil je er daarnaast voor zorgen dat schade aan jouw eigen scooter gedekt is? Kies dan een meer uitgebreide polis, eventueel in combinatie met de aanvullende modules. Bijvoorbeeld voor opzittenden of voor rechtsbijstand, zodat je er juridisch niet alleen voor staat als je schade wilt claimen.

Je kunt online aan de hand van een paar gegevens aangeven welke brommer je wilt verzekeren en wie jij bent. Op die manier hebben de verzekeraars laten alle belangrijke gegevens op een rij. Wij kunnen je aan de hand van de berekening alvast laten zien wat er mogelijk is. En wat de premie voor de brommerverzekering zal zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Meer weten over de brommerverzekering of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • brommerverzekering

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23