Verkeersdeelnemersverzekering

Verkeersdeelnemersverzekering

Ben je wel eens bij een ongeval betrokken geweest en had je moeite dit te verhalen op een tegenpartij? En zorgde dit voor onverwachte hoge medische kosten die niet door de zorgverzekering werden vergoedt?

Wellicht is de Verkeersdeelnemersverzekering een interessante optie.

Wat is een Verkeersdeelnemersverzekering?

Het doel van deze verzekering is om (letsel)schade te verzekeren die een gezinslid lijdt tijdens deelname aan het weg- of waterverkeer. Daarbij ben je ook verzekerd als je (letsel)schade lijdt als passagier in het openbaar vervoer, vliegtuig of bij anderen in de auto.

Een schadeloosstelling vindt plaats zonder dat er wordt gekeken wie er schuldig is aan het ongeval, indien mogelijk verhaald de verzekeraar dit wel bij de veroorzaker.

Waarom de Verkeersdeelnemersverzekering?

Wanneer je de ongevallen inzittendenverzekering afsluit voor je auto ben je alleen verzekerd in de desbetreffende auto. Maar wanneer je deze aparte polis afsluit, de Schadeverzekering voor Verkeersdeelnemers, ben je niet alleen verzekerd in je voertuigen maar in het gehele verkeer!

Ook zijn alle passagiers in je voertuigen ook verzekerd, net als een standaard inzittendenverzekering.
Deze dekking geldt voor je eigen auto maar ook voor die van je partner of inwonende kinderen met hun eigen auto.

Deze polis biedt op verschillende manieren een ruime dekking, hieronder een paar voorbeelden:
• Je kind rijdt op de fiets naar school en wordt aangereden, helaas rijdt de auto door waardoor hier niet op verhaald kan worden. Gevolg: letsel maar niemand om aansprakelijk te stellen. Hierbij kan alsnog de verzekering worden aangesproken voor een vergoeding.

• Je leent de auto van een vriend en veroorzaakt een schade waar je letsel aan over houdt, hij heeft zelf geen inzittendenverzekering. Normaal gesproken is je eigen letsel dan niet verzekerd! Gelukkig ben je dan zelf wel verzekerd met uw eigen verzekering.

Wat kost het?

Voor een losse inzittendenverzekering betaal je vaak al minimaal € 55,- per jaar per auto. Hierbij is uiteraard enkel het desbetreffende voertuig verzekerd.

Voor de uitgebreide dekking van de Verkeersdeelnemersverzekering betaal je minimaal € 60,- per jaar. Zoals je ziet is dit maar een kleine verhoging in premie en maar biedt het wel een veel ruimere dekking.

Indien het gezin meerdere voertuigen op naam heeft staan is dan ook zeker voordeliger om via deze losse polis te verzekeren.

Ben je benieuwd naar de verdere voorwaarden of wil je de verzekering afsluiten?

Bereken de verzekering dan hieronder:

Bel ons op 0223-62 74 23 voor een offerte en verdere informatie!