Video uitleg autoverzekering berekening

Video uitleg autoverzekering berekening

In de vergelijkingstool wordt de premie berekend in 3 situaties. De WA verzekering is een optie als de auto al wat ouder is en de waarde van de auto relatief laag is. Als de waarde hoger is of de auto is nieuw aangeschaft dan komt de (beperkt) casco verzekering in aanmerking. Alle 3 autoverzekeringen kennen een bruto premie voor zowel het WA als het (beperkt) casco gedeelte. Dit is de basispremie van de autoverzekering van waaruit alle berekeningen starten. De hoogte van de bruto premies is afhankelijk van de waarde en het gewicht van uw auto.

Uitleg bij voorbeeld Autoverzekering Berekenen

U ziet dat een extra premie verschuldigd is als u voor een beperkt of volledig cascoverzekering kiest. Daarbij geldt dat een volledig cascoverzekering weer duurder is als een beperkt casco verzekering. Dit is logisch omdat de volledig casco verzekering ook schade aan de eigen auto vergoed als u die zelf heeft veroorzaakt. Dan de autoverzekering berekeningen. Op basis van het aantal schadevrije jaren wordt uw no-claim korting vastgesteld. Hoe meer jaren u schadevrij rijdt hoe meer no-claim korting u opbouwt.

Vervolgens kunt u nog kiezen voor een ongevallen inzittendenverzekering en / of een rechtsbijstandverzekering. De totale Autoverzekeringspremie wordt berekend door deze premies bij de netto premie op te tellen.
Tenslotte brengt de autoverzekeringsmaatschappij nog 21% assurantiebelasting in rekening.

Heeft u vragen?

Bel ons : 0223 – 27423