goedkope inboedelverzekering

Met de inboedelverzekering verzekert u uw spullen bij schade

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Goedkope Inboedelverzekering

Een goedkope inboedelverzekering afsluiten? De beste keuze om jouw huisraad te verzekeren. Tegen brand en diefstal, net als bijvoorbeeld tegen waterschade en andere problemen die er in en om het huis kunnen ontstaan.

Tip: zeker weten wat er hoort tot de dekking van de inboedelverzekering? Het gaat om alle spullen die je mee kunt nemen tijdens een verhuizing. Het gaat dus wel om de bank, de tafel en de andere meubels, maar niet om de deuren en de open haard.

Een inboedelverzekering is niet verplicht, al heeft bijna iedereen in Nederland de dekking afgesloten. Je bent waarschijnlijk zuinig op je spullen en wilt voorkomen dat je die zomaar verliest bij problemen of diefstal. Door alles goed te verzekeren heb je de kans om ze te vervangen na diefstal of bij schade aan je inboedel.

Een inboedelverzekering is over het algemeen niet duur. De goedkope polis biedt de kans om jouw spullen goed te verzekeren, zodat je zeker weet dat je kunt rekenen op een goede dekking. Wij maken het je online makkelijk om de verzekeringen te vergelijken. Zoek je een ING inboedelverzekering of een polis van andere verzekeraars? Wij zorgen ervoor dat je die eenvoudig op een rij kunt zetten.

Waarde van de inboedel

Het is voor het berekenen van de goedkope inboedelverzekering belangrijk om goed te kijken naar de waarde van jouw inboedel. Het gaat om alle spullen die je thuis hebt staan. Je kunt denken aan alle meubels (bank, stoelen, tafel, etc.), de apparatuur (laptops, computers, keukenapparatuur, etc.) en sieraden of kunst die je aan de muur hebt hangen.

Zodra je de verzekering wilt afsluiten is het belangrijk om de waarde van al die spullen in te schatten. Op die manier bepaal je tot welk bedrag je een dekking nodig hebt, zodat je alles kunt laten vergoeden als het verloren zou gaan. Door brand of diefstal, waarna je een claim indient om de spullen te kunnen vervangen.

Tip: ga je verhuizen, koop je mooie nieuwe spullen of heb je door de jaren heen steeds meer verzameld? Check regelmatig of de waarde van de inboedel nog hetzelfde is. Ligt de waarde inmiddels hoger dan toen je de verzekering afsloot? Geef het de verzekeraar aan, zodat je de waarde eventueel kunt aanpassen en weer goed kunt laten dekken.

Let op: geef je een te lage waarde op bij het afsluiten van de inboedelverzekering? Jouw inboedel is dan slechts gedekt voor het percentage dat je aan waarde hebt opgegeven. Is de inboedel 50.000 euro waard en verzeker je die tot 40.000 euro? Dan is 80% van de waarde gedekt. Een meubel van 1.000 euro is dan voor 800 euro verzekerd, waardoor je niet alle schade vergoed kunt krijgen als er iets aan de hand is.

Dekking van de inboedelverzekering

Benieuwd naar de dekking van de inboedelverzekering? Je bent gedekt voor een aantal verschillende vormen van schade:

 • Brand- en schroeischade
  Ontstaat er brand in huis of krijg je te maken met schroeischade daarna? Je kunt in de beide gevallen gebruik maken van de inboedelverzekering. Je kunt de kosten van jouw inboedel laten vergoeden, zodat je de kans hebt om de spullen opnieuw te kopen en jouw huis daarmee weer in te richten.
 • Blikseminslag
  Slaat de bliksem in, ontstaat er schade of krijg je te maken met brand? In al die gevallen is de schade die er ontstaat netjes gedekt. Nadat je van de klap bekomen bent kun je er met de verzekeraar voor zorgen dat je de beschadigde spullen kunt vervangen.
 • Stormschade
  Stormt het hard en ontstaat er schade aan jouw (tuin)meubelen of breekt er een ruit die vervolgens de meubels beschadigt? Of regent het hard naar binnen nadat het heeft gestormd? Het zijn typische situaties waarin je gebruik kunt maken van de dekking door de inboedelverzekering.
 • Waterschade
  Slaat het water tijdens flinke regenbuien door de gevel geen, knapt er een waterleiding of krijg je op andere manieren te maken met waterschade? De schade aan jouw meubels en spullen laat je vergoeden vanuit de inboedelverzekering.
  Let op: waterschade aan jouw huis en bijvoorbeeld de vloer valt niet onder de dekking voor de inboedel. Daarvoor maak je gebruik van de opstalverzekering.
 • Inbraak en diefstal
  Wordt er bij je ingebroken of worden de meubelen uit de tuin gestolen? Een vervelende situatie, waarvoor je gelukkig gebruik kunt maken van de inboedelverzekering.
 • Bedorven etenswaren
  Valt de stroom uit en moet je de etenswaren uit jouw koelkast of vriezer helaas weggooien? De schade kun je laten dekken vanuit de inboedelverzekering, zodat je daar niet zelf voor hoeft op te draaien.

Inboedel of opstal

Het is belangrijk om de inboedelverzekering en de opstalverzekering goed uit elkaar te houden. Die voor de inboedel is er voor alles wat je in en om het huis hebt staan, zowel binnen als in de tuin. Gaat het aan de andere kant om de vloer, de wanden en bijvoorbeeld de deuren of de ramen? Alles wat vastzit aan het huis behoort tot de opstalverzekering.

Tip: zeker weten dat je de schade in en aan het huis kunt laten vergoeden als er sprake is van schade? Kies een pakketverzekering voor de inboedel en opstal. Je voorkomt daarmee dat de verzekeraar je van het bekende kastje naar de muur kan sturen.

Goedkope inboedelverzekering: vergelijken en afsluiten

Op zoek naar een goedkope inboedelverzekering? Je kunt die online vergelijken en meteen afsluiten. De makkelijkste manier om op de premie te besparen, terwijl je kunt rekenen op een uitstekende dekking.

De inboedelverzekering berekenen is eenvoudig, zodat je goed weet waar je aan toe bent. Beschikbaar met Allrisk-dekking of op basis van andere voorwaarden, zoals een WA-dekking waarvoor je een lagere premie betaalt.

Meer weten over de goedkope inboedelverzekering of heb je vragen over je eigen risico , de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Schadeservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 12% extra korting
Hoe meer polissen in je pakket, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • goedkope inboedelverzekering

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23