borg certificaat

Het BORG certificaat geeft een overzicht van de beveiligingsmaatregelen.

GRATIS SCHADESERVICE
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Korting op je inboedelverzekering met een BORG-certificaat

Om een inboedelverzekering, die schade aan spullen in huis vergoedt, kun je eigenlijk niet heen. Alhoewel het niet verplicht is om een dergelijke verzekering af te sluiten, is dit wel aan te bevelen. Een goedkope inboedelverzekering hoeft niet zoveel te kosten. En wanneer je een BORG-certificaat kunt overleggen, kan je op wel vijf tot vijftien procent korting rekenen. Dit kan al gauw enkele tientjes per jaar betekenen. De korting verschilt per verzekeraar en gaat voor zowel bedrijfspanden als woningen op. Autoverzekeraar.nl helpt je inzicht te krijgen in de uiteindelijke hoogte van je maandpremie en eigen risico.

Erkende beveiligingsbedrijven

Een BORG-certificaat is niets meer dan een document dat aantoont dat je woning goed tegen inbraak is beveiligd. Dergelijke certificaten worden alleen door erkende beveiligingsbedrijven verstrekt. Het laten uitvoeren van beveiligingsmaatregelen aan je woning kun je dus niet door elk bedrijf naar keuze laten doen. Een schade-expert van het betreffende beveiligingsbedrijf komt bij je langs om de beveiligingsstatus van je woning in kaart te brengen, net als de maatregelen die eventueel nog nodig zijn om voor een BORG-certificaat in aanmerking te komen.

Indeling in de vier risicoklassen

Wil je, om een goedkope inboedelverzekering te realiseren, je woning of bedrijfspand laten certificeren? De te nemen beveiligingsmaatregelen die door een schade-expert worden aangemerkt, worden bepaald aan de hand van de voor beveiligingsorganisaties en verzekeraars opgestelde risicoklassen. Momenteel bestaan er vier risicoklassen. Een deel van de inboedelverzekeraars noemt direct al de risicoklasse waar je bedrijf of woning is ingedeeld. Dit is dan bindend. Naast de bestaande eisen mogen verzekeraars overigens ook nog zelf aanvullende eisen stellen.

In welke risicoklasse valt je woning?

In welke risicoklasse jouw opstal of bedrijfspand valt? Dat is afhankelijk van de waarde van de spullen die daar aanwezig zijn. Heb je dure televisies, laptops of andere elektronica in huis? Of ben je een liefhebber van antiek of kunstobjecten? Dan is de risicoklasse logischerwijs hoger dan die van een woning waar al deze zaken niet aanwezig zijn. Voldoet je woning eenmaal aan de gestelde beveiligingseisen -die voor de hogere risicoklassen vanzelfsprekend strenger zijn-, dan ontvang je een BORG-certificaat. Dit document is vijf jaar geldig.

Bouwkundige en elektronische beveiliging

Inbrekers ontmoedigen doe je met elektronische én met bouwkundige beveiliging. Bouwkundige beveiliging zorgt ervoor dat zij minder makkelijk binnen kunnen komen en elektrische beveiliging zorgt ervoor dat -als dit ze wel is gelukt- ze snel gedetecteerd worden. Bij elektrische beveiliging moet je denken aan bijvoorbeeld alarmsystemen. Goed hang- en sluitwerk en inbraak werend glas zijn voorbeelden van bouwkundige beveiliging. De schade-expert zal in het kader van het BORG-certificaat beide vlakken onder de loep nemen.

Hoe zit het met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)?

Een goedkope inboedelverzekering kun je realiseren met het BORG-certificaat, maar misschien heb je ook ooit van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) gehoord. Om voor die laatste in aanmerking te komen, moet het in je woning of bedrijfspand aanwezige hang- en sluitwerk aan specifieke eisen voldoen. Je hoeft hiervoor minder te doen dan voor het BORG-certificaat. Ook met het PKVW kun je bij sommige verzekeraars een korting op je inboedelverzekering krijgen. Vind je de premiekorting niet interessant genoeg? Beveilig je huis dan met goedkopere methodes.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Schadeservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 12% extra korting
Hoe meer polissen in je pakket, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder


  • borg certificaat

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23