fietsen meeverzekerd

Fiets gestolen, biedt je inboedelverzekering dekking?

GRATIS SCHADESERVICE
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Zijn fietsen meeverzekerd in een inboedelverzekering?

Momenteel zijn er in Nederland bijna 23 miljoen fietsen aanwezig. Dat betekent gemiddeld ongeveer 1,3 fiets per inwoner. Vaak rijst dan ook de vraag of fietsen zijn meeverzekerd in een inboedelverzekering, die immers schade aan spullen in huis vergoedt die niet ‘aard- en nagelvast’ zitten. Veel inboedelverzekeringen dekken meer dan alleen de schade binnenshuis. Zo vallen ook tuinmeubelen en tuingereedschap onder de dekking. In het geval van fietsen ligt dat echter ietwat anders.

Het afsluiten van een inboedelverzekering

Een goedkope inboedelverzekering is bij tal van verzekeraars af te sluiten. Dit type verzekering valt -net als de aansprakelijkheids- en de opstalverzekering- onder de categorie woonverzekeringen. Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht maar wel erg verstandig. Dat geldt voor zowel huurders als huizenbezitters. Heb je een eigen woning? Dan is het vaak aan te raden om je inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten als waar je ook je opstalverzekering hebt lopen. Zo heb je, wanneer dit onverhoopt nodig is, altijd met maar één schadeafwikkelaar te maken. Ook voorkom je onder- of oververzekering.

De fiets in Nederland

Nederland telt meer fietsen dan inwoners. Vrijwel iedereen kan wel een fiets kopen. Voor sommigen is fietsen een vorm van vrijetijdsbesteding, terwijl het voor anderen een belangrijk vervoermiddel van en naar het werk en andere bestemmingen is. Jaarlijks worden er maar liefst 100.000 aangiftes van gestolen fietsen gedaan. En aangezien niet iedereen aangifte doet, ligt dit getal nog hoger. Tel daar ook nog eens schade aan fietsen bij op en je komt tot de logische conclusie dat het verzekeren van een fiets van belang is.

Wanneer valt de fiets onder de inboedelverzekering?

Ben je het slachtoffer van een inbraak en wordt je fiets uit je woning, garage of schuur ontvreemd? Wanneer er braaksporen zichtbaar zijn en de woning, garage of schuur aantoonbaar goed afgesloten was, valt dit onder de dekking van je inboedelverzekering. Ook wanneer je fiets uit een afgesloten auto, caravan, recreatiewoning, boot of gehuurde locker wordt gestolen, is dit gedekt. Stond de fiets in je tuin of elders buiten de woning? Dan valt deze helaas niet onder de inboedelverzekering.

Hoe zit het met elektrische fietsen?

De elektrische fiets is in ons land steeds populairder. Het heeft weinig uitleg nodig dat ook dieven deze exemplaren maar wat interessant vinden. Met een dergelijke fiets is het dus extra belangrijk dat schade en diefstal gedekt worden. Voor elektrische fietsen geldt hetzelfde als voor gewone fietsen: stond deze op slot in een aantoonbaar afgesloten ruimte zoals een garage, schuur of woning? Dan wordt deze gedekt. Wederom valt fietsdiefstal op straat niet onder de dekking.

Een aparte fietsverzekering

In veel gevallen zijn fietsen dus meeverzekerd in de inboedelverzekering. Uiteraard kan een verzekeraar wel een eigen risico toepassen. De hoogte van de premie verschilt per verzekeringsmaatschappij, maar is ook afhankelijk van het type fiets dat je wilt verzekeren. Zo is de premie voor een stadsfiets lager dan die voor een e-bike of een bijzonder model als een ligfiets. Je fiets ook buiten verzekeren? Zorg er dan voor dat je ook een aparte fietsverzekering afsluit.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Schadeservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 12% extra korting
Hoe meer polissen in je pakket, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder


  • Fiets gestolen fietsen meeverzekerd

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23